SondajRSS Feed

Hala Agroalimentara Astralis functioneaza deja de luni si da satisfactie si vanzatorilor si clientilor – comert in conditii civilizate

19 Decembrie 2018

Noua Hala Agroalimentara Astralis si-a inceput activitatea de luni, 17 decembrie, si se dovedeste un succes. Este o investitie prin care Primaria Zalau a schimbat total zona, pentru ca in afara de cladirea halei, care a luat locul fostei piete, s-a modernizat complet si spatiul din imprejurimi. Din locul dosit in care se adunau comerciantii, intre blocuri, spatiul a devenit un centru comercial modern.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, ne-a oferit detaliile si spune ca din cele 80 de mese din hala, 76 au fost licitate si date in chirie, iar patru sunt rezervate pentru produse apicole, naturiste sau diverse.
Din cele 76 de mese licitate, 42 de mese au fost repartizare producatorilor care platesc lunar intre 110 si 670 de lei. Restul meselor au fost repartizate comerciantilor care platesc lunar intre 110 si 350 de lei, in functie de zona.
Viceprimarul Balajel ne-a precizat ca Primaria Zalau si Administratia Pietei au disponibilitatea de a rezolva eventualele propuneri sau solicitari venite din partea comerciantilor si producatorilor referitor la imbunatatirea conditiilor din Hala Agroalimentara.

Produsele sunt mai proaspete si mai
gustoase decat cele din marile magazine

Am stat de vorba cu Andrei Popitiu, unul dintre tinerii comercianti care si-a inchiriat o masa in Hala Agroalimentara Astralis. Are 30 de ani si este comerciant de legume si fructe cu o experienta de peste patru ani. Se declara multumit de conditiile oferite de Primaria Zalau si, desigur, asteapta cat mai multi clienti care sa cumpere fructe si legume proaspete.
"Am masa in ambele piete, si in Centru si la Astralis. Sunt comerciant de fructe si legume, cu o experienta de patru ani. Am acum cele mai gustoase fructe de sezon - portocale, clementine, mere si pere. Dar eu aduc de toate, fruc

Hala Agroalimentara Astralis functioneaza deja de luni si da satisfactie si vanzatorilor si clientilor – comert in conditii civilizate
te si legume, in functie de sezon, varza, rosii, ridichi, vinete, capsuni, struguri. Pentru inceput, vanzarea se lasa asteptata si vreau sa fac un apel catre toti zalauanii sa vina la noua Hala Agroalimentara Astralis. Produsele din piata sunt mai gustoase decat cele din marile magazine. Conditiile din hala sunt foarte bune, clientii trebuie sa vina sa se convinga. Avem caldura, este frumos amenajat, se face curatenie si se respecta regulamentul. Suntem incantati", ne-a declarat Andrei Popitiu.

Ce include investitia de peste 2,5 milioane de lei

Viceprimarii Zalaului – Teodor Balajel si Fazakas Nicolae – au fost prezenti in 23 noiembrie in Piata Astralis sa faca receptia la terminarea lucrarilor la noua hala agroalimentara.
Investitia a fost de 2.559.300 de lei si include constructia halei agroalimentare cu o suprafata de 858 de metri patrati, 16 spatii modulare si un grup sanitar, alimentare cu apa, canalizare menajera, canalizare pluviala, alimentare cu energie electrica, amenajarea unui corp de cladire anexa în exteriorul halei agroalimentare, în care functioneaza centrala termica, precum si un punct de colectare a deseurilor. Firma care a executat constructia halei, SC Lotus SRL Zalau, nu numai ca s-a inscris in termenul de 11 luni prevazut in contract, dar a dat satisfactie prin calitate, spune viceprimarul Teodor Balajel.

Vizualizari 2166
Comentarii articol

>

in 19 Decembrie 2018 6:50

Cea mai mare satisfactie este ca intrarea la hala a ramas ne asfaltata plin cu gropi si mai mare satisfactie este ca ca dubele comerciantilor stau zi si noapte in fata blocuriilor ocupand parcarea locatariilor era mai bine fara ei ca era liniste.

>

in 19 Decembrie 2018 8:03

Care producatori mai nene? Toti sunt comerciant,mai bine zis samsari care vand produsele la suprapreturi. Cumpara produsele din marile magazine si depozite si le dau la suprapret.Nimic nu este biologic in piata, producatorii-taranii n-au loc aici. Vedeti si piata din centru- numai samsari.

>

in 19 Decembrie 2018 8:04

Care producatori mai nene? Toti sunt comerciant,mai bine zis samsari care vand produsele la suprapreturi. Cumpara produsele din marile magazine si depozite si le dau la suprapret.Nimic nu este biologic in piata, producatorii-taranii n-au loc aici. Vedeti si piata din centru- numai samsari.

>

in 19 Decembrie 2018 8:06

Asa ca mai bine cumparati din magazine si nu imbogatiti pe toti nemernicii de bisnitari smecheri.

Un cetetean>

in 19 Decembrie 2018 8:43

Duble blochează circulația în piață nu ai loc de parcare dacă le zici ceva sunt obraznici vinde marfa fără bon fiscal dacă ceri bon se uita ca la dracu la tine

>

in 19 Decembrie 2018 8:52

Fiecare este liber sa cumpere de unde doreste ...de la comerciant in magazin sau in piata ori direct de la producator

>

in 19 Decembrie 2018 8:57

Cica mai proaspete mai delicioase..-))) sigur....

>

in 19 Decembrie 2018 9:00

Inca un proiect ramas de la Capilnasiu cel hulit,oare cei ce conduc primaria azi se gandesc la altceva decat pomeni electorale si afaceri cu firmele de casa ?

>

in 19 Decembrie 2018 9:24

Cele mai gustoase fructe de sezon - portocale, clementine, mere si pere, decân sunt vânzătorii de la pita Astralis producatori de portocale, clementine ? şi de ce ar trebui să cumpărăm de la ei ? cu ce sunt mai proaspete fructelele lor?\r\n

>

in 19 Decembrie 2018 9:58

Cumparati de unde vreti ...daca nu va place de la comerciantii cumparati portocale clementine banane ...direct de la producatori .

>

in 19 Decembrie 2018 10:03

Ai dreptate 9:24,probabil l-ea scuturat in livada proprie aseara,dupa ce a adus din ceva depozit,iar dimineata sant remarcabil de proaspete.....

>

in 19 Decembrie 2018 19:29

vai si amar.

>

in 19 Decembrie 2018 19:30

Piata ar trtebui sa fie pt. producatori -NU pt comercianti !

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.