SondajRSS Feed

Cu ajutorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale

Fiscul va sti tot ce faci

17 Iulie 2017

Guvernul este in cautarea banilor pierduti si, ca sa se asigure ca romanii dau la stat totul, a adoptat saptamana trecuta, joi, un Memorandum in baza caruia se va constitui Centrul National pentru Informatii Financiare, structura informatica ce ar urma sa unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu sustinerea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS). Pe scurt, Fiscul va sti totul despre tine: Ce masini ai, ce case, ce chirii încasezi.

"Masura are scopul sa contribuie la îmbunatatirea relatiei cetatenilor cu administratia fiscala, prin cresterea gradului de informatizare si, implicit, simplificarea procedurilor administrative. Acest Centru va fi înfiintat în aparatul central al Ministerului Finantelor Publice, pâna la 1 septembrie 2017, prin comasarea tuturor structurilor din minister si institutiilor subordonate cu atributii în tehnologia informatiei si comunicatiilor (structuri din MFP, ANAF - aparat central si directii generale regionale, Agentia Nationala de Achizitii Publice si Comisia Nationala de Prognoza)", se arata într-un comunicat de presa preluat de Ziarul Financiar.

Centrul National pentru Informatii Financiare va fi ulterior dezvoltat conform unui plan de masuri stabilit prin Memorandum, potrivit sursei citate.
Pe termen scurt, respectiv pentru 2017 - 2018, Planul de masuri include desemnarea si tratarea Sistemului Informatic al MFP ca infrastructura critica de interes national, elaborarea unei Strategii unitare de dezvoltare si mentinere în functiune a Sistemului Informatic al MFP, stabilirea necesarului de resurse si alocare de fonduri necesare pentru servicii de mentinere si pentru înnoirea etapizata a infrastructurii hardware si software a Sistemului Informatic al MFP, angajare de personal de specialitate TIC la nivel central si local, implementarea mai multor proiecte în curs: Factura electronica, centralizarea sistemului de administrare a creantelor bu

Fiscul va sti tot ce faci
getare etc.

Pe termen mediu, respectiv pentru 2018 - 2020, acest Centru consolidat administrativ are mai multe obiective, între care implementarea proiectului de interconectare a caselor de marcat, centralizarea sistemului informatic al Trezoreriei statului si diversificarea serviciilor oferite, implementarea unor masuri de simplificare a procedurilor administrative aplicabile cetatenilor, extinderea utilitatii si utilizarii "Spatiului Privat Virtual" la nivelul celorlalte institutii publice centrale si locale, furnizarea catre cetateni a informatiilor privind bunurile impozabile luate în calcul la stabilirea obligatiilor fiscale ale acestora, colectate si consolidate la nivelul sistemului informatic securizat "PatrimVen", furnizarea catre cetateni a informatiilor privind obligatiile fiscale si nefiscale "IMPTAX", crearea si operationalizarea identitatii fiscale electronice a persoanei fizice, pentru a facilita interactiunea cu statul în ceea ce priveste sistemul financiar, fiscal si de asigurari sociale, standardizarea sistemelor de colectare a datelor pe baza de formulare electronice utilizate în relatia cu cetateanul, dar si dezvoltarea serviciilor informatice de analiză complexa a masivelor de date pentru urmarirea cheltuirii fondurilor publice, cu accent pe investitii si asigurari sociale, evaluarea impactului financiar a initiativelor de modificare legislativa pentru venituri si cheltuieli si pentru gestionarea riscurilor în colectarea veniturilor si în executia bugetara.

Vizualizari 3823
Comentarii articol

>

in 17 Iulie 2017 0:19

Mai rau ca pe timpul lui Ceausescu.multi si-au dat viata pt libertate!care libertate?ca e mai rau de 100 de ori decat pe timpul lui Ceausescu.pacat pt sangele varsat.

>

in 17 Iulie 2017 0:30

"Fiscul va stii..."?!! Indiferent de etnie,la un jurnalist sunt nepermise asemenea greseli elementare de gramatica.Atunci cand singura carte citita e fcbk-ul, e de inteles.

>

in 17 Iulie 2017 4:54

Serios, Artur! Angajati-o pe doamna cu greseala de gramatica sa va corecteze articolele sau pe altcineva care se pricepe. Nu de alta, dar nu da bine intr-un cotidian judetean la ai carui oameni tin.

>

in 17 Iulie 2017 6:25

Firar sa fie de limba rom

>

in 17 Iulie 2017 7:59

Va "stii" si la ce-i va "folosii"? Inspectorii fiscali sunt de acelasi nivel cu editorii ziarului, probabil cu niste pseudodiplome obtinute la spiru ori la goldis. Ce nevoie ai de sts sa vezi evaziunea care se practica cu masini, alcool, transporturi, etc., nu zau?? Mai degraba fiscul ar avea nevoie de un control oftalmologic, sau proctologic, dupa caz...

>

in 17 Iulie 2017 9:13

Si cand merg la curve?dute ma de-aici..

>

in 17 Iulie 2017 9:13

Si cand merg la curve?dute ma de-aici..

>

in 17 Iulie 2017 9:35

Ce seteseu iti trebe ca sa vezi ca un abece dintr o zona cu vad iti da la amiaza bon de casa cunr 3 pe ziua respectiva

>

in 17 Iulie 2017 9:48

Mai, 6.25. Cum se scrie "firar" sau ai vrut sa scrii "fierar"? Daca taceai, filosof ramaneai.

>

in 17 Iulie 2017 10:20

sti nu stii

>

in 17 Iulie 2017 11:18

Vedeti cum e romanul?in loc sa fie manios si ingijorat ca vor fi spionati pas cu pas lor le pasa de gramatica si virgule...un popor delasator...nepasator.etc

>

in 17 Iulie 2017 12:44

Romanul este incult, manuipulabil si mamaligar. Daca nu-i bun de una, nici de alta nu-i.

>

in 17 Iulie 2017 18:39

De parca p

>

in 17 Iulie 2017 18:47

FIREAR ca fierari nu prea avem!!!😟😟😟

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 17 Iulie 2017 19:28

Ultima sansa munca online exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 17 Iulie 2017 19:44

oare pe bugatarii super bogati ii cauta????

>

in 17 Iulie 2017 22:58

numai niste hoti pot gandi ca si hotii!!!

>

in 18 Iulie 2017 4:29

Bine a zis Arsenie Boca,ca "va vor pune biruri, taxe "!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.