SondajRSS Feed

S-au facut o multime de angajari, dar marile probleme de personal raman

Full de asistente si criza de medici la Spitalul Judetean de Urgenta

7 Martie 2018

Valul de angajari dupa ce s-au scos la concurs 42 de posturi, pentru care s-au prezentat aproape 900 de canidati, nu reuseste sa acopere tocmai cele mai grave goluri in personal, acolo unde se cer abilitati mai mari si cunostinte mai multe. S-au angajat in schimb la greu registratori, brancardieri, personal auxiliar si asistente

La Spitalul Judetean de Urgenta Salaj tocmai au fost scoase la concurs 42 de posturi de asistente medicale, personal auxiliar, bucatar etc. Concurentii trebuiau sa acumuleze minim 50 de puncte din o suta pentru a lua concursul. Concurenta pentru un loc la unele sectii a fost de-a dreptul sufocanta. Cu cat mai bine este platit postul, cu atat mai mare a fost concurenta. Constatarea, dupa rezultatele concursurilor, este insa ca cu cat postul implica mai multe cunostinte, responsabilitate si abilitati mai mari, cu atat concurenta a fost mai mica, ba chiar au ramas unele neocupate. Desi pentru cele 42 de posturi au fost aproape 900 de doritori sa lucreze la stat pe bani buni.
Potrivit Lilianei Neaga, manager general al Spitalului Judetean, ne-a oferit ieri detaliile derularii concursurilor
La primul concurs au fost scoase trei posturi - unul de asistent medical la chirurgie, doua de asistent medical general - si au fost 60 de concurenti. Cele trei posturi au fost ocupate.
Pentru patru posturi de asistent medical (doua de neonatologie, unul la pediatrie si unul la gastroenterologie) au fost 74 de candidati. Toate cele patru posturi s-au ocupat.
Pentru doua posturi de asistent medical generalist s-au inscris 45 de candidati. Posturile au fost ocupate.
Un post de asistent farmaceutic era si la farmacia spitatului. Au concurat cinci persoane. Locul a fost ocupat.
Pentru trei posturi de tehnician radiolog au candidat doar doi concurenti. Ambii au reusit, un loc ramanand vacant.
Pentru postul de asistent medical la laborator a concurat o singura persoana, care a reusit sa obtina postul.
Pentru concursul de asistent medical generalist, asistent medical ORL si gastroenterologie au candidat 45 de persoane, iar pentru doua posturi de asistent generalist 65 de persoane. Toate s-au ocupat.
Doua posturi de asistent medical pentru SMURD au fost scoase la concurs si s-au inscris 19 candidati. Din pacate, posturile au ramas vacante, pentru ca nici un candidat n-a realizat 50 de puncte.
Postul de brancardier, tot la SMURD, pentru care s

Full de asistente si criza de medici  la Spitalul Judetean de Urgenta
-a prezentat 11 candidati, a fost ocupat.
Pentru postul de bucatar s-au prezentat 3 candidati. Postul s-a ocupat.
La sectia patologie a fost scos la concurs un post de asistent medical, pentru care s-au prezentat sase persoane. Postul n-a fost ocupat.
Nici cele doua posturi de psiholog, unde s-a prezntat un singur candidat, nu au fost ocupate.
Pentru personalul auxiliar au fost 12 posturi, la care s-au prezentat 25 de candidati. Toate posturile au fost ocupate.
S-au mai scos la concurs doua posturi de asistent social, la care au participat 12 concurenti. Posturile s-au ocupat.
Pentru patru posturi de registratori medicali au participat 71 de candidati. Posturile au fost ocupate.
In derulare se afla concursul pentru un post de registrator medical la medicina legala, munca relativ usoara foarte bine platita, gratie sporului. S-au inscris 20 de candidati. Rezultatele se vor sti abia maine.

