Fumul de la centrala termica a policlinicii din Dumbrava explicat de dr. Ciobanca

8
7645

 

Fumul de la centrala termica a policlinicii din Dumbrava explicat de dr. Ciobanca

Pe un grup de socializare din Zalau, o persoana a publicat un video cu fumul care iese de la hornului centralei pe lemn a Policlinici "Salvosan Ciobanca" insotita de comentariul "chiar nu vede nimeni dupa cate sesizari s-au facut?". De precizat ca, in ziua in care a fost postata filmarea, 12 noiembrie 2019, vantul era mai puternic ca de obicei, iar in ce priveste grupul facebook unde a fost postata, se insista tocmai pe ideea aceasta, ca inainte de a publica anumite lucrurii si comentarii sa se faca sesizari la autoritatile competente. Am notat comentariile unora prin care spun ca "pentru noi cei care stam in apropiere e un chin, ne gazeaza pur si simplu", "groaznic de urât miroase ne gazeaza" sau cineva care afirma ca "o dat spaga buna, de aia nu se rezolva nimica. geamurile si pervazurile noastre sunt negre. Plasa de tantari miroase oribil si dupa ce o speli." De asemenea, am notat si acel comentariu in care, cineva spune ca trebuie facuta sesizare la "Mediu" si la Protectia Consumatorului. Astfel ca, ne-am interesat la Agentia de Protectie a Mediului Salaj (organismul care elibereaza autorizatiile de mediu) si la Garda de Mediu, care verifica respectarea prevederilor autorizatiei de mediu, daca astfel de sesizari au fost facute, la niciuna din aceste institutii nu rezulta ca cineva sa fi facut o sesizare. Daca este careva, care a facut o astfel de sesizare si are un document prin care sa demonstreze, ca a facut acest lucru (numar de inregistrare) si nu a primit un raspuns in termenul legal, il invitam sa ne o trimita pe adresa redactiei.

Cum e si firesc intr-un demers jurnalistic, inaintea de prelua si publica din afirmatiile, facute pe acel grup facebook, am dorit un punct de vedere din partea celor de la Salvosan Ciobanca. Ni s-a declarat ca imaginile respective au fost vazute si ni s-a spus ca nici vorba, de ceea ce declara unii sau altii, referitor ca in acel horn, s-ar arde deseuri infectioase, acestea fiind ridicate periodic in baza unui contract pe cantitati estimate. Din ce am inteles, acel horn deserveste o centrala pe lemne folosita la incalzirea pacientilor internati in corpul de cladire al policlinicii, nicidecum la arderea deseurilor infenctioase sau a "mortaciunilor". In ce priveste inaltimea hornului, acesta a fost inaltat cu 6 metri, cand in anii trecuti s-au mai facut sesizari legate de fumul si mirosul de la acel horn.

Contact de catre noi, Petru Ciobanca, proprietarul policlinicii "Salvosan Ciobanca", ne-a declarat ca in ce priveste Garda de Mediu, aceasta viziteaza "foarte des" policlinica. "Noi facem mereu testele respective, pentru ca se cer teste de noxe, iar noi avem contract cu Institutul Regional de Sanatate Publica din Cluj" a spus Ciobanca. Am primit invitatia de a vizita centrala termica, despre care doctorul afirma ca este autorizata, si ca ar fi fost pusa in functie, datorita cererii de caldura din partea pacientilor, pe langa cele de pe gaz, intr-o zi in care vantul era mai intens. O sa dam curs acestei invitatii, iar ceea ce vom inregistra si filma la fata locului, evident ca le vom pune la dispozitia cititorilor nostri. Pentru ca intentia noastra, nu e de a ne numara like-urile sau de a-i urmari pe unii cum se porcaiesc intr-ei sau pe altii, ci de a cauta o rezolvare a lucrurilor, in beneficiul tuturor.

COMENTARII

  1. De aceia nu sa bagat "geniul" de Eduard Farcas pe fir. Asta le stie pe toate si le interpreteaza cum crede de cuvinta minte lui bolnava sau cum i se comanda de le centrul rosu.

  2. Farcaselul se baga doar unde e rost de lins dosuri si banuti, in rest, tace chitic, face de rusine presa Salajului. In alta ordine de idei, chiar nimeni nu poate s aintervina, trebuie sa respiram toate mizeriile, sa suferim si sa avem viata murdarita de acelasi etern si intangibil Ciobanca? Voi realizati ce deseuri se ard acolo, iar particulele car es eimprastie in atmosfera contin, de asemenea, bacterii si microbi care ne pot imbolnavi? oare chiar trebuie sa aducem televiziunile de la Bucuresti ca sa filmeze iar cineva sa ia in sfarsit masuri???

  3. Sau făcut sesizări la garda de mediu telefonic care au răspuns ca e normal ca se încălzesc cu material lemnos și ca nu au ce face asta e. Idea este ca aceste centrale sunt amplasate in niște garaje care sunt destinate parcări de autoturisme nu altceva. Iar pe foc se bagă deșeu de Pal rumeguș chiar și traverse de cale ferată, cărbuni iar din surse neoficiale tot ce arde.

  4. In orașul asta nu interesează pe nimeni acea clădire nu are autorizație de construcție dar primăria știe și nu face nimic pentru ca fiecare primar a fost sponsorizat in campaniile electorale sa închidă ochi. Ar fi bine ca presa și televiziunea sa fac o vizita pe zona sa vadă cei acolo poate se face lumina.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.