SondajRSS Feed

Fiscul iti cere socoteala si impozit pe veniturile castigate in strainatate

12 Mai 2017

ANAF anunta ca 25 mai este termenul limita pentru depunerea Declaratiei 200 privind veniturile realizate in România si a Declaratiei 201 privind veniturile realizate din strainatate in anul precedent. Tot 25 mai e data limita si pentru depunerea declaratiei privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit (formular 221).
Cu alte cuvinte, romanii care muncesc in strainatate sau cei care locuiesc in Romania dar obtin venituri din alte tari trebuie sa depuna la Fisc Declaratia 201, pentru a plati impozit.
Potrivit legislatiei fiscale, veniturile obtinute in strainatate care se impoziteaza in Romania sunt cele obtinute din profesii liberale, din activitati de productie, comert si prestari de servicii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala (drepturi de autor), din cedarea folosintei bunurilor închirierea terenurilor, caselor, masinilor, etc.), din activitati agricole, piscicultura si silvicultura, dividende si dobânzi, premii, jocuri de noroc, remuneratii sau indemnizatii ale membrilor consiliului de administratie, remuneratii primite de directori in baza unui contract de mandat, indemnizatia administratorilor, inclusiv indemnizatia asociatului unic, sume din profitul net cuvenite administratorilor, sume primite de reprezentanti in adunarea generala a actionarilor si in consiliile de administratie, oricare alte sume similare obtinute in calitate de membru al consiliului de administratie / administrator / cenzor / fondator sau de membru al directoratului / consiliului de supraveghere.
Se impoziteaza in Romania si pensiile incasate din strainatate.
Veniturile salariale obtinute în strainatate si platite de un angajator din statul respectiv nu se impoziteaza în România, astfel ca nu se impune declararea lor.

Pana pe 25 mai trebuie
declarate si veniturile din tara

Declaratia 200 privind veniturile obtinute in Romania se completeaza

Fiscul iti cere socoteala si impozit pe veniturile castigate in strainatate
si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza venituri in bani si/sau in natura, provenind din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor (inchirierea terenurilor, caselor, masinilor etc.), activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Indiferent de numarul tranzactiilor efectuate sau numarul intermediarilor/societatilor de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit prin intermediul carora au fost realizate aceste castiguri, contribuabilul va depune o singura declaratie.

Cine nu declara la timp
primeste amenda

Declaratiile 200 si 201 se completeaza si se depun direct la registratura organului fiscal de pe raza de domiciliu a contribuabilului, se trimit prin posta cu confirmare de primire sau se pot depune online. Veti primi apoi de la Fisc o decizie de impunere prin care se va stabili ce suma aveti de platit ca impozit pe veniturile obtinute. Nedepunerea formularelor pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului se sanctioneaza cu amenda contraventionala cuprinsa intre 50 si 500 lei. "n cazul aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale, contribuabilul are posibilitatea achitarii, in termen de 48 de ore, a jumatate din minimul amenzii.

Vizualizari 2830
Comentarii articol

>

in 12 Mai 2017 0:59

ce presa .... Liviu Balint a fost invitat la intalnire cu Johannis, Junker, Corina Cretu si Patriarhul Daniel sa aduca bani pentru Salajeni iar Graiul mucles. Puteti vedea pe pagina deputatului fotografiile. Mie rusine cu presa din Salaj.. bine ca scrieti despre toate rahaturile dar despre evenimente importante MUCLES. Scrieti doar la comanda?

>

in 12 Mai 2017 1:38

Ramai tu cu como sa i-o sugi, restu nu-i important, branduse garofitza!

>

in 12 Mai 2017 8:40

Dar de contabilitatile lui Petrusan Maghiar Vulturar Jula ce mai....si altii.Nu mai avem loc de ei .....este interesant?

>

in 12 Mai 2017 14:06

Asta e valabil numai pentru aia care au domiciliul fiscal la noi dar au firme dincolo ,cati sunt din astea o suta sunt?trebuie sa fi Idiot sa deschizi Firma dincolo si sa ai domiciliu fiscal in tara asta e nonsens

>

in 12 Mai 2017 14:36

Cum adica? Eu vin in strainate sa muncesc ca sa pot sa-mi cumpar o casa in Romania, pentru ca sa nu-mi fac credit si sa-mi las mostenire copiilor mei creditul pe locuinta. Mi se pare aberant ca eu sa mai platesc impozit pentru faptul ca eu oricum o sa-mi cumpar o casa si apoi la casa respectiva o sa platesc impozit, pentru ca "ma ajutat statul" sa mi-o cumpar. Pot sa spun acum adio Romanie sau Răm

>

in 12 Mai 2017 15:48

bag toata branza de pe pula in gura conducerii anaf! Va iau in pula familiile ! Imi baga pula in altarul credintei voastre de lingai de cadavre ! Mergeti voi in strainatate si munciti leprelor !

>

in 12 Mai 2017 19:46

in sfarsit un lucru bun,prea multi capsunari se lafaie cu rable prin zalau.

Îți oferim seriozitate și încredere!>

in 12 Mai 2017 22:43

Super-oferta: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: pacurarucostica1963@gmail com

>

in 13 Mai 2017 2:08

19:46. Cine ești?,Ce stii?,De unde ești? Un asemenea "comentariu", nu am citit de mult. Dacă

>

in 13 Mai 2017 2:12

P.S. la 2:08. Trimite-mi acceptul pe forum, date de contactare și

>

in 13 Mai 2017 2:19

Extra-oferta ,

>

in 13 Mai 2017 6:01

PENTRU 19 46 SA TE MANINCE KORHAZU

>

in 13 Mai 2017 7:25

O sa va declar multa M..e. Nimic , intelegeti , nimic!Pur si simplu simt ca fierb de nervi am muncit 12 ani in afara , am o casa , un apartament si doua garsoniere, apartamentul si garsonierele le=am dat in chirie bineinteles la negru , nu platesc nici un ban statului mafioto-comunist care se numeste Romania M...ta , acestui stat ii doresc sfarsitul cat mai repede.PT 19:46 N-AI NOROC NICI TU NICI MA-TA! Ia du-te si munceste si tu in afara sa vezi cum se castiga banii!

19:46>

in 13 Mai 2017 8:53

Ai pus-o raluco!Stii tu vorba aia :daca taceai filosof ramaneai .Oamenii astia pe care-i faci tu capsunari ,nu s-au dus de bunavoie in strainatate ci din cauza fsn-ului ,pdsr-ului ,psd-ului ,care din 90 incoace a distrus tot ce a insemnat economie romaneasca si implicit locuri de munca.

>

in 14 Mai 2017 12:11

Bravo 7.25.Esti barbat.Astia-s in stare sa ne ia toata pielea de pe noi ca s-o duca ei bine in statul acesta care se poate numi oricum numai democratic nu !!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.