SondajRSS Feed

Din ce in ce mai multi bugetari isi dau seama ca au fost prostiti de Guvern

Greva spontana la Casa Judeteana de Pensii Salaj

12 Decembrie 2017

Angajatii Casei Judetene de Pensii Salaj au intrerupt lucrul ieri dimineata, intre orele 8.00 si 10.00, nemultumiti de faptul ca ei nu au primit nici un fel de marire salariala in baza Legii salarizarii, spre deosebire de alte categorii de bugetari. Cei aproximativ 45 de angajati sunt nemultumiti si de modificarile salariale care vor intra în vigoare începând cu anul 2018. 

“Angajatii de la Casele de Pensii au ramas cu salariile in urma altor categorii de bugetari. Astfel de proteste au loc, la aceasta ora, la mai multe Case Judetene de Pensii din tara. Angajatii reclama faptul ca salariile lor nu au mai fost majorate din anul 2010. “n plus, de la 1 ianuarie 2018, contributiile vor trece in sarcina exclusiva a angajatului, iar astfel majorarea salariala de 25 la suta care a fost promisa prin Legea Salarizarii va fi, in realitate, de cel mult 3-4 la suta”, spune purtatorul de cuvant al institutiei, Alina Tamas.
Angajatii Casei de Pensii Salaj au tinut sa precizece ca nu solicita salarii exagerate, vor doar ca lefurile lor sa ajunga la nivelul colegilor lor din capitala, de exemplu, pentru ca, desi fac aceeasi munca, sunt remunerati diferit. Chiar daca la protestul spontan din fata institutiei nu a participat si conducerea Casei de Pensii Salaj, aceasta si-a exprimat sustinerea fata de angajati.

Protestele s-au tinut lant in Salaj dupa Legea salarizarii, care se lasa  pentru multi cu minusuri la leafa

Profesorii, medicii si asistentele, functionarii de la APIA si ambulantierii au protestat pana acum cel mai vehement in Salaj

Mai multe categorii de bugetari din Salaj au protestat in strada anul acesta, nemultumiti de faptul ca Legea salarizarii le aduce paguba, in loc de beneficii financiare.
Profesorii au protestat anul acesta, nemultumiti ca Legea salarizarii i-a pus pe ultimele locuri la imparteala banilor. Cele mai importante revendicari s-au referit la calcularea sporurilor raportat la salariul de baza actual si gasirea unor solutii pentru cresterile salariale promise in invatamant.
Dupa calculele profesorilor, majorarile de 25 la suta din ianuarie 2018 si 20 la suta din martie, cumulate, vor insemna, de fapt, o crestere neta de 20 - 25 la suta, pentru ca vor primi pe o parte si vor da pe alta parte, in conditiile in care de la anul plata CAS si CASS trece exclusiv in sarcina angajatului.
Angajatii salajeni din sanatate au sarit peste protestele locale si au mers direct in capitala, in luna octombrie, pentru a-si spune pasurile. Principalele lor revendicari au fost legate de plafonul de 30 la suta pentru sporuri, care, daca va fi aplicat, va duce la scaderea veniturilor actuale ale angajatilor din sanatate.
Au cerut acordarea de sporuri întregului personal din sanatate si din asistenta sociala,

Greva spontana la Casa Judeteana de Pensii Salaj
inclusiv personalului tehnic si administrativ; aplicarea integrala a cresterilor salariale pentru toti angajatii din sanatate si asistenta sociala, începând cu 1 martie 2018; renuntarea la transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, cata vreme acest aspect se va traduce, în sectorul public, prin anularea cresterii salariale de 25 la suta prevazuta în lege; acordarea tichetelor de masa pe tot parcursul anului 2018. Functionarii APIA au protestat de trei ori in aceasta toamna, nemultumiti ca, dupa aplicarea Legii salarizarii si trecerea contributiilor sociale in sarcina angajatilor, salariile lor vor scadea cu 20 la suta pana la 40 la suta. De asemenea, sporurile pe care le primesc pentru gestionarea fondurilor europene vor fi reduse de la 75 la suta la 25 la suta. Agentia pentru Plati si Interventie in Agricultura Salaj are in total 106 angajati la Zalau si in centrele teritoriale. 

