Importante competiţii sportive şi acţiuni de tineret din Sălaj, anulate de COVID-19

0
195

Competiţii sportive cu tradiţie în Sălaj dar şi numeroase acţiuni de tineret pe care Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Sălaj şi-a propus să le organizeze în 2020 au fost anulate din cauza pandemiei provocate de COVID-19.

Potrivit directorului instituţiei, Adrian Fărcaş, DJST Sălaj şi-a propus să organizeze şi să finanţeze în 2020 un numar de 45 de competiţii şi actiuni sportive dar, din cauza restricţiilor, începând cu data de 11 martie aproape toate manifestările sportive care urmau să aibă loc au fost anulate.

Totuşi, până în prezent au fost finanţate 31 de competiţii, în valoare de 6.800 lei, din cele 45 stabilite iniţial.

„Datorită măsurilor şi restricţiilor stabilite în contexul situatiei epidemiei, care ulterior s-a transformat în pandemie de Coronavirus, am fost nevoiţi să anulăm organizarea şi finanţarea mai multor acţiuni şi competiţii sportive, care trebuiau să aibă loc în trimestrul II, III şi IV, în judeţul Sălaj. Editia a 52-a a Cupei Văilor, care trebuia să aibă loc în luna mai, s-a anulat, iar Cupa Lyceum la handbal, volei şi baschet, care ar trebui să aibă loc în luna noiembrie stă sub semnul întrebării, în contextul situaţiei epidemiologice actuale la nivelul judeţului Salaj şi la nivel naţional, privind pandemia de Coronavirus. Având în vedere că la momentul actual judeţul Sălaj se afla în scenariul ‘roşu’, este puţin probabil ca situaţia epidemiologică să fie una mai bună şi să putem organiza ediţia a 27-a a Cupei Lyceum”, precizează Adrian Fărcaş.

Potrivit acestuia, un alt eveniment important organizat de către DJST Sălaj, Gala Sportului Sălăjean 2020, este deocamdată incert.

„Ne dorim totuşi ca festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din judeţul Sălaj, care va avea loc în a doua decadă a lunii decembrie, să o putem organiza şi finanţa, dar totul va depinde de actualizarea situaţiei epidemiologice naţionale şi judetene privind pandemia de Coronavirus. Dacă nu vom putea organiza fizic gala de premiere, atunci vom lua o decizie la începutul lunii decembrie, în ce mod vom alcătui clasamente de final de an, în care se vor regăsi cei mai buni sportivi din judetul Sălaj”, conchide directorul DJTS Sălaj.

Acţiuni de tineret derulate în anul 2020

Programe de centre de tineret – P1

Info Tin – buget 3.750 lei,  1.000 beneficiari, proiect de informare şi documentare;

Consiliere şi orientare în carieră pentru tineri – buget 2.763 lei, 30 beneficiari, proiect de consultanţă şi consiliere.

Programe de susţinere a acţiunilor de tineret – P2

Voluntar 2020 – buget  4.000 lei, 500 beneficiari, proiect de voluntariat;

Consiliere şi orientare – buget 4.000 lei, 100 beneficiari, proiect de consiliere;

Eucaţie digitală – buget 3.000 lei, 100 beneficiari, proiect de cultură şi educaţie non-formală;

Educaţie pentru sănătate – buget 7.000 lei, 1.000 beneficiari, proiect de informare şi consiliere.

Concursul local de proiecte de tineret

„Tinerii gândesc creativ” – proiect depus de Asociaţia „Prietenii Bibliotecii”, finanţat de DJST Sălaj cu suma de 10.100 lei;

„Împreună spunem NU bullying-ului! – Reţeaua şcolară de sprijin în situaţii de bullying” – proiect depus de Asociaţia API Lyceum Zalău, finanţat de DJST Sălaj cu suma de 14.550 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.