Fotbal din anticariat - Azi la Crasna

7
1395

 

Fotbal din anticariat - Azi la Crasna

Inainte de anul 1989 Crasna era un puternic centru polisportiv, comuna candidand chiar la un loc de oras agroindustrial cu posibilitati de valorificare fructe, productie locala de mobila si caramida, cooperatii mestesugaresti, intreprinzatori perticulari pe comt propriu, etc. Spitalul din Crasna era recunoscut datorita doctorilor Miertescu , Caprariu si apoi Bobina.Liceul Agroindustrial era dezvoltat, multi tineri, discipline de sport multe.Inainte de 1989 au jucat aici fotbal pentru Spartac Crasna un Kui, Vidisz, Kovacs, Moise, Luput, Ardelean,Hari, Szucs, Nagy , fratii Mathe, A. Moga,Solyom, Valky, Kocsis Arpad, Serban, Mialau, Pausan, etc. Antrenor era chiar primarul Szony Lajos apoi Moise si Both. Rezultatele au umplut tribunele nou construite aici. In sfarsit , dupa dezmembrarea echipei apare in 2007 in forma organizata Club Sportiv Favorit Crasna, presedinte Vasile Madarasz cu jucatori adusi din tot judetul si din afara.

Antrenor a fost adus de la Zalau, Vasile Stincel.Printre jucatori au ajuns aici George Cotut, Cristian Turcas, Dacian Putureanu de la Rapid Jibou si Fecioru Sebastian de la Florenta Odoreu- Satu Mare. Intentia era de a face o echipa de Liga a III-a cu U Cluj 1919, antrenor Timoce. Insa lipsa banilor au dus la desfiintarea echipei si visului lor. In 2010 antrenorul Pop Calin pune bazele unei echipe puternice fiind si sponsorizata pe plan local. Acest antrenor aduce cu el si o parte din jucatorii de la juniorii republicani ai FC Zalau.Apar asadar un Chiorean, Gorga, Madarasz Csaba, etc. In seria Vest echipa Favorit Crasna zburda pur si simplu cu Nusfalau, Logistic2, Bobota, Halmasd, Meseseni, Maieriste si Chiesd marcand in medie 4 goluri pe meci ! In seria Est se impunea Ileanda in serie cu Somes Odorhei, Treznea, Jibou, Cehu Silvaniei, Balan, Criseni si Dumbrava Galgau.
Dupa 2 ani de pauza in 2012 odata cu venirea antrenorului Both si creearea CS Crasna se face o noua echipa. Lumea pare multumita , tribunele nou-noute pline , dar apar "stranierii "in echipa, lucru daunator dupa cum se va vedea caci jucatorii erau impartiti in "grupulete". Nici numele lui Gorga sau Cornaci nu au putut rezolva criza rezolvata in 2018 prin neprezentarea la Cosniciu si implicit disparitia de pe firamentul judetean de fotbal.Asta in conditiile implicarii unor persoane care au distrus si Gloria Ban, apoi si pe Crasna, apoi si pe Halmasd... fiind transferati aceiasi jucatori peste tot ! Actualmente Stanciu Rudolf incearca , prin colaborare cu clubul Cszikszereda Miercurea Ciuc sa aduca fotbalul la Crasna unde ar trebui sa fie prin formarea unor echipe de juniori.

 

 

COMENTARII

  1. Frumoasă incursiune în trecutul fotbalului Crăsnan, dar domnule Moga, vă întreb ca un mucalit ce sunt, altă fotografie, cu tematică reprezentativă, nu ați găsit decât una care reprezintă o scenă ocazionată de Zilele Crasnei și în care ni se flutură pe sub nas drapelul Ungariei? Mai mult, fetele din fotografie sunt chiar din Ungaria...

  2. Gica retevoescu...\r\natunci, ereau 4 comune propuse sa devina orase agroindustriale: Crasna/Hida/Nusfalau/Ileanda. Existau acolo acele CUASC -uri si ...paralel, mai erea si ...fotbal...!

  3. Se vede ca nu esti documentat .Ce stii tu despre Spartac din Crasna ?Ai scris din auzite ,nu ai cautat sa te documentezi !!!!Esti ziaristul lui peste.Unde ai facut ziaristica ?Asa ai invatat?Est ziaristul ZERO!!!

  4. Se vede ca nu esti documentat .Ce stii tu despre Spartac din Crasna ?Ai scris din auzite ,nu ai cautat sa te documentezi !!!!Esti ziaristul lui peste.Unde ai facut ziaristica ?Asa ai invatat?Est ziaristul ZERO!!!

  5. Se vede ca nu esti documentat .Ce stii tu despre Spartac din Crasna ?Ai scris din auzite ,nu ai cautat sa te documentezi !!!!Esti ziaristul lui peste.Unde ai facut ziaristica ?Asa ai invatat?Est ziaristul ZERO!!!

  6. asule e ok stirea. felicitari pentru incursiune.am jucat la spartac.am legitimatie.unii vor sa fie sterse amintirile, sanatate maxima. felicitari domnule draga, e stire nu e documentar.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.