Gabi Balint, noul antrenor al Timisoarei!

0
6

Desi Marian Iancu a declarat in repetate randuri faptul ca isi doreste un tehnician strain pe banca Timisoarei, acesta s-a reprofilat pe un antrenor autohton. Chiar daca afirmase in repetate randuri ca din tara singurele solutii viabile sunt reprezentate de Dan Petrescu si Razvan Lucescu, tehnicieni imposibil de adus, Iancu s-a decis sa-l instaleze pe Gabi Balint la carma formatiei. Asadar, cel putin pana in vara, banca tehnica a echipei de pe Bega va fi ocupata de fostul mare international. Contractul pe care acesta l-a semnat se intinde pe o perioada de sase luni, cu optiune de prelungire, in cazul in care sunt atinse obiectivele.
Asa cum se anunta, in cursa pentru ocuparea postului vacant lasat de Uhrin se aflau trei tehnicieni. Alberto Cavasin parea in pole-position, dar se pare ca tratativele cu acesta au esuat. Astfel, in cursa au mai ramas doar doi antrenori (Balint si un tehnician olandez, provenit din scoala lui Ajax). Patronul formatiei violete s-a decis in cele din urma asupra fostului stelist si i-a impus acestuia pentru retur un obiectiv indraznet: castigarea unui trofeu.
Balint revine la Timisoara, dupa ce in perioada 2005-2006 a fost secundul lui Gica Hagi. Cariera de antrenor a lui “Pele” a inceput in 1994, ca secund al lui Iordanescu la echipa nationala. Pana in 1998 a continuat pe acest post, pentru ca apoi sa accepte provocarea numita FC Bihor.
Dupa despartirea de formatia din Oradea, fostul stelist a fost numit in 1999 principal la Sportul, pentru ca in 2000 sa revina ca secund la nationala condusa de Emeric Ienei. Sheriff Tiraspol si Sportul Studentesc au reprezentat doua alte puncte de reper in cariera de antrenor principal a lui Balint, aceste doua perioade fiind incadrate de momentele in care a fost secund la Galatasaray (2000-2001, respectiv 2004-2005).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here