Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare

0
216

După alegerile locale care vor avea loc la sfârșitul acestei luni, mai exact în data de 27 septembrie, Guvernul a decis în cadrul ședinței de joi, 3 septembrie, ca în data de 6 decembrie să fim din nou chemați la urne, de această dată pentru a alege cine să ne reprezinte în Parlament timp de patru ani.

”Alte două hotărâri de Guvern importante în cea ce privește calendarul alegerilor pentru perioada următoare, așa cum premierul ne-a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern, au fost propuse hotărârile de Guvern inițiate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, respectiv data de 6 decembrie 2020”, a precizat Ionel Dancă, șeful de Cancelarie a prim-ministrului.

 ”Astăzi va trebui să luăm o decizie foarte importantă, să adoptăm hotărârile de Guvern privitoare la alegeri. Prioritate sunt cele două hotărâri de Guvern, privind stabilirea datei alegerilor şi a doua privind stabilirea calendarului de desfăşurare a alegerilor”, a precizat premierul Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern de joi.

Potrivit Consituției, Guvernul este obligat să stabilească data alegerilor parlamentare. Potrivit legii, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor și totodată trebuie să se țină cont de prevederile constituționale care spun că pe data de 21 decembrie se încheie mandatul actualului Parlament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here