SondajRSS Feed

Marea modernizare – o gogoasa de milioane

Guvernul Dancila isi ia inapoi cei 14 milioane de lei pe care i-a alocat pentru modernizarea Spitalului Judetean din Zalau

12 Decembrie 2018

Printr-o adresa catre Consiliul Judetean Salaj, guvernul condus de Viorica Dancila comunica in 3 decembrie ca isi ia inapoi banii alocati de la bugetul de stat pentru finatarea reparatiilor capitale si a altor investitii in sanatate pentru Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Din cei 13,92 de milioane de lei alocati pentru finantarea extinderii ambulatoriului si a blocului operator, guvernul ia inapoi 13,39 de milioane de lei. Reiese ca lasa totusi Consiliului Judetean Salaj o jumatate de milion din totalul de aproape 14 milioane.
Bani de care ne facuseram mari sperante pentru modernizarea si cresterea capacitatii Spitalului Judetean de a ne trata la alt nivel. “n proiectul ratat era prevazuta extinderea infrastructurii spitalicesti prin construirea a inca patru sali de operatii si a unui spatiu destinat expres spitalizarilor de zi. Pentru ca blocul operator al Spitalului Judetean a ramas cel mai neajutorat sector din spital. In cele cinci sali de operatie care exista acum, nu sunt conditii tocmai bune pentru ca chirurgii sa-si faca treaba. Pe langa ca nu sunt destule, sunt vechi si utilate... in vechime.

Consiliul Judetean Salaj nu s-a priceput
sa investeasca banii alocati pentru spital

Motivul pentru care guvernul si-a luat banii inapoi e simplu. Administratia judeteana condusa de Tiberiu Marc, care are in sarcina si administrarea Spitalului Judetean, nu si-a facut treaba, nu i-a investit pentru scopul in care au fost alocati. Consiliul Judetean a fost depasit, adica nu s-a priceput sa coordoneze proiectul.
Deputatul Seres Denes, cel care a obtinut finantarea prin amendamentele depuse la proiectul de buget pentru anul 2018, spune ca pur si simplu nu s-a reusit sa se cheltuie banii.
"Parlamentul a aprobat amendamentul meu care a vizat reabilitarea si extinderea Spitalului Judetean Zalau si au fost aprobate sumele din bugetul de stat, urmand ca banii sa fie folositi pentru scopul stabilit. Avand in vedere procedurile pentru implementarea proiectului, s-a reusit folosirea unui procent destul de mic din suma totala. Banii nefolositi au fost retrasi de catre Ministerul Finantelor. In aceste conditii, voi incerca din nou sa obtin fonduri pentru continuarea lucrarilor, in speranta ca anul viitor fondurile vor fi folosite intr-un procent mai mare sau chiar in totalitate", ne-a declarat liderul UDMR Salaj, deputatul Seres Denes.

Nepricepere cronica in administratia Salajului

Dar ca administratia judetului e nepriceputa este deja de notorietate.
Imediat dupa sedinta de Consiliu Judetean din luna octombrie, PNL Salaj remarca de altfel ca din bugetul destinat sectiunii de dezvoltare a judetului pe anul acesta, conducerea PSD - UDMR a Consiliului Judetean Salaj nu s-a priceput sa consume decat putin peste 12 la suta, ceea ce inseamna ca proiectele pentru dezvoltarea judetului nu sunt puse in practica.
Conducerea Consiliului Judetean, in fruntea caruia se afla Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj, a batut pasul pe loc cu dezvoltarea judetului si anul trecut.
Tiberiu Marc a fost luat la rost in octombrie 2017 de consilierii judeteni din opozitie si a dat explicatii pentru procentul mic in executia bugetului de investitii, de doar 26,79 la suta. Ceea ce a inseamnat ca din banii alocati investitiilor pentru anul 2017 nu s-a cheltuit decat un sfert si, implicit, proiectele pentru dezvoltarea judetului

Guvernul Dancila isi ia inapoi cei 14 milioane de lei pe care i-a alocat pentru modernizarea Spitalului Judetean din Zalau
nu s-au realizat.
Din aproape 47 de milioane de lei prevazuti pentru 2017 la capitolul dezvoltare, s-au cheltuit doar 9,2 milioane de lei pentru lucrari de investitii. Marc a recunoscut atunci ca s-a mai si gresit si a spus ca va face reorganizari de personal in aparatul propriu.
Bineinteles ca in conditiile date, opozitia din Consiliul Judetean tabara acum din nou pe conducerea PSD-ista, cu ocari. Cel mai probabil, justificat.
"Asa dupa cum am semnalat si la votarea executiei bugetare pentru primele 9 luni, PSD dovedeste ca este incapabil sa cheltuie pâna si fondurile disponibile, când vine vorba de investitii. Daca pentru functionare banii sunt cheltuiti cu "drag si spor", când vine vorba de dezvoltare si de proiecte importante pentru salajeni, conducerea PSD a Consiliului Judetean Salaj se dovedeste neputincioasa", spune consilierul judetean PNL Paul Maghiu – vicepresedinte PNL Salaj.

