Gheorghe Tadici: “Rezultatul cu Craiova este o consecinţă a regulamentelor anticonstituţionale”

0
389

 

Gheorghe Tadici: “Rezultatul cu Craiova este o consecinţă a regulamentelor anticonstituţionale”

Tehnicianul celor de la HC Zalău susţine că i s-a luat un drept constituţional, acela de a profesa şi se arată dezamăgit de strategia care se promovează


Sâmbătă, la Craiova, HC Zalău s-a deplasat pentru duelul cu SCM. Zălăuancele aveau un moral bun înaintea acestui joc, având în vedere succesul important obţinut pe teren propriu în faţa Dunării Brăila.

Totuşi, în Oltenia, gruparea de la poalele Meseşului a pierdut la o diferenţă de două goluri, scor 25 – 23. Să spunem că sălăjencele nu au pierdut doar meciul din Bănie, ci şi locul pe podium. Momentan, HC Zalău se situează pe poziţia a patra a Ligii Naţionale, la egalitate de puncte cu SCM Craiova, formaţia de pe locul trei.


De precizat este faptul că Tadici a avut probleme cu ecusonul. Conform regulamentului FRH, doar purtătorii ecusoanelor A şi B au voie să îşi conducă echipa din picioare, iar antrenorul Zalăului este purtător de ecuson D. Prin urmare, la meciul cu oltencele, tehnicianul zălăuancelor a stat liniştit pe banca tehnică, însă după meci, Tadici şi-a manifestat nemulţumirea printr-o declaraţie la TVR 1, televiziune care a difuzat partida.

 

”Rezultatul este o consecinţă a regulamentelor anticonstituţionale. Mi s-a luat un drept constituţional, de a profesa! După 40 de ani de antrenorat, între care 20 de ani petrecuţi şi pe la loturile naţionale, asta este strategia care se promovează. Constituţia ţării spune că ai dreptul la muncă, iar anumite persoane îţi ia acest drept! În 10 ani o să ajungem să avem numai echipe formate din jucători străini, după strategia pe care o avem azi”, a spus Tadici.


Alexandru Dedu se arată surprins de reacţia antrenorului zălăuan şi spune că nu ar vrea să creeze un caz pe această problemă. ”Noi vrem să facem circ şi scandal, dar Statutul şi Regulamentele Federaţiei Române de Handbal pe care le invocă au fost propuse de Consiliul de Administraţie şi votate de Adunarea Generală. Mi se pare ciudată această reacţie pentru că domnul profesor Tadici a făcut parte dintre cei care au făcut aceste regulamente. Din câte ştiu, este membru al CA de aproximativ 15 ani şi a participat la procesul de creaţie a acestor regulamente. Înseamnă că îţi negi munca pe care ai depus-o în toată această perioadă”, a declarat pentru ProSport preşedintele FR de Handbal.

Totuşi, antrenorul Gheorghe Tadici a ţinut să precizeze: ”De 4 ani mă lupt să intrăm în legalitate. Acest regulament a fost făcut şi votat împotriva lui ConstaNtin Cazacu (n.r. fost patron la Steaua) şi a directorului Dinu de la Telejean. Este inadmisibil ca antrenorii să nu aibă voie să candideze şi să fie aleşi în Adunarea Generală. Handbalul nu poate fi făcut cu zugravi, instalatori etc, cum nici construcţiile nu se pot face cu profesorii de sport, cu antrenori. Aceste articole sunt anticonstituţionale de ani de zile. Şi în legislatura trecută şi acum m-am luptat cu această problemă, am avut vreo 15 intervenţii pe această temă, dar sigur că nu i-a interesat. Vor doar să îndepărteze oamenii care deranjează. La IHF şi EHF nu se specifică nicăieri cum să se repartizeze ecusoanele. Este un abuz şi regulamentele sunt făcute împotriva Articolelor Constituţionale”.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.