Medici nu se gasesc nici sa dai cu tunul

Spitalul Judetean de Urgenta Zalau este deservit de 175 de medici, din care 22 sunt colaboratori la liniile de garda, iar 21 sunt rezidenti. Si mai are nevoie pentru a intra in normal, dar ia-i de unde nu-s.
Liliana Nega spune ca cea mai acuta problema e cea a garzilor la sectia Pediatrie. Ar fi nevoie de patru specialisti pediatri.
Spitalul a scos la concurs 11 posturi de medici: trei medici de urgenta, unul la urologie, unul la ORL, unul la ATI, doi medici la cardiologie, doi la radiologie si unul la oncologie, doi la pediatrie. Anuntul a fost publicat saptamana trecuta in revista Viata medicala.
"Asteptam inscrierile. Am dat anunturi si la spitalele din judetele limitrofe pentru posturile vacante. Sa speram ca se vor inscrie medici pentru concurs, chiar daca nu pentru toate specialitatile anuntate", spune managerul Liliana Neaga, cu oarecare neincredere, pentru ca nu-i prima data cand spitalul cauta medici, pana acum fara prea mari rezultate.

 

Vizualizari 4400
Comentarii articol

>

in 7 Martie 2018 0:13

Va rog nu mai numiti ,,spital,, abatorul si macelaria unde lucreaza veterinarii si macelarii recalificati la locul de munca. In Salaj nu exista medici, is doar niste vraci,talmaci calificati pe spatele bolnavilor in urma unor experimente odioase.

>

in 7 Martie 2018 5:28

Se gasesc nu va agitati

>

in 7 Martie 2018 7:33

Nu pricep daca este asa oferta de asistente,atunci cele incadrate pe posture,de ce nu isi fac datoria mai ales la asemenea salarii si de peste 4000 lei,nu le este frica ca vor fi date afara.Ex eram la un spital din Cluj,unde periodic pacientii complecteaza unele chestionare,un pacient a scris ca o asistenta a primit 20 de lei .a doua zi sefa de sectie a comunicat conducerii ca la dansa in sectie nu mai are loc.

>

in 7 Martie 2018 8:22

Spitalul judetean ...cea mai profitabila institutie din judet la luat spaga..cam 3.000.000 -5.000.000 lei pe luna

>

in 7 Martie 2018 9:23

asistente venite de la aprozare,nu se pricep la ce ar fi necesar pentru bolnavi si sunt si foarte arogante[prostul nu i prost destul,daca nu i si fudul].Ele,asistentele si infirmierele sunt sefele,am uitat de portar,da

>

in 7 Martie 2018 9:42

Asistente de la SOALA FEEG unde nu stiu nici sa srie nici sa citeasca,de altceva ce sa mai vorbim.Dar sa nu uitati ca ele ninorocitele sunt ASISTOOOAAANTE!!!

>

in 7 Martie 2018 11:18

Un post pentru medic ortopedie pediatrica pe cand scoateti? Sau trebuie sa suportam jignirile celui de acolo? Va bateti joc de noi.

>

in 7 Martie 2018 11:21

Posturile cu cea mai mare concurenta!Si se plang pe la televizor ca nu au personal. Fals!\r\n

>

in 7 Martie 2018 12:06

Care doctori? Sâmbătă dimineață am stat 5 ore jumate pana deștepții aia de veterinari și au dat seama ca mama cu tensiune 220.180.si 140 pulsul trebe internată. E o mare neregula.e bătaie de joc.rusine conducerii spitalului iau salarii pe degeaba.

>

in 7 Martie 2018 12:10

vorbim degeaba,ei stau bine ,mersi,iau salarii umflate si spaga cat se poate,nu i intereseaza decat banul

>

in 7 Martie 2018 13:11

Salarii bune, profesionalism execrabil.Nu-i pedepseste nimeni pe medici,asistente,infirmiere daca se comporta urat cu pacientii.

>

in 7 Martie 2018 13:39

Iara angajati veterinari?

>

in 7 Martie 2018 14:59

Doar asistentele stiu sa faca oral la medici de nota 10. De asta e spitalu full .

>

in 7 Martie 2018 17:33

Cea mai mare bătaie de joc pentru pacienți. \r\nDin cauza lipsei de medici o programare la cardiologie se face după o lună de zile. Ești nevoit să te duci la privat.

>

in 7 Martie 2018 18:34

Ful de asistente si infirmiere si nu se uita nimeni la bolnavi ,fara spaga.

>

in 7 Martie 2018 19:33

Politia este pe voi aiceia care scrieti comentari de rau despre Liviu Balint! Veti fi identificati si pedepsiti!!!!

>

in 7 Martie 2018 21:48

fraierul asta de mai sus se crede tare.Vezi ca Balint e pe urmele tale.Ip ul tau o demonstreaza!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.