SondajRSS Feed

Guvernul se gandeste sa scoata de la cetatenii datornici banii pentru gaura de pste 6 miliarde din buget

7 Iunie 2018

Deficitul bugetar urias, de 6,05 miliarde de lei în primele patru luni din 2018, ar putea fi echilibrat daca persoanele fizice si-ar plati urgent din datoriile de 15 miliarde de lei catre stat, considera ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Una din solutiile gasite de guvernanti pentru mentinerea deficitului bugetar sub 3 la suta în 2018 ar fi stimularea persoanelor fizice sa-si plateasca datoriile cumulate în ultimii cinci ani, caz în care la bugetul statului s-ar colecta circa 14 – 15 miliarde de lei. Afirmatia a fost facuta de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, dupa prezentarea presedintelui Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, care avertiza ca veniturile din taxe si impozite sunt la minime istorice, de 25,6 la suta, iar cheltuielile sociale reprezinta 80 la suta din veniturile fiscale, cel mai mare nivel din Uniunea Europeana. 

"Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am facut declaratia unica si la acea data vorbeam de restante, de faptul ca ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere catre anumite categorii de persoane, de contribuabili. Si atunci e normal ca fiecare sa stie într-un final ce are de dat catre stat si undeva prin toamna sa avem o centralizare a acestor informatii fiscale pentru care fiecare contribuabil sa aiba aceasta imagine. Dupa care e normal, ca si stat, pentru ca ai avut o parte de vina ne-notificând contribuabilul, dar si contribuabilul trebuia sa stie foarte bine legea si sa plateasca fata de stat, deci undeva la mijloc, sa putem propune un mecanism care sa încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an", a spus Teodorovici.
Potrivit ministrului, datoriile de 14 – 15 miliarde de lei, care includ si amenzi de circulatie, trebuie platite de contribuabilii persoane fizice pâna în luna mar

Guvernul se gandeste sa scoata  de la cetatenii datornici banii pentru  gaura de pste 6 miliarde din buget
tie a anului viitor, cei care le vor achita pâna la sfârsitul acestui an urmând sa beneficieze de o reducere a sumei de plata, valoarea bonusului urmând sa fie stabilita în urma analizei structurii datoriei. Ministrul Finantelor a precizat ca recuperarea acestor sume face parte din solutiile gasite pentru mentinerea deficitului bugetar sub 3% în 2018.

Deputatul salajean Lucian Bode
acuza guvernul de "teroare fiscala"

Lucian Bode, deputat salajean PNL, spune ca actualul guvern nu foloseste parghii fiscale corecte.
"Declaratia Ministrului Finantelor, care pune în spinarea persoanelor fizice dezastrul din finantele tarii, este halucinanta. Deficitul fiscal este rezultatul revolutiei fiscale marca PSD – ALDE, iar pentru a acoperi aceasta gaura pârghiile apartin tot Guvernului. Guvernul si Ministrul Finantelor ar trebui sa se uite în propria ograda si sa vada ca mecanismele de colectare si de combatere a evaziunii fiscale nu sunt eficiente. Nu poti sa dai vina pe cetatenii acestei tari pentru propria incompetenta în actul de guvernare. Mai lipseste sa inventeze niste responsabili cu colectarea fiscala care sa bata la casele oamenilor si sa le ceara banii pentru plata taxelor si impozitelor. În loc sa încurajeze conformarea fiscala, Guvernul PSD – ALDE foloseste teroarea fiscala", spune Lucian Bode.

Vizualizari 1896
Comentarii articol

realist>

in 7 Iunie 2018 8:15

Desigur dar Bode nu stie ca se face o rectificare pozitiva și el umbla să rezolve bani pentru unele comunitați, de unde acești bani.

>

in 7 Iunie 2018 8:19

du te Bode,stai acasa

>

in 7 Iunie 2018 8:21

Ce vocal este acuma acest Bode,de ce n a fost cand a trebuit,nu sunt psd alde,dar m am saturat de fatarnicie

>

in 7 Iunie 2018 8:39

Dar ANAF-ul de ce nu restituie bani din timbrul de mediu incasat ilegal

>

in 7 Iunie 2018 9:16

Un limbric pesedist posteaza zilnic pe acest site indicatiile primite de la partid. De obivei posteaza la ore tarzii din noapte sau la primele ore ale diminetii. Postacul isi face cu sarguinta datoria, postand zilnic mai multe comentarii la articolele "sensibile". Il veti recunoaste dupa felul cum scrie, tipic unui analfabet: propozitii incepute cu litera mica, fara puncte intre propozitii, gramatica de... balta etc.

>

in 7 Iunie 2018 9:17

Un limbric pesedist posteaza zilnic pe acest site indicatiile primite de la partid. Postacul isi face cu sarguinta datoria, postand zilnic mai multe comentarii la articolele "sensibile". Il veti recunoaste dupa felul cum scrie, tipic unui analfabet: propozitii incepute cu litera mica, fara puncte intre propozitii, gramatica de... balta etc.

>

in 7 Iunie 2018 9:17

Nu vor cumva pesedistii sa ne impoziteze si besinile pe care le tragem? Eu personal sunt de acord sa le donez chiar si 50% din gazele ce-mi ies din cur, cu conditia sa vina sa le colecteze ei, direct de la sursa. Ii astept, cu bucile larg deschise, pe tovarasii Ghita Pop, Nosa si Marc!

>

in 7 Iunie 2018 9:17

Nu vor cumva pesedistii sa ne impoziteze si besinile pe care le tragem? Eu personal sunt de acord sa le donez chiar si 50% din gazele ce-mi ies din cur, cu conditia sa vina sa le colecteze ei, direct de la sursa. Ii astept, cu bucile larg deschise, pe tovarasii Ghita Pop, Nosa si Marc!

>

in 7 Iunie 2018 9:19

Unui pensionar daca nu isi plateste impozitul pe ce are,una doua primaria ii pune propie pe pensie,pana la recuperarea sumei,nu inteleg de ce nu gaseste si ANAF-ul o modalitate de a recupera datoriile celor care au datorii,ca la un moment dat ajung la niste sume ca nu-i adevarat!

Cand ai...>

in 7 Iunie 2018 10:11

incasari de 102% din planificat unde vede Bode cele 6 miliarde?Se pare ca o fi absentat la 0ra de aritmetica din scoala primara!?!

Pt.9:17>

in 7 Iunie 2018 10:15

De ce nu-l chemi pe Bode sa-ti colecteze besinile ca bag seama el e cu miliarde lipsa in cap si burta?

>

in 7 Iunie 2018 10:23

SA PLATEASCA POLITRUCII ASTIA JEGOSI TOATE FURTURILE LOR ...PE URMA MAI PLATIM SI NOI IMPOZITE .

Fotbollstr?jor>

in 18 Iunie 2018 6:33

Wow cuz this is great work! Congrats and keep it up.\r\nFotbollstr

>

in 18 Iunie 2018 17:03

SA-SI DEA DEMISIA TOTI, CA STIU NUMAI SA BATJOCOREASCA POPORUL, , SA RENUNTE LA PENSIILE NESIMTITE, , SI SA FACA CEVA PENTRU POPOR, RUSINE SA LE FIE....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.