Ambulantierii au iesit si ei la proteste, nemultumiti de prevederile din legea salarizarii, in special cea care limiteaza sporurile acordate la maxim 30 la suta din salariul de baza. Asta in conditiile in care ambulantierii beneficiaza acum de sporuri de pana la 75 la suta din salariile de baza, ceea ce inseamna sume cuprinse intre 2.000 de lei si 5.000 de lei. De anul viitor, plafonarea sporurilor va duce la salarii mai mici pentru ambulantieri.
“n octombrie, reprezentantii Blocului National Sindical, Filiala Salaj, au protestat in fata Prefecturii, nemultumiti de trecerea contributiilor sociale CAS si CASS in sarcina exclusiva a angajatului.
Pe langa marele neajuns ca unele salarii vor scadea, sindicalistii acuza Guvernul ca nu a explicat cum va fi platit, dupa implementarea acestei masuri, somerul, salariatul aflat in incapacitate de munca din cauza unui accident de munca, salariatul aflat in concediu de boala, sau felul in care isi va putea recupera angajatul salariile restante de la patronul intrat in faliment.
Blocul National Sindical (BNS) este a doua cea mai mare confederatie sindicala din Romania, in componenta sa intrand 39 de federatii din cele mai importante ramuri ale economiei, cu reprezentare in toate judetele. La nivel judetean, BNS are aproximativ o mie de sindicalisti, printre care angajati ai Postei, ai Seviciului de Ambulanta, de la Electrica, membri ai sindicatului Europol al politistilor, angajati din administratia locala.

Vizualizari 2677
Comentarii articol

>

in 12 Decembrie 2017 7:52

sa- si dea demisia gasim altii

>

in 12 Decembrie 2017 8:37

Sunt nesimtiti, au salarii de la 3000 in sus, bilete furate de la pensionari atat pentru ei cat si pentru apropiatii lor.\r\nVeniti in privat daca la stat e rau!\r\n

>

in 12 Decembrie 2017 9:32

Sunteti invatati cu munca putina si bani multi , LA CAPITOLUL ABUZURI STATI CEL MAI BINE ....

>

in 12 Decembrie 2017 9:41

Va asteptam la : belinea, universal, tenaris, michellin, frigo-stanciu, total as, etc... sa vedeti cum e sa lucrezi pe 1500 lei; sa lucrezi nu sa dormi in birou cu program de la 9-15. Putori ordinare.

>

in 12 Decembrie 2017 9:41

Bugetari = paraziti.

>

in 12 Decembrie 2017 10:28

pot sa incerce in privat, cu mariri de salarii bazate pe performante, nu pe relatia cu partidul si sefii din partid...pe langa asta, sa vada si ei cum e sa te angajezi pe bune, nu pe acelasi sistem pile-cunostinte-relatii...ar fi un soc pt ei sa munceasca pe bune, dupa ce 6/8 ore stau si freaca menta cu tupeu si nesimtire\r\n

>

in 12 Decembrie 2017 11:50

Comentarii de oameni frustati. Ce aveti cu ei , doar isi cer drepturile. Nu asa au facut si cei de la Tenaris\r\n

>

in 12 Decembrie 2017 12:27

Sclavi la patroni frustrati si invidiosi,muriti ma de ciuda SCLAVILOR.

>

in 12 Decembrie 2017 12:45

Numai cei de la APIA sa faca greva,ei nu?

12:27>

in 12 Decembrie 2017 12:56

mai sulica de bujetar/bujetara !pe munca noastra din privat iti iei si tu salariul ,taietor/taietoare de frunze la caini pe bani multi ,nemunciti.Hai sa facem schimb de locuri de munca si sa te aud peste cateva luni cu comentarile.

>

in 12 Decembrie 2017 15:18

Ce salar are fostul valutist?

>

in 12 Decembrie 2017 15:41

Amu puteti mere inauntru linistiti,ati primit de la tanti olguta 15 la suta marire de la anul.Multumiti?\r\n

15 41>

in 12 Decembrie 2017 20:56

Le a da olguta jumatatea lui tri ca sectorul privat va fi la anaghie in 2018 datorita "super revolutiei fiscale" a psd.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.