SondajRSS Feed

Fostul manager al Spitalului din Jibou contesta cu scandal organizarea noului concurs pentru post

17 Noiembrie 2017

Fostul manager al Spitalului din Jibou, Boldea Maria, al carei mandat s-a terminat cu scandal in vara, in 30 iunie, face demersuri disperate impotriva organizarii unui nou concurs pentru post.

A depus plangeri impotriva Spitalului din Jibou si impotriva Primariei Jibou, prin avocatul Corina Sabou, prin care cere anularea actelor prin care s-a dispus organizarea unui nou concurs pentru functia de manager al Spitalului.
Maria Boldea are acum doua dosare civile in contecios administrativ si fiscal. Primul dosar a fost inregistrat la data de 2 noiembrie, cu numarul 3576/84/2017, impotriva managerului spitalului din Jibou, Alina Chivu, si impotriva Consiliului de Administratie a Spitalului. Al doilea dosar, inregistrat la data de 14 noiembrie, cu numarul 3646/84/2017, are ca obiect suspendarea unui act administrativ al primarului Dan Ghiurco, impotriva Spitalului din Jibou si impotriva Consiliului de Administratie al Spitalului.
Toate aceste actiuni demersuri ale Mariei Boldea vin pe fondul unei frustrari, dupa ce a fost inlaturata de la sefia Spitalului din Jibou, cu scandal si cu reprosuri fata de activitatea ei ca manager.
La concursul organizat in vara, cand Mariei Boldea i-a expirat interimatul, doi membri din Comisia de concurs si-au dat demisia chiar in ziua in care Maria Bodea, candidat unic la functia de manager, trebuia sa sustina interviul pentru a obtine a patra oara functia de director al Spitalului din Jibou. Demisiile celor doi membri au fost motivate inclusiv cu argumentul ca mai multi medici au contestat-o pe Maria Boldea. Inclusiv ea a recunoscut acest aspect. Demisiile celor doi a dus la anularea concursului, iar primarul Dan Ghirco a numit manager intermar un medic cu experienta, pe Alina Chivu. Astfel, Maria Boldea pierdea sefia spitalului dupa aproape 8 ani in care nu a avut "adversar", din 2009 fiind unicul candidat la fiecare concurs organizat pentru functia de manager.

Demersurile primarului si ale Consiliului de Administratie pentru ocuparea postului nu-i convin Mariei Boldea

Actualul manager intermiar al spitalului, medicul specialist Alina Chivu, ne-a comunicat ca in 13 noiembrie a inregistrat la spital cerererea doamnei Boldea, prin care solicita revocarea hotararii din data de 3 noiembrie a Consiliului de Administratie al Spitalului privind organizarea, desfasurarea si avizarea concursului de manager.
"Daca dansa cunoaste legea, stie ca managerul spitalului nu are niciun cuvant de spus in desfasurarea si organizarea concursului de manager. Concursul acesta, conform legii, este organizat de Consiliul de Administratie si nu tine de manager. Din punctul meu de vedere, CA al spitalului a respectat toate normele in vigoare privind organizarea, desfasurarea si avizarea concursului pentru functia de manager. Concursul a fost demarat legal, la fel si dispozitia primarului privind avizarea concursului. “n toate aceste decizii, eu, ca manager, nu am nimic de spus. Eu fac parte din Consiliul de Administratei al spitalului doar ca observator, nu pot vota, nu pot spune nimic, nu pot lua nici o decizie", spune Alina Chivu, managerul interimar.
Presedintele Consiliului de Administratie al spitalului, Onorica Bara, reprezentantul Consiliului Local Jibou, ne-a declarat legat de actiunile in instanta ale fostei manager Maria Boldea ca deocamdata au primit doar o plangere la Primarie impotriva dispozitiei primarului pr

Fostul manager al Spitalului din Jibou  contesta cu scandal organizarea noului concurs pentru post
ivind concursul.
"Spitalul Jibou, Consiliul de Administratie si Primaria Jibou nu au primit inca nici un act oficial despre actiunile in instanta ale doamnei Maria Boldea impotriva primarului, spitalului si a CA al spitalului. Avem o plangere prealabila inregistrata in 13 noiembrie la Primaria Jibou, depusa de avocatul Sabou Corina, in numele doamnei Maria Boldea, prin care ea cere revocarea dispozitiei numarul 911 din 6 noiembrie, emisa de primarul Dan Ghiurco, privind regulamentul de organizare si desfasurare al concursului pentru functia de manager", spune Bara.

