Fostul sef al ANAF explica cum s-a imbogatit liderul PSD, Liviu Dragnea, din bani publici

16
3395
Fostul sef al ANAF explica  cum s-a imbogatit liderul PSD, Liviu Dragnea, din bani publici

Fostul sef al ANAF, Gelu Diaconu, scrie pe facebok despre "cum si-a trecut familia Dragnea, pe nume personal, active ale statului de zeci de milioane de lei, prin subevaluarea acestora". Redam integral postarea fostului sef ANAF, la data de 16 octombrie.

"Cum si-a trecut familia Dragnea pe nume personal active ale statului de zeci de milioane de lei, prin subevaluarea acestora!
Episodul 1: Ferma Salcia si cenzorul numit de Dragnea
De la inceput va spun sa nu va ganditi la cine stie ce inginerie financiara. Metoda folosita de Dragnea este o banala japca. In primul rand, se infiltreaza oameni de incredere in societatile "ochite" de clanul Dragnea pentru a fi transferate in averea fiului sau. Asfel, in ianuarie 2011, actionarul majoritar Pitis Petre (va este cunoscut numele) il alege pe Tunaru Florin in comisia de cenzori a S.C. ROMCIP S.A./FERMA SALCIA S.A. La acea data, dl Tunaru era angajat pe postul de consilier la cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Teleorman. Cine era presedinte atunci? Evident omniprezentul Dragnea.
In ianuarie 2014, ferma Salcia este facuta cadou fiului lui Dragnea. Cum? Pur si simplu se cesioneaza catre o firma in care Dragnea Junior are 90%, iar intermediarul pus sa semneze actele doar 10%. Atat de simplu! In mintea lor, probabil, faptul ca actele sunt semnate de actionarul cu 10% este suficient ca sa ascunda beneficiarul real, care detine in acte 90%. Revenind la dl Tunaru, de altfel o persoana bine pregatita profesional, acesta nu mentioneaza in declaratia de interese pozitia de cenzor la Ferma Salcia, in timp ce era conslierul lui Dragnea la CJ Teleorman. Poate i-o fi fost rusine bietului om!
Ulterior, dupa transferul Fermei Salcia in proprietatea fiului lui Dragnea, ca o inalta apreciere a serviciilor aduse clanului, dl Tunaru avea sa fie promovat vicepresedinte ANAF, coordonator al inspectiei fiscale. Apoi, este avansat in inalta functie de vicepresedinte al Curtii de Conturi.
Asadar, in episodul de astazi am vazut cum se planteaza executantii credinciosi in pozitii cheie.
In episodul 2, pe care il voi publica zilele urmatoare, voi prezenta documente legate de transferul propriu zis al activelor.
Pana atunci, va ofer spre lectura si un mic context al afacerii "Teldrum".
Rise Project, Hotnews, Realitatea TV si nu numai v-au informat de-a lungul timpului despre "reteaua" Teldrum. Sunt dosare in lucru la Parchetul Capitalei, DIICOT si DNA pentru infractiuni de evaziune fiscala, deturnare de fonduri europene, constituire de grup infractional organizat, etc.
In tot acest timp Dragnea si gasca lui de teldrumisti au capturat Romania. Bineinteles ca infractorul national neaga orice implicare in afacerile Teldrum si a societatilor satelit, negand evidenta. Astfel a reusit sa prosteasca pe multa lume.
Numai ca documentele vorbesc de la sine. Prin operatiuni succesive de majorare simbolica a capitalului social, atragere de asociati/actionari din "reteaua" Teldrum, cesiuni repetate de actiuni/parti sociale, infiltrarea oamenilor de incredere in consiliile de administratie si comisiile de cenzori, garantarea cu activele Teldrumului a creditelor contractate de terti, etc., si-a asigurat intr-un final transferul unor active de zeci de milioane de lei in averea propriei familii.
Schema este simpla si se bazeaza pe confuzia care exista in mintea neinitiatilor: capitalul social este in cvasi-totalitatea cazurilor de valori de zeci/sute de ori mai mici decat valoarea activelor (cladiri, terenuri, mijloace banesti, creante, etc.) acestor societati preluate pe degeaba", spune nimeni altcineva decat fostul sef al Fiscului.

COMENTARII

  1. Primarul din Simleu detine prin intermediari Fab de sampanie, peste 100 hect teren pasune,50 hect vie,cladiri de patrimoniu,apartamente etc.Afaceri stil mafia basescu.\r\n

  2. Cat a fost in fruntea ANAF-ului nu a deschis gurita ...acuma daca tot a inceput sa dea din casa , ar fi interesant sa ne spuna de toti cei care au trecut pe la guvernare. Doamne ce hidosenii am afla ?!Cati ani a fost in fruntea anafului ? a fost cumva surd si mut in acea perioada ???Se pot teme multi de informatiile care le poate scoate la iveala ....

  3. Toti cei mai de sus au dreptate,dar adevarul ramane:Dragnea este un mafiot,un condamnat penal care a furat toata viata lui ,iar toti cei care il sustin sunt asemenea lui !

  4. In politica rezista doar cei fară scrupule, hoții, mafioții. Cei cu credință, cei cinstiți nu rezistă. Suntem o națiune care ne merităm soarta! De ce nu mergeți la vot? Vreți sa se schimbe in bine dar noi suntem comozi. Cu cât suntem mai mulți împotrivă vom schimba această caracatiță. VREM SCHIMBARE, nu vrem să fim slugi la străini!!

  5. Asta nici macar nu s-a ascuns! Ailalti s-au ascuns si sunt greu de prins. Cand un politician fura, fura cu leagea in mana! Ia sa vedem ce zice legea: legea zice ca seful de judet nu poate fura, legea nu zice ca familia sefului de judet nu poate fura. Unde e legea bine facuta ori ii incurca in vreun fel o schimba ca doar ei conduc tara si au dreptul sa modifice legi iar cand e imputita treaba pui un 2DOREL care face praf DNA si toata justitia.

  6. Nu va uitati asa departe,vedeti aici la noi in amaratul de judet cate averi si palate s au ridicat din banii nostri a celor am muncit sau muncim.Toate s au facut la suprapret si lucrari de constructii ,achizitionarea de materiale sau piese pentru intreprinderi de stat.Vedeti cati s au imbogatit de exemplu in fostul Petrom,oameni care nu au avut nimic au devenit mari bogatasi atat cei care au semnat cat si cei ce au facut lucrari in cadrul acestei intreprinderi.Cam asa s a intamplat peste tot in tara.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.