Finanțare asigurată pentru centura Zalăului

3
718


Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Varianta de ocolire a municipiului Zalău, etapa 2, intre DN1F, km 79+625 – DJ 191C”, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Valoarea totală a proiectului este de 240.466.412,05 lei, din care 172.153.936 de lei reprezintă valoarea totală eligibilă aprobată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 30.380.106 de lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului.

“Realizarea acestui obiectiv va atrage, cu siguranță, îmbunătățirea accesibilității regiunii si mobilității populației, bunurilor si serviciilor, în vederea stimulării dezvoltării economice durabile – prin fluidizarea traficului și decongestionarea acestuia în municipiul Zalău. Totodată, prin această investiție urmărim reducerea costurilor de transport, creșterea gradului de siguranță al traficului și înlesnirea cooperării inter-regionale”, afirmă ministrul.

3 COMMENTS

  1. Centura se tot construiește de 20 de ani, oare câte zeci de ani mai durează. Continuă ciclul, “Mircea, să se vadă că lucrezi “!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here