SondajRSS Feed

Tehnocratul Marin Nitu a fost inlaturat din frunte Prefecturii

Florin Florian este noul prefect al Salajului

9 Martie 2017

Seful Inspectoratului in Constructii Salaj a fost propus de PSD Salaj pentru a ocupa functia apolitica de reprezentant al guvernului in teritoriu

Prefectul judetului Salaj, Marin Nitu, a fost inlocuit ieri cu Florin Florian, propus mai marilor de la Bucuresti de PSD Salaj. Astfel ca Florin Florian a fost "detasat" sa ocupe "cu caracter temporar" functia de prefect al Salajului. Asa ca de ieri, prin hotarare de guvern, Florin Florian, inspector sef al Inspectoratului in Constructii Salaj, este prefect al judetului, iar prefectul tehnocrat numit de Guvernul Ciolos, Marin Nitu a fost numit inspector guvernamental.

Se discuta deschis, nu face nimeni un secret din faptul ca functia de prefect, definita ca functie apolitica - pentru ca ar trebui sa fie ocupata de un bun administrator si nu de un om angajat politic – este ocupata in functie de preferintele partidului la putere si ca postul este de fapt la cheremul politicului. De altfel, liderii politici judeteni vorbesc deschis despre aranjamentele partidelor pentru a-si promova omul dorit in functia de prefect.


Marin Nitu dezvaluie frustrarea politicienilor
din perioada mandatului sau de prefect


Referitor la inlocuirea sa, prefectul Marin Nitu a facut ieri o declaratie in exclusivitate pentru Graiul Salajului, dezvaluind frustrarea partidelor din perioada in care a ocupat functia de reprezentant al guvernului in teritoriu din cauza ca a fost neafiliat politic.
"Ma asteptam la asta. De un an de zile, mai marii din toate partidele politice si-au muscat mainile, pentru ca eu nu am colaborat cu ei decat institutional. Nu ma au cu nimic la mana. Plec cu capul sus ca am fost corect. Fiind inalt functionar public, voi merge la Bucuresti, unde am fost numit inspector guvernamental", spune Marin Nitu.

Florin Florian ne spune doar ca este constient
de marea responsabilitate care ii revine

In prima sa declaratie facuta pentru Graiul Salajului dupa numire, Florin Florian s-a rezumat la promisiunea ca priveste cu maxima responsabilitate sarcina care iI revine din noua postura.
"Ma bucur, sunt onorat pentru functia care mi-a fost incredintata. Am o mare responsabilitate pe umeri pe care am sa mi-o onorez pana la sfarsit. Deocamdat

Florin Florian este noul prefect al Salajului
a nu am altceva de spus", a declarat Florin Florian.
Noi l-am felicitat increderea pe care i-a acordat-o actualul guvern, numindu-l reprezentant al sau in Salaj.


Seres Denes spune ca fotul senator Vegh Alexandru
este acum luat in calcul pentru functia de subprefect

Seres Denes, presedintele UDMR Salaj, a declarat ieri ca nu vrea sa coimenteze numirea lui Florin Florian. Stiind ca UDMR Salaj il avea in vedere pe fostul senator Vegh Aleexandru pentru functia de prefect in locul lui Marin Nitu, am insistat sa intrebam daca acum acesta este luat in calcul pentru postul de subprefect.
"Deocamdata avem subprefect! (…) “ntr-adevar Vegh este luat in calculul UDMR de a fi nominalizat ca subprefect, dar deocamdata nu s-a decis nimic la nivel national", spune Denes.
In momentul de fata subprefect este tot un om al UDMR Salaj, Vasvari Robert Gergely.

Marin Nitu era singurul din Salaj
calificat sa fie prefectul judetului

La ora actuala, legislatia prevede ca fotoliul de prefect poate fi ocupat numai daca pretendentul face parte din corpul inalilor functionari publici. Iar in judetul Salaj exista un singur inalt functionar public, in persoana actualului prefect Marin Nitu. Mai sunt insa politicieni in Salaj care au urmat cursurile de inalt functionar public, insa nu s-au prezentat la concursul pentru atestare. Dar nu-i exclus ca legislatia in vigoare sa se schimbe. Actualii guvernanti au simbat ei legi care sa incurajeze hotia si coruptia, au schimbat peste noapte legea pentru functiile de conducere din Invatamant si sunt pe cale sa permita din nou nepotismul in Sanatate. Corectiile facute de guvernul Ciolos pentru insanatosirea sistemului au disparut pocnind din degete. O lege dupa care sa fie postati prefecti in functie e o nimica toata.

 

Vizualizari 5810
Comentarii articol

>

in 9 Martie 2017 1:05

Cum a venit ASA a polecat !de CE nu race ?este un fosst psdist !oare nu asa a apucat la putere ?

>

in 9 Martie 2017 1:14

Udmrul CE mai asteapta can nu e LA guvernare !

>

in 9 Martie 2017 4:17

Rog pe toti care pot sa ma informeze despre, ce inseamna "corpul inaltilor functionari publici"???. Ce pregatire au, ce institutii de invatamant superior au terminat, ce fel de diplome elibereaza acele institutii,unde sunt recunoscute???. Exista in lume ,asemenea institutii cu asemenea calificari "finale"???. Multumesc anticipat, tuturor care ma puteti informa.

