Guvernarea Dancila – Dragnea a devenit un pericol catastrofal pentru viitorul european al tarii

0
364

Pentru PSD, conducerea Uniunii Europene este tot un stat paralel imaginar, care trebuie contracarat

rn

A fost saptamana in care Uniunea Europeana a spus clar ce a observat ca se intampla in una dintre tarile membre, din pacate Romania, dupa cei doi ani de guvernare PSD – ALDE.
Prin rezolutia adoptata in Parlamentul European si prin raportul Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV), Bruxelles-ul isi arata ingrijorarea ca am facut pasi imensi inapoi in ce priveste statul de drept si ca suntem tara din UE in care manifestantii sunt batuti nejustificat de jandarmi.
Grav cat se poate este ca guvernul Dancila si PSD-ul comandat de Liviu Dragnea nu inteleg ce ni se intampla. Spun ca Bruxelles-ul are ceva cu PSD si iau conducerea Uniuni Europene drept un stat paralel care trebuie contracarat. Contesta rezolutia Parlamentului European si raportul MCV ca si cum ar fi vorba de o rafuiala cu liderul PSD Dambovita, pe care l-au exclus din partid ca nu le-a convenit ce vorbeste.
Singurul lucru pertinent pe care-l poti spune despre PSD-isti in asa situatie este exprimat deja de liderul PNL, Ludovic Orban, care afirma ieri ca oamenii lui Dragnea "sunt dusi cu capul" si ca orice alt demers decat cel de a respecta recomandarile raportului MCV va insemna un dezastru pentru Romania.

rn

Comportamentul iresponsabil al guvernului
Dancila se poate lasa cu urmari devastatoare

rn

Deputatul Lucian Bode, presedinte PNL Salaj, puncteaza pericolele practicilor devastatoare pentru viitorul tarii cu care guvernul Dancila – Dragnea se mandreste, intr-o inconstienta care-ti da fiori.
"Raportul MCV si Rezolutia Parlamentului European, recent adoptate la Bruxelles, sunt un rechizitoriu extrem de dur la adresa guvernarii Dragnea – Dancila.
Rezolutia si Raportul MCV arata ca România, sub guvernarea PSD-ALDE, nu îsi respecta angajamentele asumate prin Tratatul de aderare la UE, ceea ce ne creeaza o mare problema în relatia cu partenerii europeni. Odata deveniti membri ai acestei mari familii europene trebuie sa acceptam ca. pe lânga drepturi, avem si obligatii de respectat. Una dintre aceste obligatii este respectarea independentei justitiei si a statului de drept. Guvernul PSD – ALDE a sfidat toate aceste obligatii, le-a calcat în picioare, fapt ce a condus la pierderea încrederii partenerilor europeni în capacitatea statului român de a-si respecta angajamentele asumate. Practic, prin aceasta atitudine, Dragnea si ai lui încearca sa îndeparteze România de valorile europene si sa orienteze tara mai mult spre Est, spre Moscova. Îi întreb pe cei care înca îi mai tin isonul lui Dragnea de câte ori au trecut granitele spre Vest si de câte ori spre Est? Sunt convins ca românii sunt în continuare atasati de valorile si de spatiul vest – european, decât de cel est – european. Efectele acestui comportament iresponsabil din partea Guvernului Dragnea – Dancila vor fi devastatoare daca nu se stopeaza acum aceste practici nocive. Exista riscul sa fim penalizati prin reducerea fondurilor alocate tarii noastre. Acest semnal de alarma a fost tras de la Bruxelles inclusiv de catre doamna comisar european Corina Cretu, care a semnalat slaba performanta a Guvernului de a atrage banii europeni. Un exemplu în acest sens sunt fondurile aflate la dispozitia României pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, unde gradul de absorbtie este foarte slab. Din cele 9 miliarde de euro au fost atrase doar 1,3 miliarde de euro, iar proiecte noi, mature întârzie sa fie transmise de la Bucuresti catre Bruxelles. Preocuparile lui Dragnea si ale guvernului sau marioneta sunt departe de agenda cetateanului si de cea europeana. Acest Guvern nu da semne sa renunte la aceste practici devastatoare pentru viitorul tarii noastre si nu întelege ca a generat mari deservicii României prin acest stil de guvernare, de aceea trebuie sa plece din fruntea tarii, iar PNL analizeaza cu celelalte partide din opozitie oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura, pâna la sfârsitul acestei sesiuni parlamentare", spune deputatul salajean Lucian Bode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here