‘Somajul’ anunta ca luna viitoare va fi organizata o bursa a locurilor de munca in Salaj

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta graficul de desfasurare a burselor locurilor de munca ce se vor desfasura la nivel national în acest an.

rn

Astfel, în data de 12 aprilie 2019, va fi organizata la nivel national "Bursa Generala a Locurilor de Munca", iar in 18 octombrie va avea loc "Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi".
La nivelul fiecarui judet, în functie de evolutia pietei muncii locale, de conditiile locale si de solicitarile agentilor economici, vor mai putea fi organizate si alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.
Bursele organizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj nu se bucura insa de succes, salajenii dovedind total dezinteres de oferta de job-uri.
Spre exemplu, la bursa locurilor de munca organizata in octombrie, doar 68 de absolventi si-au depus CV-urile pentru cele 345 de locuri de munca oferite de 31 de angajatori prezenti la bursa. De altfel, numarul total de persoane prezente la bursa a fost de numai 164, de doua ori mai putini decat numarul de job-uri puse la dispozitie.
Principalele locuri de munca oferite au fost cele de trefilatori, operatori chimisti, electricieni, mecanici, confectioneri tapiterie, tâmplari, zidari, strungari, vânzatori si muncitori necalificati. Pentru absolventii de studii superioare au fost disponibile 33 locuri de munca, ingineri în diferite ramuri, economisti si agenti asigurare.
La bursa au participat si reprezentanti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Porolissum, ai Centrului Militar si ai Jandarmeriei Salaj, oferind tinerilor prezenti locuri pentru scolarizare în aceste domenii de activitate. Dar nici acestia nu au avut succes in a gasi suficienti doritori, in conditiile in care numarul absolventilor promotiei 2018 înregistrati în evidentele AJOFM Salaj la sfârsitul lunii septembrie a fost de 245.
Directorul general al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Ioan Ionel Muresan, sustinea in 2017 ca, in Salaj, numai cine nu doreste nu ocupa un loc de munca si ca la nivelul judetului sunt disponibile aproape intotdeauna intre 300 si 400 de locuri de munca.
Directorul Ioan Muresan spunea ca somerii aflati in plata sunt trimisi de AJOFM la firmele care au locuri de munca corespunzatoare nivelului lor de calificare, dar sunt destule cazuri in care somerii merg la angajator doar dupa negatie, constata directorul Ioan Ionel Muresan.
"Trimitem repartitii la locul de munca. Exista varianta sa spuna ca e inapt si atunci ii dam in continuare somajul. Daca angajatorul il primeste, ramane la angajare, si daca persoana nu doreste sa se angajeze, ii taiem somajul. Lunar, avem someri carora li se taie somajul", spunea Ionel Muresan.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *