SondajRSS Feed

Ceva e putred in partidul de la putere

Ies la iveala tensiunile dintre liderul PSD, Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose

11 Ianuarie 2018

Demisia ministrului PSD Doina Pana la inceput de an a fost contextul care a scos la lumina tensiunile din sanul PSD. “n timp ce Liviu Dragnea a anuntat imediat ca are in vedere inlocuirea ministrului demisionar de la Mediu, premierul Mihai Tudose a anuntat ca vrea o restructurare guvernamentala, pe motiv ca sunt prea multe ministere. Din cele 26, prim-ministrul ar avea in plan sa pastreze doar 16 sau 17. 

Surse din PSD, preluate de presa centrala, au afirmat ca Mihai Tudose i-a reprosat lui Liviu Dragnea ca nu poate face performata, pentru ca liderul partidului i-a impus oamenii cu care sa lucreze. “Nu mai pot sa conduc un trabant si sa ajung în Formula 1”, a afirmat premierul in sedinta Comitetului Executiv al PSD din 8 ianuarie, organizata pentru a lua o decizie dupa ce Doina Pana a demisionat din functia de ministru.
De cealalta parte, Liviu Dragnea nu este de acord cu restructurarea Guvernului. Problema mai mare e ca premierul ar urma sa propuna schimbarea mai multor ministri apropiati de Liviu Dragnea, printre care ministrul de Interne Carmen Dan si ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Numarul 2 din PSD deplange
lipsa democratiei in partid

Ideea premierului Mihai Tudose de a face ordine in Guvern si de a pastra doar ministrii competenti este sustinuta si de alti membri marcanti ai formatiunii.
Numarul 2 din partid, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a transmis o scrisoare liderilor partidului în cadrul sedintei Comitetului executiv de luni, în care sustine ca PSD a acceptat suspendarea democratiei interne.
“Pas cu pas partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam. (…) Biroul Permanent National trebuie sa redevina forul de conducere executiva a partidului”, spune Badalau.
Acesta aminteste si ca partidul si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura, a facut promisiuni si nu le-a mai onorat, dar si despre faptul ca nu toti cei care au ajuns ministri au calitatile sau competentele necesare, unii dintre ei fiind anonimi fara experienta. Badalau vorbeste, de asemenea, despre varianta unei conduceri colective a PSD, varianta agreata si de Mihai Tudose.
Un lucru e clar. Mihai Tudose, care dupa numirea in functie parea a fi un premier obedient, a castigat acum teren in fata lui Dragnea. Situatia lui Tudose seamana mult cu c

Ies la iveala tensiunile dintre liderul PSD,  Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose
ea a lui Sorin Grindeanu. A fost un premier supus in prima parte a mandatului sau in fruntea Guvernului, apoi s-a saturat de ordinele lui Liviu Dragnea.

Cabinetul Tudose poate fi usor suspectat de a fi Guvernul pilelor lui Liviu Dragnea

Jumatate dintre secretarii de stat
din ministere sunt din Teleorman

Daca in vremea lui Sorin Grindeanu aveam in jur de 73 de secretari de stat, numarul acestora a ajuns acum la 135. De subliniat ca mai mult de jumatate din total, dupa unele surse, provin tocmai din Teleorman, judetul natal al liderului PSD Liviu Dragnea. La Transporturi, la Sanatate, la Fonduri Europene, la Externe sau la Aparare avem secretari de stat din Teleorman. Numarul exact al teleormanenilor care ne conduc este insa o enigma deocamdata. Presa centrala speculeaza ca ar fi vorba de peste 70, chiar 100, in timp ce alte surse vorbesc de aproximativ 50. “n oricare din aceste variante, numarul teleormanenilor de la Guvern este exagerat de mare, in conditiile in care tara are 42 de juete, iar Teleormanul furnizeaza singur fie jumatate, fie o treime din numarul secretarilor de stat.

Deputatul salajean al PSD Iuliu Nosa nu considera ca in partid sunt probleme

Deputatul PSD de Salaj Iuliu Nosa considera ca tensiunile dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose nu sunt precum cele dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu.
“Aceste asa-zise tensiuni vin din dorinta de a avea rezultate cat mai bune si din nemultumirile generate de ceea ce nu s-a realizat inca. Neimplinirile duc la astfel de analize. Guverul va prezenta un punct de vedere cu privire la activitatea ministrilor si la modul in care acestia si-au facut treaba”, spune Iuliu Nosa.
Legat de scrisoarea lui Nicolae Badalau, Iuliu Nosa spune ca aceasta e “un punct de vedere al presedintelui executiv, care crede ca lucrurile trebuie imbunatatite". "Loc de mai bine este intotdeauna”, mai spune deputatul salajean.

Vizualizari 2641
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2018 2:20

Vai, ce om de onoare este Nosa Liviu! "Nimeni mai presus de lege", sloganul de viata si de principiu al fostului primar! Dar pe ilustrul senator Pop Gheorghe,figura reprezentativa a judetului in Parlamentul Romaniei, om de mare probitate profesionala si morala nu l-ati intrebat? Acolo sa vedeti judecati de valoare, clare, decantate din gandirea partidului, a domniei sale, in special!

>

in 11 Ianuarie 2018 7:06

PSD CIUMA ROȘIE

>

in 11 Ianuarie 2018 8:55

minunat

>

in 11 Ianuarie 2018 9:09

jos psd , dusmanul poporului, si Dragnea penalul

>

in 11 Ianuarie 2018 10:53

Nu psd-ul e de vina pt tot ce se intampla ci faptul ca e dragnea si absolut toti coruptii la putere, iar cei care vor sa fie cat de cat corecti devin eliminati!!!

>

in 11 Ianuarie 2018 11:01

Sa isi ia gitul unul altuia. Aferim!!!!

>

in 11 Ianuarie 2018 12:43

Nu inteleg de ce mai comentati. Daca marele Nosa ne spune ce si cum, atunci asa e. Si acum la treaba !

>

in 11 Ianuarie 2018 12:49

Ca sa fie bine in tara , ar trebui sa dispara Dragnea si Tudose la fel si Nosa dar sa ramina P S D -ul la conducere !!!Iar in legatura cu iesirea la declaratii leas sugera P S D -istilor sa nu tot rida !!!sa ia lectii de la Tariceanu care este sobru, drept, destept si serios, la tara cind ceva oameni rid mereu se intreaba de ce rizi ? si raspunsul tot tu il spui (Tiai vazut c----l.

>

in 11 Ianuarie 2018 12:57

Tariceanu e serios pentru ca nu vede decat curul lui Dragnea.Astea-s toti o apa su-n pamant !

>

in 11 Ianuarie 2018 16:11

Nosa nai trăieste?

>

in 11 Ianuarie 2018 18:24

GUNOAIE

>

in 12 Ianuarie 2018 23:30

Iese k k tu la suprafata\r\n

>

in 13 Ianuarie 2018 13:31

Au uitat ca , DOI SE BAT SI AL TREIELEA CASTIGA !!!

>

in 13 Ianuarie 2018 13:32

Au uitat ca , DOI SE BAT SI AL TREIELEA CASTIGA !!!

>

in 15 Ianuarie 2018 21:12

Al treilea întotdeauna castiga actualmente UDMR este al treilea întotdeauna. Haideți scoatem pă ăștia din istoria româniei moderne.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.