Scrisoare deschisa catre prim-ministrul Viorica Dancila din partea primarului Ionel Ciunt

Primarul Zalaului, Ionel Ciunt a trimis luni, 3 iunie, o scrisoare deschisa prim-ministrului Romaniei, Viorica Dancila, prin care ii cere sa urgenteze emiterea unei hotarari de guvern prin care sa deblocheze sumele necesare pentru a acoperii pagubele suferite de salajeni, dupa grindina din 28 mai. Document trimis de primarul Ionel Ciunt a fost inregistrat la cabinetul prim-ministrului Dancila sub nr. 513419/03.06.2019.

rn

"Doamnei Viorica Vasilica Dancila, 
Prim ministru al Romaniei

rn

Stimata doamna Prim ministru,

rn

In data de 28 mai, municipiul Zalau a fost grav afectat de fenomene meteorologice extreme care au provocat pagube materiale insemnate locuitorilor municipiului, agentilor economici si institutiilor publice din oras. In urma inventarierii acestor pagube, s-a constatat ca au fost avariate infrastructura scolara si rutiera, cladiri apartinand institutiilor publice, case familiale, blocuri de locuinte, autovehicule, culturi agricole, sere si livezi. 
In prezent, bugetul local al municipiului Zalau este angajat in proiecte majore, atat cu finantare europeana, cat si cu finantare locala. Pentru a nu compromite niciunul din proiectele propuse avem contractat un credit si am renuntat inclusiv la acordarea voucherelor de vacanta pentru angajatii din Primaria municipiului Zalau si a unitatilor subordonate. Aceasta situatie nu ne da posibilitatea sa alocam de la bugetul local sume necesare pentru acoperirea daunelor produse. 
Prin juramantul depus la investirea in functie de primar al municipiului, m-am obigat sa fiu tot timpul alaturi de comunitatea pe care o reprezint si cu atat mai mult in situatii dificile.
Astfel, ma adresez Dumneavoastra, doamna Prim ministru, cu rugamintea de a analiza cu celeritate proiectele de hotarare de guvern, trimise de Institutia Prefectului Salaj si de Consiliul Judetean Salaj si sa alocati urgent sumele pentru inlaturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.

rn

Fiind convins ca veti fi alaturi de noi in aceste momente dificile, va multumesc anticipat.

rn

Cu respect si consideratie,

rn

Ionel Ciunt, Primarul Municipiului Zalau"

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *