Focar de covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Zalău

0
1223

Un focar de infecție cu covid-19 a fost depistat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, la Secția Interne, confirmă autoritățile. Anunțul oficial a venit abia în data de 27 septembrie, deși situația era cunoscută încă din 24 septembrie. 14 persoane au fost depistate pozitiv. E vorba de zece cadre medicale și personal auxiliar și patru pacienți.

În urma cazurilor depistate, Directia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a început o anchetă epidemiologică, după care s-a decis testarea întregului personalul medico-sanitar de pe secție, transferul pacienților pozitivi în spital Covid sau spital suport Covid, evaluarea tuturor cazurilor pozitive și internarea persoanelor simptomatice, triajul tuturor pacienților de pe sectie și externarea celor care nu mai necesitau spitalizare, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție (nebulizare) în saloanele din care s-au externat pacienții.

Pentru pacienții noi, care se prezintă de urgență în gardă, s-a organizat preluarea bolnavilor pe alte secții compatibile ca specialitate.

De asemenea, a fost rechemat personalul aflat în concediu de odihnă, pentru asigurarea continuitații.

Întregul personal de pe Secția Interne este monitorizat, urmând a fi retestat peste șapte zile.

Autoritățile susțin că în incinta Spitalului Județean se respectă criteriile de izolare a pacienților pe secții, iar personalul dispune și poartă echipament de protecție adecvat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here