Fotbal din Anticariat - azi Halmasd

4
733

 

Fotbal din Anticariat - azi Halmasd

Halmasd este o comuna prospera si cu oameni cu multa initiativa si responsabilitate. In anul 2006 un grup de iubitori ai fotbalului din Halmasd au transformat visele primarului Puscas si profesorului Chis in realitate. Din grupul iubitorilor de fotbal faceau parte printre altii Dumitru "Mitica "Ardelean si Dumitru Blaga, oameni de afaceri locali si buni cunoscatori ai fenomenului. Flacara Halmasd a castigat campionatul iar apoi a fost mutata la Simleu Silvaniei sub denumirea de Olimpia Satu Mare, activand in liga a III-a. Se forma atunci marea echipa a Simleului, FC Silvania.

In anul 2008 pierdea finala Cupei Romaniei pe Salaj, lovituri departajare cu Stejarul Sag , care apoi a fost invinsa de FC Minerul Baia Mare cu 10-0.
Dupa reaparitia in campionatele judetene , Ciprian Grecu, antrenorul de la Nusfalau a preluat echipa deoarece avea multi jucatori fosti la Nusfalau.
In anul 2010 pierde barajul cu Plimob Sighetu Marmatiei iar in Cupa Romaniei in 2012 invinge pe Sanatatea Cluj si pierde cu Seso Campia Turzii. Primarul actual Gavril Puscas a fost pe rand jucator si delegat la echipa.
El spunea la infiintarea echipei urmatoarele :
"Daca nu avem macar o echipa de fotbal se distrug toate, ca la o casa parasita".Teren de bitum la Cerisa, teren omologat la Drighiu, teren bun la Halmasd. Echipa de fotbal ? Nu este ! O aparitie surprinzatoare a fost in 2013 cand a fost exclusa din Liga a IV-a, neprezentari la juniori ! Acum 2 ani in 2018 echipa este din nou condusa pe ultimul drum tot de primarul actual , Gavril Puscas.
"Nu mai avem fond de copii si tineret in comuna, sunt plecati in strainatate, " spune o persoana din fostul anturaj. Terenul din Halmasd a fost si teatrul unor batalii crancene de fotbal. Ziarul Libertatea din aprilie 2015 titra :

"Fotbalul romanesc impresioneaza. Arbitrul Alexandru Talos a fost prins de testicule de catre fotbalistul Borciu, dupa ce centralul a dat fault impotriva Flacarei Halmasd ". Totusi sa ne amintim si una din formulele de glorie :
Emil Lucaciu, - George Dregan, Adrian Farcas, Doru Sabau, Catalin Pop-, Emil Borz, Flaviu Barnutiu, Garbacz Szillard, - Ionut Mosincat, Adrian Dregan, Tudor Ulmeanu. Au mai jucat : Alin Puscas, Marius Tarce, Nicolae Rosu, Nicolae Rad, Ioan Borciu, Gavril Puscas, Dumitru Bloj.
Se spera la vremuri bune peste tot, inclusiv la Halmasd .

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.