Firma Citadin absoarbe in subordinea ei Uzina Electrică

16
1833

 

Firma Citadin absoarbe in subordinea ei Uzina Electrică

În următoare şedinţă de Consiliu Local Zalău, care va avea loc în luna martie, se va vota unificarea Uzinei Electrice cu Citadin.
Uzina Electrică va funcţiona ca departament nou al Citadin, iar prin această fuziune vor dispărea şapte posturi de conducere şi se vor economisii peste 300.000 de lei, care sunt pierderile Uzinei Electrice. Se vor economisi însă bani şi din plata salariilor celor şapte funcţii de conducere.
Toţi salariaţii Uzinei Electrice vor fi transferaţi în subordinea Citadin, nimeni nu va fi dat afară, dă asigurări Primăria Zalău.
Ziarul nostru prezenta încă din vara anului trecut beneficiile care ar rezulta din unificarea serviciilor Primăriei Zalău, în special prin reducerea costurilor de funcţionare a societăţilor subordonate Consiliului Local Zalău. Primarul Ionel Ciunt a luat act de sesizările noastre şi a decis într-un final, după mai multe analize, unificarea celor două societăţi.

Citadin, DGADP şi Uzina Electrică cheltuie
împreună 20 la sută din bugetul Primăriei

Cele trei societăţi subordonate Consiliului Local Zalău – Uzina Electrică, Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public şi Citadin - au primit anul treuct, în total, 20 la sută din bugetul de cheltuieli al Primăriei Zalău.
Bugetul total de cheltuieli al Primăriei Zalău a fost de 129.348.000 de lei (partea de cheltuieli de funcţionare). Din aceşti bani, suma de 25.766.000 de lei s-a dus către cele trei societăţi – Citadin, Uzina Electrică şi DGADP.
Cei mai mulţi bani, conform bugetului, îi primea Uzina Electrică – 12.949.000 de lei. Pe locul al doilea în topul cheltuiri banilor din bugetul Primăriei Zalău se află Citadin. Firma Citadin (care este SRL cu Consiliu de Administraţie şi cu AGA), subordonată Consiliului Local Zalău, primeşte în total doar pentru reparaţii de străzi, întreţinere spaţii verzi şi salubritate suma de 11.300.000 de lei. Citadin primeşte 4.500.000 de lei pentru a repara străzile din oraş, 2.300.000 de lei pentru a se ocupa de spaţiile verzi din oraş şi 4.500.000 de lei pentru a se ocupa de serviciile de salubrizare. stop_coloana
DGADP primeşte 1.517.000 lei pentru a se ocupa de întreţinerea cimitirelor, a pieţelor, a toaletelor publice şi pentru semnalizarea rutieră.
Până în 2010, Citadin şi DGADP erau una şi aceeaşi instituţie, cu acelaşi buget de cheltuieli. “nsă, pentru a nu se ajunge la disponibilizarea angajaţilor, s-au creat două societăţi comerciale, care şi-au împărţit saricinile.
Uzina Electrică are la ora actuală ca obiect de activitate întreţinerea iluminatului stradal şi întreţinerea centralelor termice din unităţile şcolare.
Practic, în prezent, trei societăţi subordonate Consiliului Local Zalău fac în total treaba pe care o poate face o singură societate. Asta înseamnă o mulţime de şefi şi şefuleţi, cu salarii pe măsură.

Direcţia de Patrimoniu comandă; DGADP execută

DGADP este de fapt o direcţie care execută dipoziţiile altei direcţii din primăria Zalău – Direcţia Patrimoniu. Modificarea organigramei Primăriei Zalău s-ar putea referi şi la faptul că acum DGADP este o direcţie care poate fi integrată Direcţiei Patrimoniu. DGADP are la ora actuală 60 de angajaţi, în timp ce Direcţia Patrimoniu are şi ea 39 de angajaţi, din care patru sunt funcţii de conducere.

Un şef la 25 de muncitori

Cele trei societăţi subordonate Consiliului Local Zalău – Citadin, Uzina Electrică şi DGADP – au în total 284 de salariaţi.
Uzina Electrică are 40 de salariaţi, Citadin are 184 de salariaţi şi DGADP are 60 de salariaţi.
Dacă numărăm directorii şi şefii de servicii, rezultă că la fiecare 25 de muncitori există câte un şef, bine plătit.

 

 

COMENTARII

  1. Gresit,din informatii stiu ca Uzina Electrica nu se mai ocupa de intretinerea centralelor termice din scoli.Le-a pierdut si pe alea,au ramas doar cu iluminatul stradal si cu o gramada de sefi ,inclusiv fostul director Marian Viorel care sa pensionat si totusi a ramas si angajat pe post de consilier .

  2. Primaria nu a dat niciodata bani la Uzina, a platit serviciile ce le facea Uzina catre scoli, bani care se platesc unor privati acum,dar asta nu-i o problema doar Uzina va sta in git pe banii careia s-au pus centralele la scoli dar asta nu spuneti.

  3. Nu se multumesc numai cu pensia ,ocupa si functii bine platite ca fara ei vezi doamne nu se poate,mai sunt din astea destui in pensie si mai lucreaza chipurile!!!Daca vrea vriun tanar sa-i ia locu nu se poate ca nu are experenta.

  4. Cautati si la fost IAIFO ca acolo mai multisunt pensionari(sefi) nu fac nimic ,dar cei ce lucreaza (muncitori) au salariu minim pe econmie,vai de mama lor!!!Cine sa conduca???LASA-TII PE CEI TINERI!!!vremea voastra a trecut.

  5. Faina treaba.Oare cati dintre cei 40 de angajati ai fantomei numita Electrica Zalau sant cu adevarat ocupati cu ceva?D-le primar,eu nu v-am votat ca sa gasiti la nesfarsit sinecure unor sobolani bugetari carora li se scufunda corabia!De ce nu-i disponibilizati ca sa-si caute si ei de lucru pe piata muncii din Zalau?Nu erau de ajuns belitorii de p.la de la Citadin,ati mai adaugat dvs inca o armata.Sunteti penibil!Mie imi garantati ceva job daca ma da afara multinationala la care lucrez? Nu cred.Asta inseamna ca sunteti primarul bugetarilor,asistatilor sociali si pensionarilor.Puahh!!!

  6. La uzina electrica au ramas doar sefi. Acolo toti erau sefi toti sunt pensionari si toti sunt cu contract de consultanta . Bravo primare, ne ascundem sub pres mizeria.

  7. Pentru cel de la 7.23. Ce servici faceau uzina la scoli? De unde avea uzina bani pentru investiti ? De la Mama de acasa sau tot din banul public cand facturau cu nerusinare unele servici care nu le faceau, iar ei detineau monopolul asupra agentului termic,care nu conta cum mergea suporta bugetul local. Asa ca lasa gargara si puneti mana si munciti ceva.

  8. Ai dreptate Primaria nu a dat nici o data bani la Uzina dar platea facturi de 100 milioane catre scoli ca pe cei din uzina ii durea la patina. Nu conta ce pierderi aveau . Are balta peste.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.