IGPR are obiecții legat de “densitatea” radarelor Poliția spune că sunt prea mult cinci radare pentru doi kilometri pe bulvardul din Zalău

0
10

Zilele trecute a ajuns la Zalău un corp de ofițeri din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române pentru a verifica cele cinci radare de pe bulevard și pentru a-și spune punctul de vedere, dacă protocolul cu Primăria Zalău poate sau nu poate fi semnat pentru punerea lor în funcțiune și aplicarea de amenzi.
Iosif Ghiurca, inspectorul șef a lnspectoratului de Poliție Județean Sălaj, ne-a spus că echipa de la IGPR a avut ca obiecție faptul că sunt cinci radare poziționate pe o distanță de doar doi kilometri (din centru din fața Primăriei până la Astralis), ceea ce nu e normal, fiind un caz singular în țară.
“A venit o comisie de la Inspectoratul General al Poliției Române (n.r. – IGPR) să verifice radarele de pe Bulevard dacă sunt conforme cu normele în vigoare. Au vrut să vadă cum se respectă chestiunile legate de securitate, pentru că e vorba de date cu caracter personal. Acum așteptăm concluzia finală a celor de la IGPR, pentru a putea continua demersurile cu semnarea protocolului. Ce pot să vă spun sigur este că sistemul va fi pus în funcțiune, dar nu știm când, nu putem aproxima o dată. Cei de la IGPR au avut ca obiecție faptul că sunt cinci radare foarte apropiate, pe doi kilometri, ceea ce nu este normal. Dacă gândim rațional, un șofer care se grăbește ar putea fi prins de cel puțin trei radare și să plătească trei amenzi”, a spus Iosif Ghiurca, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj.

Sistemul trebuie să dea amenzi,
altfel riscăm sancțiuni de la UE
Radu Nistorescu, administratoul public din Primăria Zalău, a spus că așa a fost conceput proiectul cu cele cinci radare și nu poate fi modificat, pentru că ar risca sancțiuni din partea Uniunii Europene. “Nu ne putem da cu părerea despre obiecțiile Poliției. stop_coloana Ce e cert este că noi am semnat protocolul și așteptăm să-l semneze și ei. Povestea este deja prea lungă. Acesta este un proiect european, trebui să-l implementăm așa cum a fost proiectat de cei din București ca să nu avem de suferit anumite sancțiuni din partea finanțatorului – Uniunea Europeană”, ne-a spus Radu Nistorescu, administratorul public al Primăriei Zalău.

Primarul Căpîlnașiu vrea să se poată
circula pe bulevard cu 60 la oră
Primarul Zalăului, Radu Căpîlnașiu, ne-a spus că le-a propus reprezentanților IPJ Sălaj să crească viteza legală pe bulevard în zona radarelor de la 50 de kilometri pe oră la 60 de kilometri pe oră. “Dacă nu sunt de acord cu cele cinci radare ne puteau spune să oprim unul sau să facem modificări. Eu le-am propus să mărim viteza limită legală de la 50 de kilometri pe oră la 60 de kilometri pe oră în zona radarelor. Astfel ar scădea până la 85 la sută din numărul de cazuri pe care le înregistrează radarele de pe bulevard”, ne-a spus Radu Căpîlnașiu. Probele inițiale au arătat că radarele au înregistrat circa 600 de încălcări ale legislației rutiere pe zi pe segmentul de doi kilometri supravegheat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here