N-a crezut nici o clipa ca nu va reveni pe functie

Mutarea facuta la sefia spitalului din Jibou a fost surprinzatoare, in contextul in care concursul din vara pentru ocuparea postului a iesit cu scandal. Manager al spitalului din 2009, Maria Boldea a fost singurul candidat. La ultima proba, ce a interviului, prevazuta pentru 23 iunie, reprezentantii Primariei Jibou din Comsia de examinare si-au dat demisia, in conditiile in care Maria Boldea a fost puternic contestata de medici din spital. Maria Boldea declara uimita si dezamagita imediat dupa ce a pierdut functia de amnager ca "primarul mi-a spus ca e mai bine sa se linisteasca lucrurile, dupa care voi putea participa la concurs".
Primarul se referea la problemele legate de nemultumirea a trei medici din spital dupa raportul Curtii de Conturi pe anul 2015, cand manager era Maria Boldea, in care se arata ca a fost descoperit la Spitalul din Jibou un prejudiciu de 425.000 de lei, cauzat de efectuarea de lucrari de investitii din sumele alocate pentru cheltuieli de reparatii curente si capitale si înregistrarea acestora în conturile de cheltuieli fara a se majora, în mod corespunzator, valoarea de inventar a activelor fixe. Inspectorii Curtii de Conturi au mai descoperit la Spitalul din Jibou ca nu s-au respectat prevederile legale în modul de stabilire si încasare a veniturilor proprii ale unitatilor spitalicesti, nereguli care au condus la abateri financiar contabile de 32.000 de lei la Spitalul din Jibou.

Boldea e PSD-ista veche, obisnuita cu "candidatura unica"

Boldea Gabriela Maria a fost manager al Spitalului din Jibou, din 2009. Este sotia sefului Politiei Orasului Jibou, comisar de politie Boldea Horia Viorel. Boldea Maria este de meserie inginer. A facut si Facultatea de Management Stiinte Economice si un curs de managment sanitar. “n vara a fost a treia oara cand Boldea Maria participa singura la concursul pentru ocuparea postului de manager la Spitalul Orasenesc Jibou. Ultima data a fost numita cu caracter temporar prin dispozitia primarului Dan Ghiurco (PSD) pana la organizarea concurs, insa fiind puternic contestata de medici, a fost schimbata cu medicul Alina Chivu. Din ce ne-a declarat, Boldea Maria este membra PSD de aproximativ 20 ani si a fost a doua pe listele PSD la senatori la alegerile parlamentare din 2016.

Vizualizari 5496
Comentarii articol

>

in 17 Noiembrie 2017 1:06

De ce nu se mentioneaza si despre Liviu Balint care in calitate de deputat a adus foarte multi bani pentru spitalul jibou?

>

in 17 Noiembrie 2017 5:49

Prostanacule nesimtitul pe care il invoci tu nu a adis nici un ban,esti chiar nesimtit cu postarile tale'cum ai fost si ca ziarist mai F

>

in 17 Noiembrie 2017 7:22

a concurat singura si a iesit ...pe locul 2.cel mai bun sa castige. dar cand celui mai bun nu i se da sansa sa participe...

>

in 17 Noiembrie 2017 7:31

Oamenii care nu stiu sa piarda isi demonstreaza micimea caracterului ,dar nu cred ca au asa ceva . Cat despre eroul como ,ce se poate spune ? Individul nu a putut face nimic pentru el toata viata . Asa ca nu are rost sa-i invocam capacitatile .

>

in 17 Noiembrie 2017 8:20

7:31 Tu esti lipsit de caracter. Como a facut multe pentru multi.Esti invidios ca este deputat.Esti plin de ura si incompetent de aceea ii barfesti cei mai buni ca tine. Te cunoastem foarte bine dupa "micime".Cand vezi ca un om are toate sansele sa castige intrerupem concursul...

>

in 17 Noiembrie 2017 8:40

Cine stie ce s=a intamplat cu prietenia stransa dintre fam primarului Ghiurco Dan si fam sefului politiei Boldea,care se sustineau reciproc avantajos.

