SondajRSS Feed

Somnul ratiunii in guvern naste monstri, iar foamea de bani la buget le este moasa

Fiscul vrea sa impoziteze nuntile

19 Octombrie 2018

ANAF a lansat "Operatiunea impozitarea nuntilor". Fiscul trimite tinerilor casatoriti formulare in care le cere sa declare raporturile economice cu fotografii, formatiile care canta si restaurantul in care petrec.

ANAF cere tinerilor casatoriti ca acestia sa declare in formular ce relatii economice au avut, in contextul casatoriei civile si religioase, cu PFA, firme si altele, care le-au furnizat servicii de fotografie, muzica pentru petrecere si spatiul (restaurantul), potrivit Profit.ro, pe baza unui document profenit de la Fiscul din Arges. Publicatia subliniaza insa ca Initiativa ANAF de a trimite astfel de cereri de informatii este recenta si aplicata generalizat la nivelul tarii, nefiind doar un demers punctual, la nivelul AJFP Arges.
Fiscul solicita nume de persoane sau firme, numere de telefon, adrese si intermediari. Amenda cu care tinerii casatoriti sunt amenintati pentru nerespectarea solicitarii Fiscului este cuprinsa intre 2.000 si 5.000 de lei.
Stie toata lumea ca cei care presteaza servicii foto si video sau formatiile muzicale incaseaza sume bani la petrecerile organizate cu ocazia casatoriei, bani pe care iI declara partial sau deloc. Totul este la "mica intelegere" intre miri si prestatori. Cum va reusi Fiscul sa identifice intr-o nunta un fotograf "pe banbi" printre zecile de persoane care fac poze la nunta, nu e clar. Cum va scoate banii din buzunarul lautarului, iar nu se stie. Noul demers al Fiscului este ca celebrele incercari de impozitare a banilor cu care clientii "arunca" in manelisti la petreceri sau de im impozit

Fiscul vrea sa impoziteze nuntile
are a meditatiilor pe care profesorii le fac contra cost, incercari "incununate" de esec. Este doar un stres in plus pentru miri cand organizeaza nunta, sub amenintarea cu amenda.

Un fel de ancheta incrucisata cu ajutorul
mirilor care isi "toarna" la Fisc lautarii

Articolul 58, alineatul 1 din Codul de procedura fiscala, invocat de ANAF ca baza pentru solicitarea de informatii, prevede: "Contribuabilul / Platitorul sau alta persoana imputernicita de acesta are obligatia de a furniza organului fiscal informatiile necesare pentru determinarea starii de fapt fiscale. in acelasi scop, organul fiscal are dreptul sa solicite informatii si altor persoane cu care contribuabilul / platitorul are sau a avut raporturi economice sau juridice, iar acestea au obligatia de a furniza informatiile solicitate. Informatiile furnizate de alte persoane se iau in considerare numai in masura in care sunt confirmate si de alte mijloace de proba".
La categoria "alte persoane" intra si mirii, cei despre care se presupune ca au achitat serviciile de genul celor verificate acum de Fisc.

Vizualizari 1707
Comentarii articol

>

in 19 Octombrie 2018 0:58

Bine ca astept de 6 luni ca anaful sa-mi restitue banii de pe taxa auto(ca exemplu)

radu>

in 19 Octombrie 2018 6:59

E clar ca nu se impoziteaza nuntile, respectiv banii si caourile primite de miri, asa cum lasa altii de inteles. Se incearca identificarea acelor persoane fizice sau juridice care presteaza servicii (foto/video, muzica, ...) fara forme legale ori care nu inregistreaza toate veniturile sau chiar deloc. \r\nPana la urma de ce sa nu plateasca "fotograful", "muzicantul", impozit la stat pentru veniturile obtinute ? \r\nAceste incercari sunt insa sortite esecului datorita presei care asa a procedat si in perioada 2014-2015 cu bonurile fiscale dar si a celor din Anaf care in mare parte sunt habarnisti. \r\n

>

in 19 Octombrie 2018 7:11

Preoti trbuie trecuti in lista.

>

in 19 Octombrie 2018 7:24

Foarte bine. Sa incepem cu nunta fiului Valentin. Cum care Valentin?! "Tu stii, ma, nesimtitule cine-i barbata-miu?! Te strivim, ba!" asa zicea proaspata consoarta a lui Valentin. Astia ne strivesc pe toti. Si voi nu stiti cine e?! Stie tot Tarigradu.

como>

in 19 Octombrie 2018 7:41

Sa nu veniti peste mine, ca de cand sunt parlamentar, m-am lasat de cantat la nunti , botezuri si alte chermeze.

