SondajRSS Feed

Fostul consilier judetean Marius Sandru nu are liniste nici in inchisoare

12 Iulie 2018

Dupa condamnarea la 7 ani si sase luni, vin din urma alte doua dosare de evaziune fiscala

Condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj, pe 26 martie, la 7 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru evaziune fiscala, fostul consilier judetean salajean Marius Sandu mai este judecat in doua dosare penale.
Imediat dupa decizia definitiva a Curtii de Apel Cluj, Marius Sandru, in varsta de 46 de ani, a fost plasat in arestul preventiv al IPJ Salaj, de unde a fost transferat in penitenciar. Judecatorii clujeni au stabilit ca Marius Sandru a adus un prejudiciu de aproape 3 miliarde de lei vechi prin intermediul firmelor Axel Grup si Consgrup Consulting. Procurorii sustin ca Marius Sandru a omis intentionat sa treaca veniturile realizate în cazul firmei Axel Grup si ca a iscalit chitante fictive când era director al Consgrup. Rechizitoriul din acest dosar, in care Marius Sandru a fost condamnat definitiv, a fost intocmit de actualul prim-procuror de la Parchetul Judecatoriei Zalau, Tiberiu Corda, si de politistul Marian Bozga, acum judecator in Marghita.

Inculpatii au cerut recuzarea judecatorului
de la Tribunalul Salaj in unul din doare

Pentru Sandru, problemele cu evaziunea nu s-au terminat insa cu condamnarea din martie. “ntr-un alt dosar, 2285/84/2015, inregistrat la Tribunalul Salaj pe 7 decembrie 2015, procurorii au retinut ca inculpatul Sandru Marius Gabriel, în calitate de administrator de fapt al SC Consgrup AMG Consulting SRL, în perioada 12 noiembrie 2007 - 28 noiembrie 2008, a înregistrat în contabilitatea firmei 162 de facturi fiscale de cheltuieli ce nu au la baza operatiuni economice reale - facturi fiscale emise de SC Iricond Impex SRL Iasi, SC Mardum Com Metal Iasi, SC Sitorex Impex SRL Grajduri Iasi si SC Hannes Tour SRL Zalau, sustragându-se astfel de la plata catre bugetul de stat a sumei de 900.322 lei, compusa din suma de 411.577 lei impozit pe profit si 488.755 de lei TVA.
In acest dosar mai sunt trimisi în judecata Irimia Deac Constantin si zalauanul Cote Ioan. Primul, în calitate de administrator al SC Iricond Impex SRL Iasi, iar Cote Ioan în calitate de administrator SC Hannes Tour SRL Zalau, pentru emiterea de facturi fiscale ce nu au la baza operatiuni economice reale în favoarea SC Consgrup AMG Consulting SRL.
Inculpatii au depus la data de 5 iulie o cerere de recuzare a judecatorului. Pesemne ca ceva nu le convine legat de magistratul desemnat sa imparta d

Fostul consilier judetean  Marius Sandru nu are  liniste nici in inchisoare
reptatea.

Si judecatorii salajeni au refuzat sa-l judece
pe Marius Sandru in celalalt dosar

Iar pentru Marius Sandru odiseea evaziunii continua cu inca un dosar, 703/84/2015*, in care fostul ales salajean este judecat la Tribunalul Cluj, dupa ce magistratii Tribunalului Salaj l-au condamnat in acest ca la 11 ianuarie 2017 la 4 ani de inchisoare cu executare.
Pe 24 februarie 2017, Marius Sandru facea apel, iar pe 1 februarie 2018 Curtea de Apel Cluj trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Salaj. La data de 12 martie 2018, Curtea de Apel Cluj admite cererile de abtinere formulate de catre trei judecatori de la Tribunalul Salaj si desemneaza Tribunalul Cluj ca instanta competenta sa solutioneze cauza.
Ultimul termen de judecata la Tribunalul Cluj a fost avut loc pe 3 iulie, cand cauza a fost amanata pentru data de 25 septembrie, pentru lipsa procedura.
Acuzatiile aduse de procurori în acest dosar se refera la faptul ca, administrator fiind la TCM Constructii & Instalatii SRL Târgu Mures si la SC Eco Aqua Logistic SRL Cluj Napoca, Sandru a dispus înregistrarea în contabilitatea societatilor de facturi fiscale având ca obiect utilaje folosite în constructii si prestari de servicii, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Prejudiciul creat estimat de procurori este de 955.902 lei, parte din el recuperat.

