Garantii de circa 30 milioane de lei pentru IMM-urile salajene

0
15

La finele lunii octombrie 2008, 1.780 de IMM-uri din Romania aveau solicitat cel putin un credit fara a avea garantiile cerute de banca. Acestea au beneficiat de garantii suplimentare din partea Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), valoarea acestora depasind 731 milioane de lei.
La nivelul judetului Salaj, la aceeasi data, erau inregistrate 50 de intreprinderi mici si mijlocii care solicitau crdite bancare fara a detine garantiile de rigoare. Acestea au primit garantii de peste 28,4 milioane de lei, pentru credite in valoare de circa 57,7 milioane de lei. Potrivit informatiilor furnizate de oficialii FNGCIMM, au fost sustinute IMM-uri din toate domeniile de activitate, preponderente fiind cele care activeaza in agricultura, constructii si comert.
„ntreprinzatorii pot beneficia de garantiile Fondului pentru toate tipurile de credite acordate de cele mai importante 22 de banci comerciale din Romania, inclusiv scrisori de garantie bancara. “Avand in vedere dinamica economica a judetului Salaj si cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu Fondul pentru impartirea riscului de credit, ne asteptam la o crestere a gradului de utilizare a garantiilor pe care le oferim, cu atat mai mult cu cat accesarea garantiilor noastre aduce avantaje certe nu doar pentru banca, dar si pentru IMM-uri. Pentru banca, garantia irevocabilt si neconditionata a Fondului este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de minim doi ani, durata de executare a unei ipoteci, in conditii de provizionare similare cu ipotecile”, se precizeaza intr-un comunicat al institutiei financiare.
FNGCIMM este o institutie de stat infiintata in 2001, ca societate pe actiuni, avand drept unic actionar statul roman. Institutia are ca scop facilitarea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la credite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.