SondajRSS Feed

 

Nu se taie din salarii, se taie din oameni

Guvernul a decis imputinarea functionarimii din administratie

23 Aprilie 2019

Liberalii spun ca va fi o epurare politica si ca primii care isi pierd job-urile sunt cei care nu au dovedit loialitate fata de PSD

Planul ministrului de Finante, Eugen Teodorovici, de a reforma aparatul bugetar din cauza cheltuielilor colosale la care s-a ajuns cu salariile începe sa prinda forma, iar primele estimari arata ca pana in iunie vor fi taiate în jur de 10.000 de posturi din administratia publica centrala si locala. 

Senatorul liberal Florin Cîtu a publicat sâmbata, 20 aprilie, o lista cu planul de concedieri din sistemul public si sustine ca totul va demara în maxim doua saptamâni, iar cei disponibilizati nu vor beneficia de plati compensatorii. Mai mult, senatorul este convins ca reducerile vor insemna si o epurare politica si ca cine nu este loial PSD poate sa spuna adio postului pe care il ocupa in administratie.
"Daca esti bugetar, afla câti mai ramâneti la locul de munca. În ministere se pregatesc epurarile anuntate de Eugen Teodorovici înca din noiembrie 2018. Liviu Dragnea a luat hotarârea sa pastreze, în afara de amante, rude si soferii, numai pe cei care sunt loiali lui si PSD-ului... ramân doar PSD-istii", a scris Florin Cîtu pe Facebook
Senatorul a prezentat si o lista cu numarul maxim de posturi pe care îl va avea fiecare minister si fiecare autoritate din subordinea statului, dupa restructurare. Taieri importante de posturi vor fi si în agentiile din subordinea ministerelor, precum si în administratia publica locala, sustine senatorul, estimand ca listele vor fi finalizate in doua saptamani, urmând ca în treizeci de zile sa se faca disponibilizarile.
Eugen Teodorovici a declarat joi, 18 aprilie, ca la viitoarea rectificare bugetara se va tine cont de restructurarile anuntate în ministere în urmatoarele 45 de zile. "Pâna la final de iunie se face, pentru ca la prima rectificare sa tinem cont de aceste rezultate”, a declarat Eugen Teodorovici,

Cheltuielile cu functionari

Guvernul a decis imputinarea functionarimii din administratie
mea
au ajuns o povara mult prea mare
prin majorari constante de salarii

Cheltuielile cu bugetarii sunt la maxime istorice România înregistreaza cel mai ridicat procent al angajatilor în sectorul public din totalul angajatilor cu carte de munca din economie, respectiv 26% sau 1,23 milioane salariati.
Dintre acestia, aproape 800.000 sunt angajati în administratia publica centrala, iar peste 430.000 în administratia publica locala.
Cheltuielile statului cu salariile angajatilor în sectorul public au crescut cu 25% în ultimul an, cu 50% în ultimii trei ani si aproape s-au dublat în ultimii sase ani, arata economistul Iancu Guda intr-o analiza.
Si în luna ianuarie a acestui an cheltuielile statului cu salariile din sectorul public au explodat. Ele au înregistrat o crestere de 24% fata de ianuarie 2018, cea mai accelerata din ultimul deceniu. Astfel, salariile totale din sectorul public au ajuns la 7,6 miliarde lei în ianuarie 2019.
Cresterea cheltuielilor salariale din sectorul public este cauzata de supradimensionarea aparatului public – unul din patru români munceste la stat, cel mai mult din Europa – si decalajul enorm dintre salariul public si cel privat – aproape 70%, cel mai ridicat din Europa si istoria României din ultimele trei decenii.
Ponderea cheltuielilor de personal în sectorul public, exprimata ca si procent în produsul intern brut, a ajuns aproape de 11% pe parcursul anului 2018, ceea ce reprezinta maximul istoric al României din ultimii 30 de ani.

Vizualizari 4308
Comentarii articol (28)

>

in 23 Aprilie 2019 0:13

SE POT REDUCE LINISTIT CEL PUTIN JUMATATE DIN FUNCTIONARI, DAR NU CRED CA SE VA FACE NIMIC, DEOARECE VIN ALEGERILE.

>

in 23 Aprilie 2019 3:53

O, ca bine ar face! Mult prea multi ,,fonctioneri,, taie frunza la caini pe salarii uriase. ba consilieru nu stiu cui, ba secretara cucului etc.

>

in 23 Aprilie 2019 6:04

Si care parte din oameni(ce organe) se vor taia ?? Poate o sa-ti prinda bine aceste parti ,Sibianco ! Deci bucura-te!

>

in 23 Aprilie 2019 6:04

Si care parte din oameni(ce organe) se vor taia ?? Poate o sa-ti prinda bine aceste parti ,Sibianco ! Deci bucura-te!

>

in 23 Aprilie 2019 6:22

Si in administratie functioneaza regula economiei de piata.Oferta mare/functionari multi,cerere mica/buget sarac.Trebuie facut sau refacut echilibru.Nimic nu este vesnic,numai ,,nimicul pesedist,,este etern!!!

>

in 23 Aprilie 2019 6:55

Mai mult de jumate de la finate plimba cafele intre birouri si cand mergi cu ceva problema sunt ocupati de nu mai pot.

>

in 23 Aprilie 2019 6:57

Sa ii dea afara pe pensionari care au pensie și mai ocupa și un loc frumușel la stat.. Nu le este rușine sa stea sa nu facă nimic și sa le vina banii din doua părți.. RUSINE

>

in 23 Aprilie 2019 7:03

Vor fi taiate posturile neocupate, taietorii de frunze la caini Raman !

>

in 23 Aprilie 2019 7:50

Ooooo ioioioi.... oare scapam si de anti psd- istul primariei Floce Toposefu ?

