Important pentru fermieri! A fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor unice de plata

1
1037
Important pentru fermieri! A fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor unice de plata

Vesti bune pentru fermierii salajeni. Acestia pot depune cererile unice de plata pana la 15 iunie.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat joi, 21 mai ca termenul de depunere a cererilor unice de plata a fost prelungit. Solicitarea se va face online.

"Guvernul a adoptat in aceasta seara o Ordonanta de Urgenta prin care se prelungeste termenul de depunere a cererilor unice de plata pana la 15 iunie 2020. Asta pentru a veni in sprijinul fermierilor afectati de restrictiile de circulatie si de respectarea normelor de prevenire a imbolnavirii cu Covid. De asemenea, am simplificat foarte mult procedurile de depunere a acestor cereri. Ele se fac online, iar adeverintele de la primarii se obtin direct de la centrele noastre APIA", a declarat Adrian Oros, la finalul sedintei de Guvern.

Adeverinte pentru beneficiarii schemelor de la 15 mai

"O alta masura este ca din 15 mai, prin APIA, eliberam adeverinte pentru beneficiarii schemelor de plata, pentru acei fermieri care doresc sa acceseze credite pentru activitati curente. Am negociat prin APIA cu institutiile bancare acest lucru, iar fermierii pot sa obtina o valoare a creditului de pana la 85% din valoarea subventiilor pe care noi le acordam anul acesta, dobanda fiind ROBOR plus maxim 2%. Conventiile cu institutiile bancare se afla pe site-ul APIA, pentru cei interesati", a spus ministrul Agriculturii.

Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a adaugat ca de aceasta masura de prelungire pentru depunerea cererilor de plata pot beneficia peste 850.000 de fermieri, pentru o suprafata de 9 milioane de hectare.

"Este o masura de care pot beneficia un numar mare de beneficiari la nivelul agriculturii romanesti", a afirmat Danca.

Potrivit datelor Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), fermierii romani au depus pana la finele lunii aprilie 422.806 cereri pentru plata subventiilor aferente anului 2020, pentru o suprafata de peste 2,7 milioane hectare, scrie Agerpres.
Din numarul total, 284.499 de cereri, pentru o suprafata de 2,23 milioane hectare, au fost inregistrate prin mijloace electronice (telecomunicatii), incepand din data de 6 aprilie 2020.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.