În 2 septembrie se afișează primele rezultate de la Bac-ul de toamnă

0
47

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat va avea loc marți, 2 septembrie, până la ora 12:00. Contestațiile se vor putea depune în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință faptul că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă, 5 septembrie.

La proba la Limba și literatura română au participat 158 de candidați din 193 înscriși, la proba obligatorie a profilului au participat 324 de candidați din 391 înscriși, la proba la alegere s-au prezentat 202 candidați din 253 înscriși, iar la proba la Limba și literatura maternă au participat 3 din cei 4 candidați înscriși.

În prima sesiune a examenului de Bacalaureat, rata de promovare în Sălaj a fost de 61,38 la sută.
S-au obținut trei medii de 10, de către doi elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău și un elev de la Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.
297 de candidați au obținut medii între 9 – 9,99, cei mai mulți fiind de la Colegiul Național “Silvania” Zalău (126), Liceul
Pedagogic “Gheorghe Șincai” Zalău (58), Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (54), Colegiul Tehnic „Al. Papiu Ilarian” Zalău (30) și Liceul Teoretic “Ion
Agârbiceanu” Jibou (14).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here