Conducerea Consiliului Judetean Salaj
care a ratat investitia de 14 milioane
primeste in schimb salarii tot de milioane

Consiliul Judetean Salaj a facut publice salariile de baza incasate de fiecare functionar si personal contractual pe luna septembrie. De cand PSD a acaparat puterea, a adoptat modificari legislative care au crescut artificial salariile bugetarilor, ajungand astfel la sume colosale. Cea mai mare problema a majorarilor salariale este faptul ca aceste majorari nu se regasesc in eficienta si profesionalismul angajatilor din administratia publica.
Cel mai mare salariu din Consiliul Judetean Salaj il incaseaza presedintele Tiberiu Marc (presedinte al CJ Salaj din 2004 pana in prezent). Marc castiga lunar 26.718 lei (267 milioane lei vechi), adica 21.375 lei plus o majorare de 25% pentru implementarea proiectelor cu fonduri de la UE.
Vicepresedintii Consiliului Judetean Salaj, Sergiu Panie (n.r. - secretar general PSD Salaj) si Robert Szilagyi (n.r. - presedinte executiv UDMR Salaj) incaseaza lunar un salariu de 19.000, plus un spor de 25% pentru implementarea proiectelor cu fonduri de la UE, ceea ce inseamna ca fiecare duce acasa lunar 23.750 de lei (237 de milioane de lei vechi).
Administratorul public, Pop Emeric UDMR, castiga 18.240 lei, plus 1.450 de lei vouchere de vacanta o data pe an, pe care le primesc cu totii. Secretarul judetului are leafa de 13.594 lei, plus 950 lei ca este doctor in economie. Arhitectul sef castiga 10.754 de lei. Directorul executiv castiga 10.406 de lei, plus 1.041 lei. Leafa unui sef serviciu este de 9.019 lei; un sef de birou are 8.673 de lei. Pana si un sofer de la CJ are 3.346 de lei. Femeia de serviciu are si ea 3.000 de lei
La Consiliul Judetean Salaj lucreaza 160 de angajati, din care 12 sefi. Si nu trebuie sa aduni la u loc prea multe salarii ale celor de la Consiliul Judetean sa-ti dai eama ca imediat s-au dus 14 milioane de lei, cat investitia ratata pentru Spital.

 

Vizualizari 3983
Comentarii articol

>

in 12 Decembrie 2018 0:49

Nici nu stiu cum sa incep ca sa-mi exprim parerea....va las pe voi -)))

>

in 12 Decembrie 2018 2:23

Cine-i cel din poza fara halat intr-un spital?

>

in 12 Decembrie 2018 4:15

0:49 are dreptate. Nici eu nu am cuvinte. Va rog, PSD-isti,PNL-isti ,etc. transmiteți părerea voastră. Cei care lucrați acolo și cunoașteți detalii, expuneti, scrieți. Așteptăm !

>

in 12 Decembrie 2018 5:02

DACA PRIMESC SALARII NESIMTITE SI NE MERITATE TOTUL EST OK PENTRU EI,SI RAU PENTRU NOI PLATITORI DE IMPOZITE SI TACSE ....

>

in 12 Decembrie 2018 5:56

Santem un popor de rahat...ptr.ca lasam sa ne conduca acesti boi...si cine le va cere explicatii ? nimeni. Aici scriem ce putem,si ei iau salariile mari si ne rad in nas.

>

in 12 Decembrie 2018 5:57

Atât timp cat cei mai multi sunt absolvenți de scoli (ca nu se pot numi facultati) obscure, deci mediocre nu ai cum sa obții rezultate.Ar trebui așa cum primesc sporul de 25% pentru "atragere "de fonduri sa li-se ia 25 % pana la finalizarea proiectului ratat din salariul de baza.

>

in 12 Decembrie 2018 7:39

Administratorul public POP EMERIC de ce nu s-a implicat cu prietenii lui pentru a cheltui acesti bani ???

>

in 12 Decembrie 2018 8:04

cand vorbim despre consiliul judetean spunem,,TIBERIU MARC,,un analfabet care a domnit peste salaj de 30 de ani , ne meritam soarta votati dragi salajeni in continuare psd-ul ca ajungem mai rau ca si cei din congo

de retinut>

in 12 Decembrie 2018 8:06

cum tot anul 2018 graiul salajului nu a retinut nimic din lucrurile grozave ce au dus la schimbarea orasului in bine obsedati sa critice totul amintesc autoritatilor locale sa dubleze abonamentele la ziar.ma gindesc ca poate indirect platesc si eu prin impozite sustinerea celui mai negativist ziar din tara. vai si amar.