>

in 19 Octombrie 2018 7:43

Mi se pare corect sa fie impozitati cei care presteaza servicii la nunti

vor creste in acest caz preturile>

in 19 Octombrie 2018 7:54

serviciilor prestate de fotografi ,muzicieni ,etc.De suferit or sa aiba tot mirii .Vorbim de ani de zile de marea evaziune dar prea putin se recupereaza de la acestia ,desigur marii evazionisti sunt mana in mana cu puterea ,sponsori la partid.

Radu>

in 19 Octombrie 2018 8:12

Pentru 07:54 De ce crezi ca o sa aibă de suferit tot mirii?

>

in 19 Octombrie 2018 8:22

Dar pe țigani când îi impozitați???

>

in 19 Octombrie 2018 8:46

Mai Artur nu este vorba de "turnat" la fisc. Toate veniturile trebuie impozitate. Şi sunt mulți cei care de pe urma unei nunți (organizatori, fotografi si filmări, muzica, popii) încasează sume mari fără să fie impozitați.

>

in 19 Octombrie 2018 10:39

de accord... toti trebuie impozitati dar ce at fi sa incepem cu alta categorie ... cultele religioase..... si dupa ce reusim acest lucru sa n apucam si de nunti.....

>

in 19 Octombrie 2018 11:09

De la inceput precizez ca nu sunt sustiunator a nici unui cult religios ! Ma supara insa faptul ca exista unii care o tot tin langa cu impozitarea cultelor , fara sa stie si fara sa se informeze ca acestea sunt impozitate . Va rog intrati pe pagina anaf si vedeti !

8:12>

in 19 Octombrie 2018 12:36

Cu siguranta esti un bujetar ,va trebuie bani cat de multi la bujet ca sa va acoperiti salariile voastre nesimtite .Haideti in privat la munca pe salariu de mizerie si apoi mai vorbiti.In rest e treaba institutilor abilitate sa-i verifice pe cei care presteaza servicii pentru nunti si sa-i taxeze daca nus-i declara veniturile .Sa-i lasam pe tinerii cosatoriti sa se bucure de nunta lor nu sa-i futem la cap cu prostiile astea.

>

in 19 Octombrie 2018 12:42

Este penibil din anul 2013 din retro ????

>

in 19 Octombrie 2018 12:50

Este la Cluj unfost sau e si acuma parlamentar ! care reprezinta ultimi : handicapat,drogati,mirsavi,excroc, om al strazi,fara character, ma mir cum poate folosi aierul rominesc pentru plamini!!! este omul care il jigneste pe ministrul justitiei ! sper sa nu mai fie asemenea specii in Romania !

pt 12:50>

in 19 Octombrie 2018 14:36

Dar cine-i ministrul justitiei ?Avem asa ceva?Sau e vorba de ministrul injustitiei si aparator de frunte ai penalilor din Psdragnea ?Sper ca voi ciuma rosie dar si cea portocalie ,sa dispareti in neant si sa fiti azvarliti la groapa de gunoi a istoriei de catre poporul roman.

>

in 19 Octombrie 2018 14:43

PSD = Partidul Slugilor lui Dragnea

>

in 19 Octombrie 2018 17:06

Nu se poate asa ceva! Tariceanu nu este de acord cu impozitarea nuntilor! Asa ca, ...pica acest proiect.

sicriu>

in 19 Octombrie 2018 20:17

Din pacate nu toti dintre noi se marita sau se insoara dar cu siguranta cu totii vom muri. Pentru fisc ar fi mult mai rentabil sa se intereseze de bani dati la gropar , preot, firma de furnizare sevicii funerale, daca cumva sicriul nu a fost contrafacut, cat a costat locul de veci , cine sponzorizat si din ce bani pomana. Asa teoretic nu ar mai scapa nimeni dintre noi, nu trebuie impiedicati tinerii chiar la inceput drum , hai sa lasam totul pe ultimul drum.

>

in 20 Octombrie 2018 8:39

Nu mai sunt bani la buget pentru pensii speciale și ajutoare sociale??? S-au dus banii țării pe referendum și pe salariile dublate ale bugetarilor?? Aerul când îl impozitați???

>

in 20 Octombrie 2018 11:53

Lui Tariceanu trebuie sa-i trimita 5 formulare pentru a le completa

>

in 20 Octombrie 2018 22:59

Sa se impoziteze PENSIILE NESIMTITE , SI CELE SPECIAL NESIMTITE , SE POT CHIAR PLAFONA , NU AR TREBUI SE EXISTE PENSIE MAI MARE DE 2000 lei....

>

in 21 Octombrie 2018 21:25

sa se interzica nuntile zic....dupa ce atata cheltuiala si apoi invitatiile nu se mai onoreaza ,nu e sigur ca ti vin inapoi...cu banii aceia mai bine sa mearga sa vada locuri frumoase si atat!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.