SondajRSS Feed

Fiscul someaza romanii care muncesc in strainatate sa isi declare veniturile

11 Ianuarie 2019

ANAF a facut o serie de precizari cu privire la stabilirea rezidentei fiscale si declararea veniturilor din strainatate, amintind ca obligativitatea depunerii chestionarului se refera la romanii care muncesc in strainatate mai mult de 6 luni pe an.

„Reamintim contribuabililor ca persoanele fizice care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, au obligatia completarii si depunerii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania”.
De asemenea, persoanele fizice sosite in Romania care au o sedere in statul roman pe o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive au obligatia completarii formularului “Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania”, a informat ANAF.
Urmare a depunerii chestionarelor, organul fiscal analizeaza situatia concreta a persoanei fizice, luand in considerare prevederile conventiei de evitare a dublei impuneri sau prevederile Codului fiscal, dupa caz, precum si documentatia prezentata de contribuabili in vederea stabilirii rezidentei fiscale. in ceea ce priveste documentele justificative, Fiscul mentioneaza ca organul fiscal poate solicita si alte documente pe care le considera relevante pentru stabilirea rezidentei fiscale.
Documentele justificative trebuie depuse in limba romana, avand in vedere ca limba oficiala in administratia fiscala din Romania este limba romana, astfel ca orice document sau inscris care se prezinta Agentiei fiscale trebuie sa fie insotite de traduceri in limba romana certificate de traducatori autorizati.

Amenzi pentru cei care
nu se con

Fiscul someaza romanii  care muncesc in strainatate  sa isi declare veniturile
formeaza

Referitor la declararea veniturilor din strainatate, ANAF precizeaza ca realizeaza schimb reciproc de informatii cu diverse state.
„Avand in vedere cele mai sus mentionate, invitam contribuabilii care primesc solicitari de a se prezenta la organele fiscale de a da curs acestora si de a clarifica aspectele ce le sunt comunicate, pentru a evita dubla impunere si a stabili statul care are dreptul de impunere a veniturilor realizate, conform prevederilor conventiilor de evitare a dublei impuneri si a Codului fiscal.
in cazul neprezentarii contribuabililor la organul fiscal, pentru clarificarea situatiei fiscale proprie, organele fiscale au obligatia de a intreprinde in continuare demersurile prevazute de legislatia fiscala, in vederea impunerii veniturilor comunicate ca urmare a realizarii schimbului international de informatii”, a informat ANAF.
Informatii suplimentare pot fi obtinute prin accesarea site-ului www.anaf.ro, sectiunea “Asistenta contribuabili” sau prin apelarea telefonica a Call-center-ului Agentei, la numarul de telefon +4031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii se pot prezenta la sediile unitatilor fiscale, structurile de asistenta pentru contribuabili.
in ceea ce priveste amenzile in cazul neconformarii, acestea sunt cuprinse intre 50 si 100 lei, chestionarul trebuind sa fie depus in termen de 30 de zile inaintea plecarii din tara.

 

Vizualizari 2588
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2019 0:10

lucrez in strainatate,platesc taxe acolo; toata lumea stie; conducerea anaf sa suga pula la toti stranieri plecati la munca si la furat dupa ce o scot calda,unsa cu cacat din curul familiilor lor ! dam jet si muie la greu gramada tuturor familiilor conducerii anaf ! sa ne spele cu limba in cur dupa ce venim de la munca iar pe hoti si smecheri sa-i linga dupa ce se caca pe legislatia romana ! luam familiile conducerii anaf in pula de la mic la mare, nu iertam copii sau batranii ! nu va iertam, vrem sa va crapam inima cu puloacele noastre si sa va bagam pula in suflet! sa-mi luati ip-ul si sa ma verificati de taxe ! fur cat pot sa ma duc in insule ca absolut toti politrucii corupti ai romaniei ! sugeti pula si muriti ! muie politrucilor ! toti corupti !

>

in 11 Ianuarie 2019 0:13

Cetatean model. Membru marcant al societatii. Votant PSD, sustinator al familiei traditionale romanesti, cred ca toti ar trebui sa paltim taxe pentru minunata noastra tara si pentru dezvoltarea ei. Multumiri partidului care da o directie tarii noastre. Votam PSD.

>

in 11 Ianuarie 2019 5:11

0:10 -Mai, da multa p... ai! Cred ca te incurca la mers - mai taie din ea, magarule!

>

in 11 Ianuarie 2019 7:21

S-au terminat banii la buget? Nu mai este ce fura?

>

in 11 Ianuarie 2019 8:09

ASTIA IMPREUNA CU CEI CARE GUVERNEAZA ROMANIA SA-I SOMEZE SI SA-I STRINGA DE GIT PE CEI CU SALARII UMFLATE DIN ADMINISTRATIE SI PE CEI CU PENSII NESIMTITE

>

in 11 Ianuarie 2019 8:20

0.10,eu spre deosebire de altii iti apreciez imaginat.sunt de acord cu mesajul.La multi ani!