>

in 12 Decembrie 2018 8:12

uite banu, nu e banu...ce surpriza!

>

in 12 Decembrie 2018 8:18

Sa le manance rusine nasul ala gros,cum sa incaseze asemenea salarii?Ce fac ei pentru omul de rand?ce fac ei pentru a merita acesti bani?Jos cu toti trantori analfabeti cu scoli facute la privat.Uite de ce pleaca elitele din tara,nu pot vedea atata netrebnicie.

>

in 12 Decembrie 2018 8:24

Noi i am pus noi ii avem. Tibi asta e de o vesnicie in fruntea Salajului si noi il votam in continuare. Si la cat de "mici" suntem in judetul asta de cacao mai iese o tura

>

in 12 Decembrie 2018 8:25

HOTI SI TALHARI SUNT ACESTI BUGETARI ASISTATI SOCIALI

SALAR>

in 12 Decembrie 2018 8:29

Conform declaratiei de avere, Marc castiga aproape 9.000 lei / luna ( 90 de mil vechi) nu dublu si ceva cum s-a mentionat in articol. De ce se exagereaza....

SALAR>

in 12 Decembrie 2018 8:29

Conform declaratiei de avere, Marc castiga aproape 9.000 lei / luna ( 90 de mil vechi) nu dublu si ceva cum s-a mentionat in articol. De ce se exagereaza....

>

in 12 Decembrie 2018 8:44

Sa le sugeti p..a lui Tibi, Panie, Szilagy, Pop si la restul care iau bani degeaba, numa ca partidu lor este pe val, toti cei care i ati votat.M..E PSD - UDMR - ALDE - PNL, ETC

spitalul>

in 12 Decembrie 2018 8:47

ramai mut, dupa ce citesti.

>

in 12 Decembrie 2018 8:49

Nu mai votati PSD!

>

in 12 Decembrie 2018 8:51

toti pusi prin "concurs"politic sunt buni doar de gura,aplaudaci si mincinosi,de unde atunci proiecte ,atragere de fonduri europen? \r\nsalariu de 200 milioane de lei /luna? ce fac acestia pt astfel de bani?\r\n

>

in 12 Decembrie 2018 9:10

Celor vinovati,ar trebui ca prefectul sa le impute cel putin 20 la suta din suma si la prima abatere de acest fel afara cu Ei.Acolo nu trebuiesc mao mult de 40 -n 50 salariati iar salariile ;lor inghetate ptr 10 ani,pai cum este posibil in Romania sa nu faci decat cel mult prezenta la serviciu sa-ti bei cafeaua si sa ai asemenea salarii,ganditiva si la faptul ca acesitia cand vor iesi la pensie vor trai ca niste belferi de lux,vai de capul muncitorului de rand,Mai ganditi-va cati de acestia avem in toata tara,poprul asta este f f f slab ca-i mai suporta

>

in 12 Decembrie 2018 9:27

DA O SA IA SI PRIMA DE CRACIUN ....SI CE PRIME,DAR SA AJUNGA SA O CHELTIUE TOT PRIN SPITAL,SA VADA CUM E TOTI CARE NU FAC NIMIC SI ASTEAPTA ZIUA DE SALARIU.ASA E CAND SUNTEM CONDUSI DE OAMENI FARA GRAM DE MINTE.

SA VA FIE RUSINE!!!>

in 12 Decembrie 2018 9:51

Tuturor celor din CJ responsabili de esecul asta, care ne afecteaza pe toti. Daca inca nu ati prioceput ca sunteti in slujba salajenilor, ca sa faceti treaba de banii aia multi ce ii luati in fiecare luna, inseamnna ca suntei niste NESIMTITI, care nu aveti ce cauta acolo. Dati-va la o parte. Vrem sa ii stim nominal pe cei vinovati.

8:06>

in 12 Decembrie 2018 9:56

No ma bujetarule din primarie !ti-ai baut cafeiul si ai timp de comentarii?cu un salar nesimtit SI MUNCA IOC.Hai la noi in privat pe minimul pe economie si apoi sa te vad cum ridici osanale "maretelor realizari"din actualul mandat.Unde sunt vrajelile si minciunile din campania PSD cu privire la marile proiecte?INDRAZNESTE -sa mai-CREZI !

