Florin Florian: Pot și vreau să duc Sălajul în etapa următoare a dezvoltării prin turism și digitalizare

2
236

Candidatul Partidului Social-Democrat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj, Florin Florian, a pornit în competiția electorală cu propuneri și proiecte ferme pe domenii care intră în sfera atribuțiilor administrației județene. Pe lângă investițiile în sănătate, infrastructură, educație, economie, mediu sau agricultură, Florian are câteva proiecte interesante pentru dezvoltarea turistică și trecerea administrației și în sfera digitalizării. Sunt idei care, odată puse în aplicare, cu siguranță vor aduce dezvoltare comunităților sălăjene.

Spații de cazare pentru turiști la Tusa, la Boghiș și pe Meseș

Fostele locații ale taberelor de la Tusa și Cabana Pionierilor de pe Meseș sunt în paragină de ani mulți, lucru observat, de-a lungul vremii, de majoritatea dintre noi.

„Nu cred că le este străină sălăjenilor starea de degradare în care se află aceste două obiective care nu sunt în acest moment în patrimoniul Consiliului Județean Sălaj. Cu acordul proprietarilor – Direcția Județeană pentru Tineret și Sport în cazul taberei de la Tusa sau Sindicatul Liber din Învățământ, în cazul Cabanei Pionierilor – aceste locații pot fi preluate la Consiliul Județean și modernizate. Am soluții pentru aceste locații și putem să le folosim atât în circuitul școlar, pentru tabere, cât și pentru turiștii care vor să ne viziteze. O altă locație căreia mi-am propus să-i dau o utilitate eficientă este Centrul de la Boghiș, care este în patrimoniul Consiliului Județean Sălaj. Avem un Centru de Excelență la Zalău, avem elevi olimpici cu rezultate foarte bune, de aceea cred că la Boghiș putem să le oferim condiții de pregătire și socializare, într-un spațiu multifuncțional. De asemenea, centrul va putea fi utilizat și pentru organizarea de cursuri de perfecționare pentru funcționarii publici, dar va putea găzdui și turiști. Viziunea mea cred că este benefică și vine în sprijinul stimulării performanțelor în Educație, în sprijinul sectorului Turistic și al dezvoltării, per ansamblu”, spune Florin Florian.

Prin acțiuni concrete, este de părere candidatul, promovăm SĂLAJUL și diversitatea de resurse de care se bucură, sub umbrela unui singur produs turistic:

-Organizarea unui eveniment anual pentru promovarea Județului Sălaj;

printr-un concept integrat, cu specific culinar, produs tradițional, meșteșuguri, patrimoniu istoric;

-Trasee PAS la PAS în arealul geografic al Sălajului;

-Promovarea activităților cultural-educative prin valorificarea potențialului local;

-Punerea în valoare a județului prin activități specifice ale instituțiilor de profil din subordinea Consiliului Județean Sălaj.

Sălajul SMART – digitalizare, eficienţă, transparenţă pentru sălăjeni

„Mă gândesc la viitor, iar contextul actual generat de pandemia COVID 19 accentuează nevoia de digitalizare a serviciilor publice şi demonstrează caracterul prioritar al acestui proces. Pornind de la acest considerent, obiectivul meu este ca serviciile clasice (documente pe hârtie, apel telefonic, deplasare personală) să fie treptat înlocuite de platforme digitale”, afirmă Florin Florian.

Sălajul, conectat la tehnologia Wi-Fi

„O întreagă comunitate poate beneficia de avantajele accesului la Internet: elevii si profesorii au acces mai usor la informație, producãtorii locali și meștesugarii pot să îşi promoveze afacerile pe platforme online, iar persoanele în vârstã pot ţine legãtura, prin intermediul noilor aplicaţii, cu cei dragi aflați departe. De aceea, mă voi implica activ pentru dezvoltarea şi instalarea tehnologiei Wi-fi în localităţile sălăjene fără internet”, promite candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean.

Sistem modern de monitorizare a traficului pe drumurile judeţene

Pentru siguranţa sălăjenilor, Florin Florian spune că își dorește ca drumurile aflate în administrarea Consiliului Judeţean să fie monitorizate în timp real. „Astfel, cu ajutorul tehnologiei (camere video şi senzori de trafic), se va putea interveni imediat pentru remedierea oricăror probleme apărute pe intreaga rețea de drumuri județene. Totodată, participanţii la trafic vor avea posibilitatea ca prin viitoarea aplicaţie Sălajul SMART, să transmită notificări cu privire la starea drumurilor judeţene”, a explicat acesta.

Serviciu online de consultare a rezultatelor analizelor medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Fără drumuri inutile, fără timp pierdut, sălăjenii vor putea vizualiza online, direct de pe calculator, telefon sau tabletă, rezultatele analizelor medicale prelucrate la laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, ca urmare a implementării unui astfel de serviciu.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here