0:13>

in 11 Ianuarie 2019 8:25

Care dezvoltare ma postacule rosu?A infractorilor din Psdracnea si a celor de la ciuma portocalie?Ce au facut ai tai pesedei in doi ani de cand sunt la guvernare pentru majoritatea romanilor?Inafara de a hacui justitia si a-si fideliza masa de votanti prin mariri nesimtite de salarii la bugetari ,nu au facut nimic pentru ceilalti peste 10 milioane de romani .Ba ,au "facut" totusi ceva pt. ei ,anume scaderea puterii de cumparare si implicit al nivelului de trai .

>

in 11 Ianuarie 2019 8:48

Ar fi bine sa se foloseasca banii pentru investitii,crearea locurilor de munca ,dar eu cred ca salariile neobisnuit de mari al celor din conducere de la orice nivel papa acesti bani.Aparatul bugetar este prea stufos,nici jumatate nu ar fi necesar daca ar angaja oameni priceputi cu scoli facute pe bune,nu la Goldis,Cantemir ori S.Haret.Dar din pacate pilele conteaza nu mintea.

>

in 11 Ianuarie 2019 8:50

Dupa ce i-ati gazat,acuma ii si taxati .Nenorociti de pese disti.Bulangiilor, cei care lucreaza in strainatate platesc impozite statului unde muncesc .Nerusinatilor!!!

>

in 11 Ianuarie 2019 9:17

asia sunt handicapati mentali,cum muma padurii sa depui inainte cu 30 de zile de a pleca in tara ,pai inca nici nu ai contractul semnat ,apoi in majoritatea cazurilor este periaoda de proba,poate cauti acolo de munca ,etc.astia chiar fac misto de oamenii din tara ,suntem bataia de joc a acestor nenorociti si escroci,evident e o megaprostie sa depui asa ceva nici nu au oamenii sa controleze milioane de romani,plus nu au oameni sa vorbeasca atatea limbi straine sa controleze in baza de data a fiecarei tari,probabil iau asa la intamplare pe cativa sa sperie pe ceilalti sau pur simplu vrea sa deie amenzi,e o prostie sa depui asa ceva ,te complici in plus,statul devine usor usor cel mai mare inamic al cetateanului,trebuie sa ai abilitatea sa o fentezi

>

in 11 Ianuarie 2019 11:48

PSD VA CASTIGA ALEGERILE VIITORE DETASAT!! TOATA MOLDOVA TNE CU PSD!!

>

in 11 Ianuarie 2019 11:52

anaf nu e instituția aia compromisă, condusă de dragnea și volkov prin femeia aia de moravuri (foarte) ușoare?

11:48>

in 11 Ianuarie 2019 11:56

TOATA TRANSILVANIA SE VA "DETASA" DE PSD-UL TAU CARE VA AJUNGE IN OPOZITIE IAR IN CATIVA ANI ,PSD-UL VA AJUNGE LA GROAPA DE GUNOI A ISTORIEI ,ACOLO UNDE-I ESTE LOCUL ,DESIGUR ALATURI DE CIUMA PORTOCALIE CA DOAR OR FOST FRATI DE CRUCE LA JECMANEALA AVUTIEI NATIONALE DE DUPA 1989 INCOACE.

>

in 11 Ianuarie 2019 12:03

STATUL ROMAN = INTERLOP CARE CERE TAXA DE PROTECTIE

>

in 11 Ianuarie 2019 12:18

Ne pleaca creierile din Romania,raman bucile.

>

in 11 Ianuarie 2019 12:25

Daca lcrez in alta tara sa imi declar eu venitul aici? Taxele le platesc in tara in care traiesc si muncesc in cea mai mare parte.ANAF-ul Romania sa-si urmareasca contribuabilii din tara lui.Cu restul care muncesc in alta parte sa nu i priveasca. Cum adica sa le raportez eu cat castig in alta tara? Nebuni!\r\n\r\n

>

in 11 Ianuarie 2019 13:28

Cum? Fiscul asomează românii care muncesc în străinătate?

>

in 11 Ianuarie 2019 13:33

prapaditilor!NU MAI STITI DE UNDE SA PLATITI SALARIILE TRANTORILOR SI PENSIILE NESIMTITE?? CU DRACU SA VA DAU VREU CENT DIN MOMENT CE PLATESC TAXELE IN TARA CARE MA PLATESTE SI MI-A OFERIT DE MUNCA MIE SI FAMILIEI MELE!? DATIMI VOI ASTA SI MA VOI INTOARCE IN TARA MEA! UN GUVERN DE IDIOTI SI ANALFABETI! SA VA BATA D-ZEU ASA CUM VRETI VOI SA TAXATI MUNCA ALTORA ! MAI GUNOAIE ORDINARE TAXATIVA VOUA SALARIILE ALEA BABANE SI PENSIILE NESIMTITE , CUM DRACU VA POATE TRECE ASA CEVA PRIN CAP DIN MOMENT UNDE LUCREZI ACOLO PLATESTI TAXE SI IMPOZITE!!!!

