Florin Florian și Ionel Ciunt și-au prezentat proiectele pentru județ și municipiu

4
599

În cadrul unei conferințe de presă pe care au susținut-o joi, 10 septembrie, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean, Florin Florian, și candidatul PSD la Primăria Zalău, Ionel Ciunt, și-au prezentat programele și principalele obiective pe care le au, în cazul în care vor câștiga competiția electorală din 27 septembrie.

Sănătate, drumuri mai bune, educație , viață mai sigură

Florin Florian, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, spune că pornește la drum cu obictive clare, precise, realizabile, cuprinse într-un program coerent, și bazându-se pe o echipă capabilă și profesionistă.

Prioritatea sa numărul unu o reprezintă sănătatea, spune Florin Florian, motiv pentru care în planurile sale figurează, printre altele, continuarea investițiilor la Spitalul Județean de Urgență Zalău, dotarea acestuia cu un centru medical mobil care să se deplaseze cu prioritate în comunele fără medic de familie, atragerea de cadre medicale pentru specializările deficitare, înființarea unei structuri de paliație în cadrul unității spitalicești, dar și crearea unui serviciu destinat consultării online a rezultatelor analizelor medicale de laborator.

O altă prioritate o reprezintă dezvoltarea și îmbunătățirea rețelei de drumuri a județului, spune Florin Florian. Sunt cuprinse aici modernizări pentru o serie de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean, transformarea unor drumuri comunale în drumuri județene tocmai pentru a putea fi reabilitate, creșterea gradului de conectivitate între localitățile din județ, prin utilizarea de fonduri europene, guvernamentale sau fonduri proprii.

Educația este o altă prioritate a mandatului său, dacă va ajunge președinte al Consiliului Județean, a afirmat candidatul PSD. Un accent deosebit se va pune, a explicat Florin Florian, pe îmbunătățirea condițiilor și a programelor pentru învățământul special, continuarea și dezvoltarea parteneriatelor cu agenții economici pentru învățământul dual, sprijinirea și finanțarea proiectelor inițiate de Consiliul Județean al Elevilor, asigurarea accesului la internet în unitățile de învățământ din zonele unde această facilitate nu există.

Sprijin va fi acordat și fermierilor sălăjeni, spune Florin Florian. Pentru a veni în ajutorul lor, candidatul propune crearea unui centru pentru colectare și depozitare intermediară și valorificare produse agricole și non -agricole ale fermierilor sălăjeni, în scopul de a ușura interacțiunea acestora cu potențialii cumpărători, dar și pentru a elimina intermediarii. Candidatul spune că a identificat deja locația, pe raza localității Sărmășag. Va fi înființat, de asemenea, susține Florin Florian, un departament cu personal specializat care să se ocupe de nevoile fermierilor din județ, în contextul în care, de multe ori, informații care le-ar putea fi extrem de utile ajung la aceștia cu întârziere sau chiar deloc.

O administrație județeană transparentă, digitalizată și cu birocrație mai puțină figurează, de asemenea, în programul candidatului PSD, alături de proiecte care vizează protejarea mediului, sisteme moderne de monitorizare a traficului, accesarea de fonduri europene pentru utilizarea energiilor regenerabile, realizarea unui sistem antigrindină în județ, sprijinirea proiectului de aducțiune a apei de la Gilău în 42 de comune sălăjene, conservarea patrimoniului cultural, dezvoltarea de activități care să încurajeze o viață sănătoasă.

„Decidem împreună pentru Sălaj”, spune Florin Florian, care promite să consulte sălăjenii în stabilirea priorităților privind proiectele finanțate din bugetul județului.

Parcare supraetajată în spatele Primăriei Zalău

Candidatul PSD la funcția de primar al Zalăului, Ionel Ciunt, spune că va insista, dacă va mai câștiga un mandat, pe dezvoltarea orașului cu fonduri europene.

Pe lângă continuarea proiectelor demarate, Ionel Ciunt spune că administrația pe care o va conduce va atrage bani europeni pentru organizarea transportului public la nivel periurban (Zalău și comunele Meseșeni, Hereclean, Mirșid și Crișeni) pentru a veni în sprijinul agenților economici care au nevoie de forță de muncă, dar și al celor care sunt nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la serviciu, pentru sisteme inteligente în transportul public și managementul parcărilor, managementul inteligent al energiei în clădirile publice, renovarea clădirilor în vederea îmbunătățirii eficienței energetice, sisteme smart în gestionarea activității de relații cu pubicul în Primăria Zalău și alte servicii subordonate.

Pe lista proiectelor apare și smart economy – o hartă interactivă cu terenuri pentru investiții, incubator de afaceri inovatoare și industrii creative.

Ionel Ciunt spune că, pentru o viață sănătoasă în municipiu, dar și pentru o comunitate sănătoasă, per ansamblu, va continua înființarea de cabinete medicale școlare moderne, va dezvolta sistemul de asistență medicală la domiciliu, va oferi sprijin familiilor tinere, va ajuta mediul de afaceri pentru crearea de noi locuri de muncă.

Candidatul PSD afirmă că are în plan să asfalteze toate străzile din municipiu, acest proiect urmând a fi derulat după ce, pe străzile unde va fi introdusă canalizarea sau modernizată rețeaua prin proiectul derulat de Compania de Apă, vor fi finalizate lucrările. Vor fi amenajate, de asemenea, noi culoare de mobilitate urbană.

Ionel Ciunt și-a luat angajamentul ca, în cazul în care ajunge din nou primar, să invite în fața Consiliului Local următorii doi clasați în alegeri pentru ca aceștia să prezinte câte un proiect pe care îl consideră important pentru comunitate, iar dacă vor trece de votul consilierilor, municipalitatea le va finanța.

Un alt proiect al candidatului PSD îl reprezintă amenajarea unei parcări supraterane în spatele clădirii primăriei. Strada Unirii va fi pietonizată, deci locurile de parcare de aici vor dispărea, în contextul în care, oricum, în zona centrală sunt insuficiente. Ionel Ciunt spune că parcarea supraetajată din spatele primăriei ar urma să fie amenajată înainte de începerea lucrărilor pe strada Unirii, tocmai pentru a oferi o alternativă celor care sunt nevoiți să parcheze în centrul orașului. (p)

4 COMMENTS

  1. Felicitari domnului Ciunt, un bun primar si administrator. Desi la primul mandat a dovedit prin implicare si proiectele derulate pe deplin implicat in dezvoltarea Zalaului. Este dupa parerea mea cel mai competent primar din 1990 pana acum. Cu el la conducerea municipiului speram sa iesim si noi din zona gri in care suntem in Ardeal. Mult succes in alegeri. Ma bucur si ca nu a fugit de munca si raspundere dupa promovarea in functia de presedinte PSD, asa cum ar fi facut majoritatea celor aflati in situatia sa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here