Iata ce tip de pensie veti primi

18
5272
 
 Iata ce tip de pensie veti primi

Noua Lege a pensiilor vine cu schimbari majore pentru foarte multi romani. Totul depinde de anii in care ati cotizat la stat. Mai precis, noua lege face o diferenta intre cei care au cotizat intre 10 si 15 ani si cei care au o vechime mai mare de 15 ani.

Astfel, cei care au o vechime intre 10 si 15 ani vor primi o pensie minima, scrie in proiectul de lege. Aceasta va fi stabilita in functie de perioada in care a cotizat la stat, intr-un procent de 40% din salariul minim brut pe tara garantat in plata. La acesta se adauga cate 1% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat intre 11 ani si 14 ani inclusiv.
In cazul romanilor care au o vechime mai mica de 10 ani si grad de handicap, pensia minima se stabileste stop_coloana intr-un procent de 40% din salariul minim brut pe tara garantat in plata, scrie in lege.
De asemenea, cei care beneficiaza de pensie de urmas au dreptul la o pensie minima in cuantum de 35 % din salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Conform noii legi, cuantumul pensiei minime se modifica, ori de cate ori se modifica salariul minim brut pe tara garantat in plata.

COMENTARII

  1. Mai" sef de vama " de ce minti? in primul rand ca vames nu ai fost militar deci nu iesi la 45 de ani si in al doilea rand un fost sef de vama ia in jur de 1800 lei-sursa sigura.

  2. Domnule vameș tu la 45 de ani de viață și pensionat primești 27 000 lei .Sunt muncitori din întreprinderi care au produs pentru aceasta tara și primesc o pensie de 1000 de lei și pensionați la vârsta de 75 de ani eu consider ca pensia ta este ne muncita , ne contribuita și ne meritata ,Ce consideri ca ai făcut tu de meriți acești bani ????....

  3. băăă şefff de vamă ce mai vrei bani ai varsta ai k la varsta ta altu baga de moare pan la 60 cnd tu freci menta si ai frecat menta ce ai produs de pensia aia plus venituri necuvenite in timpu serviciului ce ai cotizat asa mult de iei atata amar de bani pensie altu lucreaza k ursu poate 1300 1500 luna

  4. Pensiile sunt bunicele cine iese de la multinaționale,in rest doar bujetarii mai au pensii mari care Intr adevar doar freacă menta!!in afară de profesori pt ca munca lor nu e ușoară deloc!!

  5. Ceea ce se întâmplă în tarisoara noastră ii pe bune dezastru, acești oameni au muncit cu mușchiul la construcția acestei tari, iar ei sunt cei mai defavorizați. Cum poți considera munca cu grad înalt de stres miliția, secu, armata de aci îți dai seama ca nu sănătatea sau învățământul sunt domenii de interes național. Eu voi face peste vreo trei ani 35 vechime, pun punct ca nu voi mai suporta sa dau în jur de 50% biruri și voi pleca pentru 5-7 ani în Germania..... Mulțumesc partidului pentru grija,, deosebita"

  6. Pentru cel de la 20:30\r\n Cât crezi că îți v-a oferi statul german daca tu vei lucra 5-7 ani, daca pentru un salariu minim pe economie si dupa ce ai cotizat 35 de ani, vei primi o pensie de 1200 E . Ca sa nu mai spun că o chirie modică pleaca de la 600 de E fara utilități.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.