Sechestru pe tot ce declara Sandru ca avere

Sandru are sechestru pe un apartament, o casa de locuit, un teren intravilan în Zalau, de 672 de metri patrati, si o padure situata în Criseni.
In ultima declaratie de avere, Sandru spunea ca are un teren în Zalau si o padure în Gîrcei, un apartament de 90 de metri patrati în Zalau si un imobil de 600 de metri patrati în Zalau. Declara un salariu de doar 2.000 de lei lunar, ca director al SC Beta S. SRL, iar sotia lui, tot ca director de firma, câstiga lunar doar 530 de lei. În rest, Sandru nu mai are nimic.

 

Vizualizari 2054
Comentarii articol

>

in 12 Iulie 2018 1:50

Mare escroc asta. Ma mir cum de nu-i da in gat pe partenerii de ilegalitati. Ahh sunt oameni cu functii care i-au promis detentie scurta ca sa taca.

>

in 12 Iulie 2018 8:05

De ce nu scrieți că a fost consilier PNL???Daca era PSD- ist puneați un titlu mare :" Fost consilier PSD..".... publicație Pnl- ista.Ar trebui să fiți imparțiali.

>

in 12 Iulie 2018 9:20

A fost exclus din partid in momentul condamnarii,la fel cum au fost exclusi automat, conform statutului ,toti cei condamnati.Doar PSD tine in fuctii infractorii condamnati,insusi presedintele partidului,dar si multi altii !

>

in 12 Iulie 2018 10:26

Daca era PSD ist ,era pusă prima știre, așa printre rânduri.Si totuși ,PSD a făcut multe.Nu mi place Dragnea,dar acum o ducem mult mai bine.Avem ai tichete de concediu,salariu de peste 3000 lei .Este chiar bine.

>

in 12 Iulie 2018 11:49

Pentru 10:26\r\n Cat crezi ca va tine ''binele '' asta atat timp cat nu are o sustinere in economia reala ?\r\n\r\n Asta este gandire de absolvent cel mult de ''Spiru H.'' sau ''Vasile G.'' .Este ca am dreptate !!!

>

in 12 Iulie 2018 12:17

Va este bine,voua taietorilor de frunza la caini,voua celor care nu produceti nimic,voua care nu stiti sa faceti nimic,si nici nu va intereseaza.Voua pomanagiilor !

>

in 12 Iulie 2018 14:12

Noi pomanagii si asistatii sociali vom asigura victoria PSD-ului in alegerile electorale inca multe generatii pentru ca atita vrem si atita stim Suntem noi modesti intelectual dar suntem multi si servili asa ca ciocu mic.

>

in 12 Iulie 2018 14:16

concediu placut

>

in 12 Iulie 2018 14:17

Pt 12:17...noi ăștia care nu știm nimic.Roaga te sa nu ajungi pe mana unui doctor sau as.medical .Bine că știi tu tot.Pa ai pusi.

>

in 12 Iulie 2018 16:58

14:12 sa dea domnu sa suferi de toate bolile sa fi asistat social pe buna dreptate si sa ajungi sa il pupi in p*** pe Dragnea mai apoi

>

in 12 Iulie 2018 20:04

16:58 un adevărat Pnl- ist.Oameni adevărați, culți, onești.....un vocabular elevat.Adevarati iohanisti.

>

in 3 August 2018 3:10

20:04 vai de viata ta de sclav, am avut in familie persoana cu handicap, falange retezate si i-a fost refuzat ajutorul pe baza ca este apt pentru munca “apt pentru munca” cu 5 degete retezate de la mijloc!!! Si altii iau pensii de handicap pentru dureri de stomac !

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.