Grădiniţă nouă şi modernizarea drumului de legătură cu Bihorul, două proiecte importante pentru comuna Camăr

0
401

O nouă grădiniţă şi modernizarea drumului de legătură cu judeţul Bihor sunt două importante proiecte pe care comuna Camăr le are în derulare, în prezent, cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Potrivit primarului Szabo Levente-Gyorgy în Camăr este în construcţie o modernă grădiniţă, ce va avea, pe lângă săli de clasă pentru patru grupe de copii şi spaţii pentru servirea mesei. Valoare proiectului este de 2,4 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei asigurate prin PNDL şi 900.000 de lei de la bugetul local.    

“Am fost nevoiţi să suplimentăm suma primită prin PNDL din bugetul local, pentru că ne-am propus să facem o grădiniţă care să facă faţă cerinţelor actuale. Dacă mâine se va decide că se poate da o masă caldă, atunci trebuie să fim pregătiţi. Chiar dacă nu vom face o bucătărie pentru pregătit mâncarea, dar pentru servit masa vor exista spaţii. E o suprafaţă foarte mare, de circa 900 de metri pătraţi, plus amenajarea curţii”, precizează primarul din Camăr.

Grădiniţa e construită pe un schelet de stâlpi de beton “moştenit” de la fostul Federalcoop.

“Erau doar câţiva stâlpi de beton şi am zis să ne folosim de ocazia aceasta. Iniţial am vrut să facem un centru pentru vârstnici, dar proiectul ne-a fost refuzat pentru că era vorba de o clădire cu două etaje, care nu se încadra în arhitectura zonei. Acum am decis să tăiem stâlpii de la etaj şi să obţinem o altă finanţare. Proiectul ar trebui finalizat în acest an, dar pandemia şi condiţiile meteo au dus de multe ori la suspendarea lucrărilor, deci probabil că se va prelungi termenul de finalizare”, a adăugat Szabo Levente-Gyorgy.

Un proiect ce este aproape finalizat, finanţat tot prin PNDL, este cel în valoare de un milion de euro pentru modernizarea prin asfaltare a drumului comunal ce asigură legătura cu Bihorul, spre Balc, respectiv DC 101.

“E vorba de un drum foarte important, care include şi un pod nou peste valea Camărului. Cu acest pod vom facilita scurgerea apelor, pentru prevenirea inundaţiilor. Drumul are 3,8 kilometri, cu o lăţime de şase metri, din Camăr, până la limita de judeţ cu Bihorul. Mai trebuie turnat doar stratul de uzură şi puse semnele de circulaţie. Sunt amenajate şanţuri betonate şi accese la fiecare proprietate”, a precizat edilul şef al comunei.

Acest drum este important şi pentru alţi locuitori ai judeţului, nu doar pentru cei din Camăr, deoarece asigură o legătură mai directă cu Oradea, decât cea actuală, prin Şimleu Silvaniei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.