>

in 23 Aprilie 2019 8:03

Ase,deci.Doi lei(de aia adevarati,nu moneda noastra cea jigarita) se sfadeau pe treptele unei institutii de asta administrativa.Unul se ragea la celalalt:bai prostule,de ani de zile mancam in tata zi cate-un functionar de asta public si n-o observat nime'.Ce puii mei ti-o trebuit s-o manci ieri pe femeia de servici.No vezi amu ce scandal ai declansat?.Concluzia trageti-o singuri.Paste Fericit.

>

in 23 Aprilie 2019 8:09

Ahah ... nu nu de ala te scapa Dumnezeu , o sa pice singur in cur ...nu prea i/ l tin rotitele creierului, ai rabdare o leaca , nu mai are multe !

>

in 23 Aprilie 2019 8:19

2 functionari la centru la unul la locale proportie nefunctionala. Reforma in administratie - comume peste 5000 de locuitori si treburile se rezolva singure.

>

in 23 Aprilie 2019 8:38

Afara cu pensionari din funcțiile publice.

PSD-ADUNATURA DE HOTI SI CORUPTI>

in 23 Aprilie 2019 8:41

Oare din Cons Judetean,Prefectura,Primaria Zalau vor fi dati afara cei cu pile care taie frunza la caini,pentru care ne-au fost marite taxele si impozitele???Oare Tibi Marc va concedia pe consilierii lui care iaupensie si salar baban de la stat???Oare se va desfiinta blestematul de ATOP,de unde iau alti bani pe degeaba stabii din Sarac Judet???Raspuns:NU,pentru ca mafia PSDista isi bate joc de salajeni si romani.

>

in 23 Aprilie 2019 8:54

nu se lauda psd-u ca o sa scape de tatea posturi in plus, si sa ii injumatatesc si bla bla? apoi tot ei s-au apucat de angajari peste angajari...lasati vreajeala ca suntem satui!\r\n

>

in 23 Aprilie 2019 9:30

Epurare politica? Sa ne amintim ce epurari a facut ciuma portocalie cand a ajuns la putere.

>

in 23 Aprilie 2019 9:49

Abureli pesediste. Nu vor taia nimic pentru ca au nevoie de voturi. Probabil vor bloca posturile vacante si atat. Daca ar vrea sa reformeze cu adevarat administratia ar trebui sa desfiinteze toate consiliile judetene si sa reduca cu vreo 30% posturile bugetare (adica vreo 300.000 de posturi).

>

in 23 Aprilie 2019 10:03

Reducerea de posturi e diversune: de frica, oamenii trec în barca lor si ii votează, iar ei vor fi cei buni, care nu mai taie decât posturile vacante

>

in 23 Aprilie 2019 10:50

Vor fi nevoiti sa reduca numarul de angajati din administratie,dar treaba este gandita ca epurare politica,sa vedeti ca primii care vor pleca vor fi cei mai vechi,nu conteaza ca au experienta,ca sa poata ramane pesedistii lor recent angajati,nu v-a conta experienta sau eficienta ci doar loialitatea fata de partid.

>

in 23 Aprilie 2019 10:52

CU TOVARASEA INVATATOARE DE RELIGIE CUM RAMANE ? ....

Jugrestaneala pe banu'public!>

in 23 Aprilie 2019 11:12

Sa reduca putorile obediente si pe aia din primarie care sunt vreo 300 la nici 50 mii locuitori in vreme ce Berlinul are 207 functionari in primarie 3,5 milioane locuitori.\r\nSa reduca loazsele angajate pe piloace si concursuri trucate care nu au studiile necesare posturilor ce le-au ocupat.Sa se reduca basinosii sefi de servicii care ingroasa schema si care iau si pensie si salar.Sa se pensioneze capusele care iau 7-8000 lei salar si pe banii aia se plimba si-si faca facutele in timpul serviciului ca niste nesimtiti ce sunt!

>

in 23 Aprilie 2019 11:34

Deci rezulta un SALARIU MEDIU BRUT PE BUGETAR DE 6200 LEI ....NU E RAU !!!

>

in 23 Aprilie 2019 11:35

Deci rezulta un SALARIU MEDIU BRUT PE BUGETAR DE 6200 LEI ....NU E RAU !!!

>

in 23 Aprilie 2019 11:35

Deci rezulta un SALARIU MEDIU BRUT PE BUGETAR DE 6200 LEI ....NU E RAU !!!

>

in 23 Aprilie 2019 11:44

LA CANAL CU JUMATATE DIN EI ..\r\n

>

in 23 Aprilie 2019 14:51

Linistit pot sa plece 4 din 5. Dar o sa mai apara un SRL pe buzunarul nostru ca sa le pastreze locurile caldute.

>

in 25 Aprilie 2019 5:45

Nu vor fi dati afara cei care plimba cafele ci cei care stau si lucra peste tot e asa vor ramane cei care au spate si au ocupat posturile asa cum se stie si la finante sunt care lucreaza

>

in 1 Mai 2019 18:30

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru, ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și de a ajuta la stabilirea relației. și să facă oamenii să fie fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și i-am căutat ajutorul, dar spre cea mai mare surpriză, mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sarbatoresc pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o celebrare mare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr. Saguru este cu adevărat un adevărat vrăjitor. DACĂ NU AȚI VĂ RUGĂM AJUTAȚI, DOCTOR SAGURU CONTACT ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta.\r\n1 LOVE SPELL\r\n2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX\r\n3 FRUCTE DE FEMEI\r\n4 PROMOȚIE SPELL\r\n5 SPELL DE PROTECȚIE\r\n6 SPELL BUSINESS\r\n7 SPELL GOOD JOB\r\n8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.