Guvernul va plăti 8.000 de lei pe exproprierile pentru tunelul Meseș

1
6006

Valoarea exproprierilor terenurilor private pentru care statul roman va despăgubi proprietarii, în cazul tunelului rutier cu profil de autostradă din zona Meseș este cu puțin peste 8.000 de lei.  

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”.

Totodată, s-a aprobat și lista cu imobilele proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza localității Românași, din județul Sălaj, proprietarii sau deținătorii acestora, precum și sumele individuale aferente despăgubirilor. Sumele sunt în valoare totală de 8.346 lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Cel mai probabil, valoarea redusă a exproprierilor e data de faptul că este vorba doar de gurile de intrare și ieșire din tunel.

În cadrul aceleiași hotărâri s-a aprobat și amplasamentul tunelului rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, conform studiului de fezabilitate revizuit.

Conform datelor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), tunelul are o lungime de aproape trei kilometri și ar urma să fie finalizat în 2024.

Costul estimat pentru realizarea acestui tunel este de aproape un miliard de lei, contractual pentru proiectare și execuție urmând a fi scos la licitație la finale acestei luni. În variant optimistă, semnarea contractului ar putea avea loc în aprilie 2021.   

1 COMENTARIU

  1. Guvernul liberal nu este în stare să asigure niște banale măsti pt persoanele defavorizate și ăștia vorbesc de tunele pe Meseș? E din ciclul Să râdem cu stan și bran !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.