>

in 9 Martie 2017 6:27

Dute varga in pensie că numa proștii aberezi in ziar

>

in 9 Martie 2017 7:27

Pop Mircea directorul de nota 2 va spune ce nseamna inalt functionar public iar va fi director lingau de clante la toate usile ZALAULUI

Pentru 1:05>

in 9 Martie 2017 7:42

Esti tare la logica ! Pentru ca este ,,fost pesedist" ,cum vine PSD la guvernare il schimba ! :)

>

in 9 Martie 2017 7:59

Un nou vlăstar de sorginte psdistă şcolit la "academiile" politice de 2 lei şi care va linge psd următorii20 de ani at

>

in 9 Martie 2017 8:00

Felicitari domnule Nitu! E ok ca nu ati dat curs partidelor si bine ca nu va au cu nimic la mana. Sigur au fost presiuni pe dumneavoastra, daca ati fi facut pe plac la PSD si acum ati fi ramas pe post. Bafta la Bucuresti!

>

in 9 Martie 2017 8:10

Vegh cred ca il linge acum pe Seres de numa'...cum de are de gand sa solicite subprefect UDMR cand se va schimba si acolo. Iar in locul lui Florian vine fiica...PSD. Pana ce ii lasa acesteia locul pentru deputatie...formidabil. Si mai zici ca se va face si concurs...baaa da-ma recu'..

pentru 4:17>

in 9 Martie 2017 8:33

Citeste Legea 188/1999 si o sa vezi ce e, ce fac aia, de ce is mai cu mot. Asa o sa intelegi ca is vreo 20 de aia prin tara la ora actuala,iar faptul ca toti ciuri-buri pusi pe la insttutii is detasati arata ca ei nu au putut trece examenele alea. Asa ca is detasati, ilegal, pe posturi pentru care legea prevede examenele alea multe de te baga in corpul ala. Nitu cu toate examenele lui, la pensie, asta e! Mai bine decat sa te inhami cu alde Marc, Nosa si Ciunt, niste odiosi care sunt preocupati doar cum sa faca bani pentru ei, familiile lor si prietenii lor. Si de aia se lupta Zalaul cu alde Slobozia sau Alexandra la orasul cel mai groaznic al tarii..

>

in 9 Martie 2017 8:52

Vai, vai!Ce rau imi pare ca nu l-au pus pe Como, care are multe scoli.

>

in 9 Martie 2017 9:56

Felicitări Florin! Mult succes!

>

in 9 Martie 2017 9:56

Felicitări Florin! Mult succes!

>

in 9 Martie 2017 9:56

Felicitări Florin! Mult succes!

>

in 9 Martie 2017 9:57

Ma ce tot aveti cu Como? Omul e deputat. Isi face treaba

>

in 9 Martie 2017 10:34

Legea 188/1999 o lege de sorginte sovietica prin care, o mana de neispraviti, se rotesc la posturi bine platite si prin lipsa carora tara ar duce-o mai bine.

PT 10.30>

in 9 Martie 2017 11:09

Ai citit tu nota de fundamentare a Legii 188? Sorginte sovietica:)) S-ar rasuci in mormant Iovanas. Pentru informatia ta, e de inspiratie common-law, englezii au ceva de genul, cu clase si inalti. Dar no, e usor sa comentezi fara sa ai habar! Doar esti din Zalau, Salaj, Romania:))))))

>

in 9 Martie 2017 12:14

ca sa fii inalt functionar public trebuie sa ai peste doi metrii, o scoala de maistrii si cursuri la securitate

Pt 12.14>

in 9 Martie 2017 12:25

Ca sa postezi ar trebui sa stii gramatica, doi metri, nu doi metrii, ca nu e articulat in comentariul tau! Agramat care probabil nu ai 12 clase care esti..

>

in 9 Martie 2017 12:48

yea ! psd for life ! romania niciodata nu va scapa de lepre. psd pnl udmr usr pmp etc... toti corupti.

>

in 9 Martie 2017 13:05

Din pacate oamenii pregati nu au loc in politica la ora actuala ca ai mananca sacalii.

>

in 9 Martie 2017 13:15

Felicitari Como pentru cum iti faci treaba ca si deputat si felicitari pentru nominalizarea de prefect. Sper ca Florin sa nu uite ca lai ajutat

>

in 9 Martie 2017 13:43

Acest Florian Florin este posibil sa fie unul dintre cei trei fii a domnului fost Florian Nicodim , spun fost pentru ca ne-am nascut si eu si Domnul Nicodim in aceiasi localitate numai ca dansul este decedat .Sunt curios poate primesc un raspuns ....

>

in 9 Martie 2017 15:06

hotii aduc hoti, sunteti niste jigodii mai psd udmr, Salajul este pe ultimul loc in tara la economie. niste incompetent cu doua clase, jigodii comuniste, vai de voi

>

in 9 Martie 2017 17:17

sal pupi in cur tu acela care il faci pe Como hot nesimtitule parca vad ca in fata al pupi in fund esti ceva frustrata de la ambulanta, lenesa pe care a puso Como la lucru

>

in 9 Martie 2017 17:48

asta-i un gunoi de om, jigodie parsiva, rusine cu asa specimene

>

in 9 Martie 2017 17:48

asta-i un gunoi de om, jigodie parsiva, rusine cu asa specimene

>

in 9 Martie 2017 18:00

gunoi esti tu! Ce ai cu Liviu Balint? Ce ti-a facut?

>

in 9 Martie 2017 21:25

treaba mare

>

in 9 Martie 2017 23:42

toti sunt o GIREADA si GIREADA e in toti

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.