HC Zalau vrea sa revina in Europa in viitorul apropiat

0
3

“Poate vom prinde un loc de cupa europeana la finalul sezonului. Momentan ne concentram pe campionat, pentru a creste in valoare”, a spus Gheorghe Tadici

rn

Daca in sezonul trecut a ajuns pana in sferturile Cupei EHF, unde a fost eliminata de Kastamonu, in editia editia 2018 – 2019, HC Zalau a parasit cupele europene mult mai devreme, fiind eliminata din turul II de Borussia Dortmund.
Dupa 25 – 25 la Zalau, in returul din Germania, salajencele au pierdut la o diferenta de patru goluri, 24 – 20 si astfel a spus “adio” acestui sezon european.
Cu toate ca in vara a pornit la drum cu un lot foarte tanar, cu multe jucatoare fara experienta, Tadici a sperat ca HC Zalau sa treaca macar de acest tur, insa plusul de valoare a jucatoarelor de la Borussia si-a spus cuvantul. Nu mai putin de 10 jocuri europene a disputat HC Zalau in anul 2018, fiind pentru al doilea sezon la rand in Cupa EHF.
Desi nu are obiectiv o clasare care sa-i permita accederea intr-o cupa europeana in sezonul viitor, HC Zalau isi propune ca in viitorul apropiat sa revina pe harta europeana a handbalului.
Deocamdata, formatia zalauana se concentreaza pe campionat, iar Tadici spera ca elevele sale sa capete cat mai mare experienta prin jocurile din competitia interna.
“Momentan ne concentram pe campionat pentru a obtine o clasare cat mai buna si pentru ca jucatoarele tinere sa creasca in valoare. Avem un lot tanar, dar poate vom prinde din nou un loc de cupa europeana chiar din acest sezon. Sigur, nu sunt nici eu Mafalda ca peste noapte, peste un an sau doi sa valorific aceste jucatoare tinere si sa ajungem sa ne batem din nou la primele locuri. Vom vedea cum vom reusi sa le mentinem pe jucatoarele care se afla la final de contract. Sunt multe chestiuni de care depindem pentru a face performanta, iar problema cea mai mare care este la toate echipele este finantarea. Dupa finantare chiar avem o echipa foarte buna. Sunt echipe care transfera cate 6 – 7 jucatoare straine, varfuri si le platesc cu bani multi. Practic, aceste echipe cumpara performanta, noi avem o alta politica”, a declarat Gheorghe Tadici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here