HC Zalau, singura echipa din Liga Nationala care are doar jucatoare romance

1
501
HC Zalau, singura echipa din Liga Nationala care are doar jucatoare romance

Proiectul 100% romanesc mai poate fi vazut in acest sezon doar la HC Zalau, care a ramas doar cu jucatoare romance. in schimb, “U” Cluj, Corona Brasov sau CSM Slatina – echipe ce in stagiunea trecuta aveau aceeasi practica – acum au apelat la jucatoare din afara granitelor Romaniei

Tot mai multe echipe din Liga Nationala de handbal feminin au pus accent pe jucatoare straine, iar daca in stagiunea trecuta, in campionatul romanesc au fost 45 de handbaliste straniere, in sezonul ce tocmai a inceput avem la start nu mai putin de 54 de handbaliste din afara granitelor Romaniei.
Evident, cel mai mare numar de jucatoare straine se afla la CSM Bucuresti, nu mai putin de 10 jucatoare, iar la SCM Rm. Valcea – proaspata castigatoare a Supercupei – se afla opt.
Cate cinci jucatoare straine au SCM Craiova, Magura Cisnadie, chiar si nou-promovata Minaur Baia Mare. si la cealalta nou-promovat, Gloria Buzau, putem gasi patru jucatoare din afara granitelor Romaniei.
Daca pana in stagiunea trecuta, Corona Brasov, Universitatea Cluj sau CSM Slatina aveau doar romance in lot, acum proiectul 100% romanesc de la cele trei grupari a cazut. Corona le-a adus pe Dragica Tatalovic (Magura Cisnadie), Marina Dmitrovic (Kisvarda),  Ekaterina Vetkova (Toulon), iar la Universitatea au venit Martina Corkovic (Zagnos SK) si Alexandra Stoklasa (Start Elblag), in timp ce la CSM Slatina, singura straniera este Angela Todoroska (Macedonia).
Singura echipa romaneasca a ramas HC Zalau, desi in unele publicatii apare ca formatia salajeana are o jucatoare de origini straine, referindu-se la Tatyana Pricop. Aceasta situatie a fost insa lamurita de Gheorghe Tadici.
“imi pare bine ca suntem singura echipa 100% romaneasca. Nu stiu cine a inventat ca avem o jucatoare straina in lot. Chiar si Pricop este o jucatoare romanca, are prima legitimare in Romania, are continuitate in Romania si nu intra la categoria jucatoarelor straine. Daca era straina ar fi trebuit sa platim grila de minim 1.000 de euro”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Cristina Lung (SCM Craiova), Andreea Mihart (CSU Danubius Galati), Alexandra Severin (Dinamo Bucuresti), Tatyana Pricop (Minaur Baia Mare), Teodora Popescu (SCM Craiova) si Bianca Berbece (Activ Plopeni) sunt handbalistele transferata in vara la HC Zalau, insa in cazul lui Bianca Berbece exista mici probleme la legitimare.
“Avem probleme in legitimare lui Berbece, dar sper sa o putem legitima si sa mai avem o solutie la nivel de inter dreapta. Ea nu vine sa rezolve problemele de performanta, dar este o solutie asa cum si in meciul cu CSM Bucuresti a fost Mihart, Severin, Popescu sau cele care au intrat la aruncarile de la 7 m. Numeric suntem bine, dar valoric suntem subtiri, insa sper ca fetele acestea sa creasca in perioada urmatoare”, a mai spus Tadici.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.