>

in 11 Ianuarie 2019 15:10

Fiecare sa și declară averea,e normal și să fie impozitat atât persoanele juridice cât și fizice!! Nu să facă vile peste viloaie fara să știe omul de unde s a îmbogățit? Aviz samsarilor de mașini uzate!!ar trebui făcut o listă cu ierarhie sa vedem cine e in fruntea listei,,top samsari de mașini,,,cine e pe loc 1 până la 10.

>

in 11 Ianuarie 2019 15:31

MINCIUNA MARE..lucrez in Austria si locuiesc in Austria la 34km de granita cu Ungaria .citesc aproape zilnic ce mai minte Nazuinta Salajului,(mai scriu si adevaruri,rar )l-am sunat pe angajatorul meu sa se intereseze.Raspuns:Fiscul din Austria nu da informatii despre veniturile si impozitele platite acolo de cetatenii romani sau alti cetateni din alte state care fac venituri in Austria.nu da informatii nici Ungaria.nu exista nici un tratat pe aceasta linie.oricum hotii din Romania nu au acces la date din spatiul Schengen si nu vor avea niciodata.sunt destepti ca nu primesc Romania din cauza hotilor si putorilor de la buget

>

in 11 Ianuarie 2019 15:35

apropo,seful de la Anaf Salaj Zalau are curul mare.poate suporta ce ii doreste cel din primul comentariu

>

in 11 Ianuarie 2019 17:54

In România nu se merita sa plătești nici un fel de taxa pentru ca nu banii din taxe nu se întorc la cetățeni sub forma de servicii publice de calitate. De exemplu: poliție slaba, sistem medical subfinanțat și plin de șpagă, pompieri nepregătiți, armata inutila, profesori slab pregătiți, administrație proasta și hoața, pensii mizere și exemplele pot continua cu ușurintă. Nu exista nici un motiv sa plătești taxe pentru România. Cheltuieli ridicate și zero investiții = HOȚIE. Jos PSD, jos neocomuniștii jegosi.

>

in 11 Ianuarie 2019 21:46

Noo da care-i baiu?? Nu mai sunt bani pentru salariile dolofane ale bugetariilor, pensii speciale și ajutoare sociale? La muncă cu voi, trântorilor!!!

>

in 11 Ianuarie 2019 22:14

Renunț la buletin și la reședința din Romania muie ANAF

>

in 11 Ianuarie 2019 22:22

Cei plecati de cativa ani isi iau cetatenie in tara unde lucreaza , sunt multi tineri plecati cu copii , ca doar nu au interes sa plateasca taxe aiurea !

>

in 12 Ianuarie 2019 9:24

Anaf romania controleaza salariile mai mari de 3000 net sa fie impozitate cu 50 % . Voi daca ati putea ati face sa va declare cetateni Sua veniturile.lasa ca vin alegerile si instalam regim militar si ptoclamam legea ilicituli inapoi

Disperare>

in 12 Ianuarie 2019 15:01

Sunt disperati penalii psdisti. Astia habar n.au de aritmetica. Statul asta obez a crescut peste masura. Nu mai au cu ce-l alimenta...deci cauta cate o vaca de muls. Bine imi pare ca nu mai platesc taxe acestui stat nenorocit si capusat. Jos psd si alde.

>

in 12 Ianuarie 2019 16:19

Platesc taxe 34% in tara in care traiesc momentan... asa ca la romanasi nu mai prea am de unde sa le dau asa ca asteptatima bine ca oi veni...

>

in 12 Ianuarie 2019 17:39

mereti voi la dracu daca odata este impozitat in tara unde lucra apoi euro la scimbari impozitat de cite ori freti sa trageti pe om nenorociti si hotii tradatoiri de tara ipocriti mincinosi jegul europei gunaie blestemul acestui tara

>

in 13 Ianuarie 2019 11:57

inainte au fost 800 mii de bugetari fara calculatoare si a fost mult de munca pentru ca a muncit toata tara,azi sunt 1 milion 200 mii si nu munceste aprope nimeni asa ca astia trebuie tinuti de undeva

>

in 13 Ianuarie 2019 18:31

psd LA GROAPA DE GUNOI!CUFURITILOR.

>

in 13 Ianuarie 2019 19:20

AVERILE BISERICILOR SI SALARIILE POPARESELOR [trucangiilor ] CAND VOR FI IMPOZITATE? CU CAT MAI REPEDE CU ATAT MAI BINE DAR SI RETROACTIV ....

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.