Guvernul va premia elevii cu media zece la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala

0
68


Un proiect aflat in consultare publica la Ministerul Educatiei prevede ca elevii care au obtinut media zece la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala sa fie premiati de catre Guvern.

Elevii care au obtinut media zece la cele doua examene vor fi premiati de catre executiv cu sume cuprinse intre 1.000 de lei pentru absolventii claselor a VIII-a, respectiv suma de 3.000 de lei pentru absolventii de liceu.

In acest an, la nivel national, la examenul de Bacalaureat, 315 absolventi au obtinut media zece, iar la Evaluarea Nationala, un numar de 892 de elevi au luat media 10.

La nivelul judetului Salaj, au fost obtinute trei medii de zece la Bacalaureat, iar la Evaluarea Nationala au fost sase note de zece. La examenul de Bacalaureat, mediile au fost obtinute de elevi ai Colegiului National Silvania, respectiv Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei.

La Evaluarea Nationala, au reusit sa obtina media zece sase elevi, patru absolventi ai Colegiului National Silvania Zalau, unul de la |coala Gimnaziala “Gheorghe Lazar” si un altul de la Scoala Gimnaziala Preoteasa din comuna Valcau de Jos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here