Gradina Zmeilor, legenda si realitate

0
19

Administratia locala din Balan a demarat un proiect cu fonduri europene pentru promovarea turistica a Gradinii Zmeilor, in valoare de 8,5 miliarde lei vechi.
Nu de ieri de azi, Primaria Comunei Balan face planuri legate de Gradina Zmeilor de la Gilgau Almasului. Pentre amenajare si promovare turistica. Reusita prinde cheag din acest an, de cand administratia locala a castigat finantarea proiectului „Valorificarea destinatiei turistice – Gradina Zmeilor, plai de legenda”.
Proiectul se va derula prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala, prin masura 313, cu bani de la Uniunea Europeana. Costurile eligibile sunt de 699.706 lei, iar cele neeligibile de 156.819 lei (fara TVA). Potrivit vice-primarului comunei Balan, Gavril Tripon, fondurile au fost destinate realizarii proiectului tehnic, consultantei, avizelor, ame-najarii de poteci si platforme in zona stancilor, precum si amplasarea de banci, cosuri de gunoi, lunete de observare si toaleta ecologica.
Obiectivul, care si pana acum a atras turisti din tara si strainatate, va fi marcat cu indicatoare si va fi facut cunoscut prin materiale promotionale, scrise si postate pe internet. Totodata, edilii mai planuiesc punerea in circuitul turistic a cabanei construite de administratie in apropierea stancilor, imobil care ar oferi servicii de cazare si masa turistilor.
Chiar daca deja construc-torii au inceput lucrul in zona, vizitatorii Gradinii Zmeilor pot urca la stanci fara probleme, a dat asigurari Gavril Tripon. Investitia se spera sa fie finalizata in februarie 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.