Se majoreaza salariile la Institutia Prefectului

Angajatii din Institutia Prefectului Judetului Salaj vor primi si ei salarii majorate luna viitoare, conform noii legi a salarizarii. 

rn

Oana Labo, purtatorul de cuvant al institutiei, a explicat ca angajatii din Prefectura nu au beneficiat de majorari salariale odata cu ceilalti angajati din administratia publica, dupa intrarea in vigoare a legii salarizarii, la 1 iulie.
Majorarea salariala va fi de 10 la suta pentru agentii de politie din cadrul Prefecturii si de 15 la suta pentru angajatii civili, incepand cu luna octombrie.
Singurii din Prefectura care au beneficiat de majorari salariale de la 1 iulie au fost prefectul Florin Florian si subprefectul Vegh Alexandru, care au ajuns la salarii de 13.050 lei si 10.875 de lei.
Daca ne uitam pe drepturile salariale ale celor 66 de angajati din Institutia Prefectului pe luna august, putem spune ca si inainte de majorari s-a castigat binisor in Prefectura Salaj.
Functii de manager public sau sef de birou sau de serviciu au fost remunerate cu sume intre 4.082 lei si 4.714 lei brut. Consilierul de cancelarie al prefectului a castigat 4.864 lei. Acestia mai primesc norma de hrana de 32 de lei pe zi pentru functiile de conducere, inclusiv prefectul si subprefectul. La 21 de zile lucratoare se mai adauga la salariu 672 de lei.
Un consilier debutant din Prefectura este incadrat cu un salariu de baza la nivelul salariului minim pe economie, de 1.450 de lei. Un consilier asistent are cu circa 200 de lei mai mult, un inspector de specialitate sau un conslilier principal au salarii intre 2.100 de lei si 2.500 de lei, iar un consilier superior sau un auditor are salariu intre 3.000 de lei si 3.700 de ei. La salariul de baza se adauga norma de hrana de 25 de lei pe zi lucratoare, care nu este impozabila.
Pe langa salariu si norma de hrana, angajatii Institutiei Prefectului beneficiaza de un spor de 10 la suta din salariul brut pentru "conditii vatamatoare". De mentionat este ca prefectul si subprefectul nu beneficiaza de sporul de 10 la suta, la fel ca si ceilalti angajati ai institutiei.
Politistii din cadrul Serviciului Pasapoarte si cei de la Inmatriculari aveau inainte de majorari salarii nete cuprinse intre 4.778 si 5.001 lei, cei cu functii cu comanda. Ofiterii de politie in functii fara comanda castigau intre 2.504 de lei si 3.248 lei net.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *