Ghid de Cumparaturi: Fiti pregatiti in situatii de urgenta

3
5222

 

Ghid de Cumparaturi: Fiti pregatiti in situatii de urgenta

In contextul prevenirii raspandirii noului coronavirus, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a pregatit un ghid special, intitulat "Ghid pentru Cumparaturi".
Totul pentru ca oamenii sa invete care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmeze cand isi efectueaza cumparaturile pentru a nu se infecta cu COVID-19.
Inainte de a pleca la cumparaturi:
- Pregatiti o lista a lucrurilor de cumparat, pentru a evita petrecerea unui timp indelungat in supermarket.
- Evitati orele de varf (dimineata/seara) si mijloacele de transport in comun aglomerate.
-Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra: pachet de servetele de unica folosinta, gel dezinfectant (alternativ, manusi) Pregatiti, langa usa de la intrare, dezinfectant si servetele de unica folosinta pentru cand veti reveni de la cumparaturi.
Protectie in timpul cumparaturilor:
- Nu atingeti carucioarele direct cu mana, daca in prealabil nu ati dezinfectat suprafata si mana sau daca nu purtati manusi
- Pastrati o distanta de cel putin 1 metru intre dumneavoastra si persoanele din apropiere. Ideal, 2 metri.
-Nu va imbulziti si evitati multimile de oameni adunate pe acelasi raion; asteptati eliberarea acestuia.
- Cand ajungeti la casele de marcat, pastrati cel putin 1 metru distanta (estimat un carucior) intre dumneavoastra si persoanele din fata si din spatele dumneavostra.
- Evitati plata cu bancnote si optati pentru plata prin card bancar sau telefon; daca, totusi, sunteti nevoiti sa achitati cash si primiti rest bancnote, asigurati-va ca va dezinfectati pe maini imediat dupa ce ati efectuat plata.
- Evitati apropierea telefonului mobil de fata sau ureche.
Ce facem cand ajungem acasa:
- Folositi dezinfectantul (sau alcoolul sanitar / spirt) si servetelele pregatite inainte de plecare pentru a va dezinfecta mainile, manerul usii, telefonul mobil, cheile imediat dupa inchiderea usii. NU duceti cumparaturile/plasele in bucatarie/la locul lor (le puteti lasa la intrare).
- Inainte de asezarea produselor la locul lor in casa, dezinfectati suprafata acestora cu un servetel si dezinfectant (sau alcool sanitar/spirt).
- Pe legume si fructe NU se pulverizeaza cu substante – spalati-le foarte bine cu un servetel imbibat in dezinfectant (sau alcool sanitar / spirt), curatati, dupa caz, exteriorul gentii/rucsacului purtat(e) la cumparaturi, exteriorul portofelului folosit sau/si cardurile bancare.

 

 

COMENTARII

  1. Guvernul a știut de un an ce a fi ce masuri o luat??? Să mintă poporul românesc asta știu ei alt ceva nimic. Conducerea le trebuie facultăți.... La Ceaușescu o ajuns și 4 clase și ăla o făcut pentru poporul român tot ce o trebuit.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.