>

in 17 Noiembrie 2017 8:44

De unde sti tu Artur ca nu va reveni pe functie? Nu va fi un concurs corect? Ai tu informatia asta? Asa s-ar explica lucrurile.

>

in 17 Noiembrie 2017 8:45

Ai dreptate. Trebuie sa fi prieten cu primarul. Nu trebuie sa fi priceput si competent.

>

in 17 Noiembrie 2017 8:47

Como si-a facut pentru el cariera . Voi sunteti invidiosi ca nu ca cunoaste lumea si nu va apreciaza ca pe el.

>

in 17 Noiembrie 2017 8:50

Scandal face Chivu in spital. Zi de zi de zi.

>

in 17 Noiembrie 2017 8:53

Rau o mananca pe cucoana BOLDEA ar fi bine sa mai steie in banca ei .

>

in 17 Noiembrie 2017 9:08

De ce nu merge como sa fie si dir la spitalul jibou ?

>

in 17 Noiembrie 2017 9:35

Doamna Boldea chiar crede ca e competenta? Cand a fost pusa in functie a fost pe criteria de competenta? Ai uitat Madam cum ai fost instalata? Chiar nu poti accepta ca au trecut vremurile cu nepotism, pile ,relatii, etc....? Chiar nu ai o oglinda acasa sa te vezi cat poti fi de ....?

>

in 17 Noiembrie 2017 9:39

Como promoveaza LEBENITA DE IARNA

>

in 17 Noiembrie 2017 9:41

Doamna, nu bagi de seama ca nimeni nu te vrea!Reorienteaza-te, nu ti-e locul acolo.

>

in 17 Noiembrie 2017 9:53

De ce atata scandal apare numai pentru posturi si functii din sistemul bugetar? Raspunsul este ca in sistemul bugetar cel mai simplu post se obtine cu influente, relatii si interventii. De ce in sistemul privat nu sunt scandaluri de acest gen? Raspunsul este ca in sistemul privat conteaza in primul rand, seriozitatea si competenta celui care doreste sa munceasca

>

in 17 Noiembrie 2017 10:15

In sistemul privat, nimeni nu-i accepta figurile,frustrarile si nasul pe sus.E de ajuns cu nepotisme, mamici, si alte neamuri.

>

in 17 Noiembrie 2017 10:28

Mai bn ar verifica medicii care iau spaga decat sa umble dupa concursuri ca e clar ca is aranjate

Concurs>

in 17 Noiembrie 2017 11:16

Madam boldea ar trebui verificata de DNA pt.hotiile pe care le-a comis in spitalul Jibou,nu i-a fost de ajuns cat a furat si luat mita !

>

in 17 Noiembrie 2017 11:24

Asstia care tot ziceti ca Como face comert cu lebenita ati uitat ca el a condus una dintre cele Mai importante institutii de sanatate si a adus ambulanta Salaj la nivel european de Germania. Asa ca la spitalul jibou ar outea face si a facut deja multe

>

in 17 Noiembrie 2017 11:26

Liviu balint, a repus jiboul pe harta salajaului. Va reforma si org psd jibou, unde e nevoie de ordine. Singurul deputat din salaj care stie ce inseamna munca si lucru cu om ca si conducator. NU va mai ascunde-ti, faptele vorbesc pentru COMO!

>

in 17 Noiembrie 2017 11:38

Stim doar ca lebenitarul COMO a fost SINGURUL TRADATOR din partea opozitiei parlamentare la demiterea lui GRINDEANU.Ce caracter infect are;singurul tradator a fost din Salaj-Jibou.Acest om ne reprezinta in parlamentul Romaniei.

>

in 17 Noiembrie 2017 11:42

daca nuti convine fai contra campanie la urmatoarele alegeri. pana atunci ciocu mic ca e demnktar din partea judetlui nostru si trebuie sa ne respectam conducatorii. ca oameni lau pus acolo nu a aaterizat el

Manager PSDist>

in 17 Noiembrie 2017 11:45

Eu nu am inteles de ce nu o vor doctorii ca manager:este hoata,este slab pregatita,este rauvoitoare,nu colaboreaza,este sus de nas,sau nu-i lasa pe ei sa fure,sau toate la un loc????

