Grădiniţă şi creşă realizate la Zalău de Biserica Creştină Baptistă Maghiară

2
2229

Biserica Creştină Baptistă Maghiară a inaugurat duminică, la Zalău, una din cele mai moderne grădiniţe din municipiu, noul lăcaş de învăţământ preşcolar urmând a fi funcţional în scurt timp, după obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare.   

Potrivit viceprimarul Zalăului, Fazakas Miklos, membru al comunităţii baptiste maghiare, noua locaţie va putea găzdui trei grupe de grădiniţă cu câte 25 de copii şi o grupă de creşă, cu 18 copii.

„Duminică a fost doar inaugurarea clădirii, ce este una cu un stil arhitectural deosebit. Cei din conducerea bisericii spun că grădiniţa urmează a fi deschisă în cel mai scurt timp, după obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare”, susţine Fazakas Miklos.

Acesta a adăugat faptul că grupa de creşă va funcţiona ca parte a singurei creşe din Zalău, „Voinicel”, biserica punând doar la dispoziţie spaţiul necesar.

În ceea ce priveşte grădiniţa „David”, viceprimarul Zalăului a adăugat faptul că în cadrul Bisericii Creştine Baptistă Maghiară a funcţionat o grădiniţă încă din anul 1991, ea fiind însă finanţată doar din banii enoriaşilor până în 2016, când a fost integrată în sistemul de învăţământ de stat.

Grădiniţia a fost realizată printr-un program de finanţare din partea statului maghiar, pe care cei de la Biserica Baptistă l-au accesat în 2018. În 2019 a demarat construcţia, iar acum a fost finalizată şi urmează a fi deschisă pentru preşcolari şi cei de la creşă în cel mai scurt timp.  

2 COMENTARII

  1. unde e Ciunt sa vada in cat timp si cu ce bani se face o asemenea investitie ?!?!?
    Ciunt ne promite de 4 ani ca o face, dar inca este doar in stadiul de „s-au inceput lucrarile ” 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.