Gata cu comisionul la retragerea de bani din cont, indiferent daca se face la ghiseu sau la bancomat

5
4393

 

Gata cu comisionul la retragerea de bani din cont, indiferent daca se face la ghiseu sau la bancomat

Retragerile de numerar de la bancile din Romania devin gratuite pentru conturile de baza. Deschiderea sau inchiderea unui cont de plati, precum si retragerea de numerar pe teritoriul Uniunii Europene, de la ghiseu sau de la bancomat, vor fi gratuite pentru titularii conturilor de baza, adica acele conturi care asigura serviciile folosite de majoritatea utilizatorilor.
Persoanele fizice care folosesc un cont bancar de plati cu servicii de baza vor scapa de comisioanele percepute pentru inchiderea si deschiderea acestuia, precum si de comisionul pentru retrageri de bani, potrivit proiectului de act normativ al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ce a fost adoptat vineri de Guvern. Masurile sunt incluse intr-un Proiect de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul stop_coloana la conturile de plati cu servicii de baza ce a fost aprobat vineri de Guvern. Documentul a fost initiat anul trecut de catre ANPC si pentru a se aplica are nevoie de aprobarea Parlamentului.
Concret, institutiile de credit vor fi obligate sa acorde gratuit persoanelor fizice urmatoarele servicii: operatiunile necesare pentru inchiderea sau deschiderea unui cont de plati; retregerea de numerar pe teritoriul Uniunii Europene dintr-un cont de plati la ghiseu sau la bancomate, in timpul sau in afara programului de lucru al bancii.

 

 

COMENTARII

  1. D-nule Varga acest articol trebuia sa-l scrie-ti atunci cand acest act normativ intra in vigoare nu acum.Stiti zicala punem oala pe foc si iepurele e in padure.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.