SCOALA INCOTRO?>

in 17 Noiembrie 2017 11:51

Daca COMO a fost ales de 3 la suta si la oras si la parlament si acestia scriu ca cel de la 11:42 ,totusi mai avem o sansa ca natie sperand ca acestia sunt doar 3 dintr-o suta.

>

in 17 Noiembrie 2017 12:59

La articolele sa gaseste un fraier sa comenteze despre como eu cred ca e pus chiar de el sa scrie cv in favoarea lui MANCAIATI PULOCU ALA BATRAN SI CHEL

>

in 17 Noiembrie 2017 13:04

Doamna doctor v-i se vad sanii..uhh..ahhhhhh

>

in 17 Noiembrie 2017 14:08

tot timpu se gasesc oameni sa fie ciudosi cand unul chiar face treaba. Asai si cu domnul Como, care a facut intrun an in parlament cat n-au facut de la revolutie incoace toti celalalti. nu uita-ti; cainii latra si ursu merge. Lupta liviu balint!

>

in 17 Noiembrie 2017 15:08

Medicii sunt folositi de pioni ca sa fie denigrati. Altii se ascund in spatele lor.

I-al pe Komo de PL>

in 17 Noiembrie 2017 15:11

Como: 1. n-a fost ales de popor, a fost ales de calculator la redistribuirea voturilor, mare mare diferenta! 2. este un incompetent, i-a fost inclusiv frica sa raspunda la niste intrebari simple de gramatica, cautai numai pe youtube. 3. a facut angajari pentru anumite favoruri la Ambulanta. 4. Ambulanta din Salaj la un nivel cu cel din Germanuia? Vai de mineee, saraci germani atunci... 5. Como este un traseist, om care nu respecta cuvantul dat, fara idealuri. 6. Sa-i lingeti ouale fanilor

>

in 17 Noiembrie 2017 15:16

Multa treaba aveti cu Como.Calculatorul l-a ales pentru ca asa este legea, asa-i corect. Care deputat a fost ales cu majoritate?N-a iesit ce-ai vrut tu pentru ca mai multi si-au dorit sa fie COMO.

>

in 17 Noiembrie 2017 15:19

15:11 Dupa cat de urat de exprimi se pare ca esti un om frustat si nu esti "vocea" inteligentilor,a competentilor, a oamenilor cu bun simt.

>

in 17 Noiembrie 2017 22:22

Pt 15;11 esti un om sincer si corect te-as vota presedinte daca ai candida,

UN JIBOUAN CORECT>

in 17 Noiembrie 2017 22:26

Ce tot aveti cu como ma ca alai un om de viata, il salutati pe strada si pe la spate il vb de rau

>

in 17 Noiembrie 2017 22:27

CE SANI AVETI LA INAINTARE DEJA MA EXCIT

>

in 18 Noiembrie 2017 8:40

BA DE CE VA OCUPATI CU RATATU CELA? MAI ARE 2\JUMA DE ANI SI SE INTOARCE LA BARIERA. NOSA SI CEILALTI DIN PSD AU DECIS DE VIITORUL LU LIVIUT:)(

operator pc>

in 18 Noiembrie 2017 21:55

Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: pacurarucostica1963@gmail com

>

in 18 Noiembrie 2017 23:19

Ahhhhhhh sanii aia uhhhhhh

>

in 19 Noiembrie 2017 1:04

Como ai uitat de cele 500 de euroi?te astept D.V

>

in 19 Noiembrie 2017 8:49

Codru?a = 0 Como = 0 Ambii sunt de o spe?? jalnic? Pentru aceste nulit??i NU trebuie s? v? contrazice?i c? NU merit?

>

in 19 Noiembrie 2017 8:51

Codruta = 0 Como = 0 Ambii sunt niste nulitati pentru care NU trebuie sa va certati

>

in 21 Noiembrie 2017 13:36

Ne-am saturat de plangocelile si vaicarelile tale, te plangi intruna! Dar celor carora le-ai facut atatea.... Daca esti bazata du-te in mediul privat si atunci mai discutam!!!! Pana atunci....

>

in 22 Noiembrie 2017 15:28

Si alea is studi ,unde a f?cut d-na Boldea ,o b

Oferta>

in 22 Noiembrie 2017 21:29

Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis: Hollywood! Oferta sigura si serioasa: Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: ameliamadalinasobec@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.