Fostul primar din Românasi Dorel Fogadauan, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

5
2854

 

Fostul primar din Românasi Dorel Fogadauan, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

Cu complicitatea administratorului financiar Ramona Ungurusan, Fogadauan a cerut in numele scolii din comuna aproape 50.000 de lei, pe care i-a folosit in interes personal

Judecatoria Jibou l-a condamnat pe fostul primar al comunei Românasi Dorel Fogadauan la 4 (patru) ani de închisoare cu executare pentru delapidare. Decizia judecatorilor jibouani a fost data pe 27 martie, dupa 21 de termene de judecata si nu este definitiva, putand fi atacata la Curtea de Apel Cluj.
In dosar a mai fost condamnata la 3 ani cu suspendare si 5 ani termen de incercare, tot pentru delapidare, si Ramona Ungurusan, administrator financiar al Scolii Gimnaziale Românasi.
Condamnarea a fost data fara acordul de recunoastere din partea inculpatilor. Instanta obliga inculpatii în solidar la plata catre scoala din Romanasi a sumei totale de 33.372 de lei cu titlu de daune materiale produse prin savârsirea infractiunilor.
Fostul primar a fost trimis în judecata în 2015, procurorii sustinând la acea vreme ca, în calitate de administrator al scolii din Românasi si persoana împuternicita pentru a scoate bani din trezorerie, în colaborare cu administratorul financiar Ramona Ungurusan, în perioada 1 ianuarie 2010 – 30 iunie 2012, în repetate rânduri, a scos diferite sume de bani de la Trezoreria municipiului Zalau, în baza filelor cec completate de catre inculpata. Banii astfel obtinuti au fost folositi în interesul personal al inculpatilor, fara a aduce documente justificative sau au fost depuse documente justificative care nu au fost aprobate de directorul scolii, cauzând un prejudiciu total de 49.250 de lei, potrivit procurorilor care au instrumentat cazul.
Fogadauan are la activ doua condamnari cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat faptelor de coruptie, fiecare de câte trei ani cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani, ambele din 2015.
În dosar a fost trimisa în judecata tot pentru delapidare si Despre Ramona Ungurusan, anchetatorii sustin ca "a completat un numar de 65 file cec în baza carora inculpatul Fogadauan Dorel a scos diferite sume de bani din trezorerie, din care 49.250 de lei au fost folositi în interesul personal al inculpatilor".
Dorel Fogadauan a fost primar din partea PSD în perioada 2004 - 2008, iar apoi a fost administrator al Scolii Generale din comuna. A câstigat alegerile în 2004 din partea PSD, iar în anul 2008 a candidat pe listele PDL, dar a pierdut în fata candidatului PIN.

COMENTARII

  1. De asta psd vor legi care sa-i protejeze de talharii,delapidari. Asa sa procedeze justitia cu orice primar, consilier, om politic, indiferent de partidul din care fac parte nemernicii de borfasi.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.