>

in 12 Decembrie 2018 9:58

Mandrii romani; noi suntem romani; romanasii manca miciuri si bei bere! 1 December! Gunoie de natie mizerabil !

>

in 12 Decembrie 2018 10:17

9:58 tampitule. Tu nu esti roman? Nu place miciul la tine?

>

in 12 Decembrie 2018 10:17

Intreb simplu: de ce nu sunt trasi la raspundere daca sunt nepriceputi? de ce nu raspund pt esec? Lasati vrajeala aia ca raspund in campanie electorala, si ii sanctionam la vot, ca de sacnctiunea aia ii doare undeva...Sa fim clar intelesi: astia-s niste lipitori care sug bugetul public si nu ofera nimic in schimb. Stim noi, stiu si ei, ei stiu ca noi stim, si stiu ca nimeni nu le face nimic...

@8:29>

in 12 Decembrie 2018 10:21

Corect in limba romana e "salariu" si nu "SALAR". Declaratia de avere e publicata inainte sau dupa a nu stiu catea marire de salariu?!? Abia la anul vedem salariul actual al marelui sef de judet!

8:06>

in 12 Decembrie 2018 10:44

Ce ?? Vai ce m-am speriat cad a vorbit oaia !

>

in 12 Decembrie 2018 10:44

Corect ar fi ca la acesti bugetari care nu au muncit sa li se ia salariile incasate fara munca .

>

in 12 Decembrie 2018 11:03

e doar un joc politic. PSD nu putea ca acest ONG numit UDMR sa se laude ca a facut rost de bani, in timp ce parlamentarii consacrati ai judetului poate nici nu au fost la dezbateri in plen cand s-a votat. LA fel a fost si cu strada Crasnei, pe care CJ a refuzat sa o reabiliteze pe fonduri UE pe vremea lui Capalnasiu. Nu ganditi patimas, in politica se numara voturile.

>

in 12 Decembrie 2018 11:13

Ce are CJ cu strada Crasnei, habar nu ai cine poate face investitia

>

in 12 Decembrie 2018 12:34

ce nenorociti..!.de ce ar merge treaba mai bine in Salaj daca la nivel central e haos total..vai de mama noastra de 30 de ani siluiesc politicienii tara asta fara sa dea seama nimanui !\r\n Poza de sus nu are nici o treaba cu articolul, medicii sunt de la pneumologie, stima pt Dr Beko !

>

in 12 Decembrie 2018 13:21

Toti sunt numiti politic!!Asta e rezultatul!

>

in 12 Decembrie 2018 13:26

psd,CANCERUL ACESTEI TARI !!

>

in 12 Decembrie 2018 13:53

Cei care fac legi in tara asta și care au votat creșterea salariilor la bugetari, trebuiau să atașeze la aceste salarii mărite și niște indicatori de performanță, pentru toți salariații plătiți de la buget. \r\n% performanță realizată= % salariu încasat... și atunci am fi văzut proiecte realizate.

>

in 12 Decembrie 2018 14:09

Numai cât a sponsorizat tenaristii acolo poate și Michelin nu știu sigur,cât de meschin sa fi să primești bani europeni și să nu i investești....PSD asta e mai rău că Ceaușescu de o sută de ori!!!

>

in 12 Decembrie 2018 14:28

Doamne sa ai niste bani pt niscaia investitii si tu sa sa nu ai habar cum sa-i cheltuiesti? Ceva demisii vor fi sau cainii latra,caravana trece!!!

>

in 12 Decembrie 2018 14:44

Psd reprezintă mafia o boala care a cuprins societatea românească și nu sunt șanse sa scăpăm de ea. O sansa: alegerile

>

in 12 Decembrie 2018 15:18

SA LI SE IA SI SALARIILE INAPOI....CA AU LUAT SALARII BABANE FARA MUNCA

Consiliul Judetean>

in 12 Decembrie 2018 15:40

nivel de realizare a investitiile vreo 26%, nivel de realizare (plata) a salariilor 100%. Trai pe vatrai!

>

in 12 Decembrie 2018 16:09

Dacă umbla cu steaua,sau cu turca,domnul Tibor mai mai poate face un ban.Sa îl ia și pe Poenaru(zis Tucu)sa-i ajute sa ducă straita.Ia mai urați, mai!

>

in 12 Decembrie 2018 16:52

Consiliul județean sălaj o adunătură de derbedei si curve politice ce freacă morcovi pe banii mulți pe care nefericiții care îi produce grăbesc să îi verse statului drept taxe si impozite.

>

in 12 Decembrie 2018 17:17

si mai vor si pensii speciale

>

in 12 Decembrie 2018 17:55

prieteni, v-am citit pe toti...oare cand se va repara situatia asta? (abuzul bugetarilor)

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.