Important pentru soferi: modificari privind suspendarea permisului auto

0
1728

 

Important pentru soferi: modificari privind suspendarea permisului auto

Persoanele cu dreptul de a conduce suspendat, au la dispoztie un termen limita pana la care pot solicita reducerea perioadei de suspendare.
Totul a fost stabilit printr-o hotarare de guvern, HG nr. 182/2020, care a intrat in vigoare, joi, 19 martie 2020.
Potrivit Legii, dreptul de a conduce poate fi suspendat pentru 30, 60 sau 90 de zile, in functie de gravitatea incalcarii regulilor de circulatie,
Pentru redobandirea permisului auto, soferii trebuie sa solicite acest lucru pana in a 30-a zi, respectiv a 45-a zi a perioadei. Conform actului normative, cererile vor fi solutionate in cel mult cinci zile de la depunere.
"Reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce sau refuzul de a reduce aceasta perioada, se dispune in scris de catre seful serviciului politiei rutiere prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, de catre seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane prevazut la alin. (2) si se comunica titularului permisului de conducere in cel mult 5 zile de la data inregistrarii cererii, inclusiv", se arata in actul normativ.
Astfel, pentru a reintra in posesia permisului de conducere inainte de a expira termenul de suspendare, soferii sanctionati trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa fi obtinut permisul de mai mult de un an si sa treaca testul teoretic de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie.
Legea nr. 130/2019 care modifica si completeaza Ordonanta de urgenta nr.195/2002 privind circulaÅ£ia pe drumurile publice, este actul normativ care reglementeaza criteriile in baza carora poate fi redusa perioada de suspendare a permisului. 

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.