SondajRSS Feed

Agentii economici se implica pentru a avea de unde sa nagajeze forta de munca calificata

Firme salajene importante se leaga sa pregateasca profesional 46 de elevi de la Liceul 'Mihai Viteazul' din Zalau

1 Martie 2019

Vor pune la dispozitia elevilor spatii de lucru si utilaje si vor acorda burse

In cadrul sedintei Consiliului Local Zalau de ieri, 28 februarie, a fost aprobat un proiect privind încheierea contractelor de parteneriat cu operatori economici locali pentru învatamântul dual, în cadrul Liceului Tehnologic "Mihai Viteazul", pentru anul scolar 2019 – 2020, în vederea formarii competentelor necesare pentru dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor si sprijinirea acestora în tranzitia de la scoala la un loc de munca. 

Cu sprijinul a cinci agenti economici din Zalau - Michelin România, Fibrex CO, Mentservice, West CO si Silcar Prod -, un numar de 46 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic "Mihai Viteazul" vor beneficia de formare profesionala de calitate, în vederea angajarii lor dupa absolvire în conformitate cu nivelul de pregatire si competente certificate.
"Profit de aceasta ocazie si le multumesc acestor operatori economici pentru implicare si pentru faptul ca vor pune la dispozitia elevilor spatii de lucru si utilaje, dar mai ales pentru ca vor acorda burse acestor tineri. Sunt convins ca la finalul acestui proiect va exista mâna de lucru calificata care sa poata fi angajata în aceste unitati de productie si nu numai, iar numarul celor scolarizati astfel, cu siguranta, va creste", a declarat primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt.
Si Consiliul Judetean Salaj a aprobat,

Firme salajene importante se leaga  sa pregateasca profesional 46 de elevi  de la Liceul \'Mihai Viteazul\' din Zalau
in iunie anul trecut, un proiect de hotarare privind un acord de cooperare cu mai multe firme importante din Salaj si cu liceele tehnologice din Zalau, pentru dezvoltarea formarilor tehnice si profesionale in sectorul industrial din judetul Salaj.
Acordul a fost semnat intre judetul Salaj, Ambasada Frantei, Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, ISJ Salaj, Municipiul Zalau, Orasul Jibou, SC Electro Grup, SC Michelin Romania, Universal CO, SC Silcar Rod, ERM Automatismes Industriels, SC. Milmetacon, Colegiul Tehnic API Zalau, Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" Zalau, ADR N-V, CJRAE Salaj, Casa Corpului Didactic Salaj, Camera de Comert si Industrie Salaj, Clubul Oamenilor de Afaceri Silvania si AJOFM Salaj.
Obiectivele acordului sunt ca, pana in anul 2020, sa fie dezvoltate formari profesioanle tehnice in sectorul industrial in unitatile scolare din Salaj participante la reteaua pilot, implementand invatamantul dual minim o clasa pe an scolar, care sa corespunda si sa se adapteze nevoilor de recrutare a operatorilor economici.

Vizualizari 1180
Comentarii articol

>

in 1 Martie 2019 6:12

Bai Artur...vezi că inclusiv în titlu ai greșit....sa nu mai zic de conținut...

>

in 1 Martie 2019 6:49

DUPA SCOLARIZARE CE VOR IESI POPARESE S-AU CLERICI ????....

>

in 1 Martie 2019 8:55

Artur..tu ești analfabet? Citești ce scrii??

>

in 1 Martie 2019 21:26

Ma va duce creierul ala ars de atatea josnicie sa credeti ca veti avea sclavi tinerii sa lucreze in firmele voastre pentru un salariu de 1500 de lei .Cred ca va înșelați amarnic

>

in 1 Martie 2019 21:27

Ma va duce creierul ala ars de atatea josnicie sa credeti ca veti avea sclavi tinerii sa lucreze in firmele voastre pentru un salariu de 1500 de lei .Cred ca va înșelați amarnic

>

in 1 Martie 2019 21:37

Pe vremea lu ceasescu ieseai din scoala si te duceai la lucru(obligat) acuma e optional ,te califica...iti ofera de lucru de la bun inceput si tot nu e bine????atunci de ce tot spunem ca pe vremea lui ceausescu terminai o scoala si aveai servici????

>

in 1 Martie 2019 21:42

Tot eu.....prefera un somaj.de.exemplu timp de 6 luni in valoare de 500 ron(cred) in schimbul a 1200-1500 plus niste bonuri(minim-minim),dar pt banii astia trebuie lucrati,trezit dimineata,asumat responsabilitate....etc.Cine smai sta in divino pana la 4 dimineata????

>

in 2 Martie 2019 5:28

Mai, ala de la 6.49, copiii astia vor fi niste meseriasi buni si vor scrie mai corect decat tine in limba romana, nu vor fi ca Dancila si ca tine sa nu faca diferenta dintre "sau" si "s-au".

>

in 2 Martie 2019 5:30

6.49, esti beat deja!

>

in 3 Martie 2019 14:07

6:49, doarme încă .

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.