Fiecare salajean va primi gratuit un set de 30 de masti

9
5072
Fiecare salajean va primi gratuit un set de 30 de masti

Autoritatile publice salajene, dar nu numai, se vor asigura de distribuirea catre fiecare cetatean a setului de 30 masti de protectie in mod gratuit, arata initiativa legislativa.

In calitate de prima Camera sesizata, Senatul a adoptat marti, 19 mai 2020, o propunere legislativa ce propune acordarea de masti de protectie, gratuit, fiecarui cetatean roman, pentru a se proteja de noul coronavirus. Initiativa apartine grupurilor parlamentare PSD si Pro Romania, iar acum urmeaza sa fie dezbatuta si supusa la vot in Camera Deputatilor.

"Prin prezenta lege se acorda gratuit un set de 30 masti de protectie pentru fiecare cetatean roman aflat pe teritoriul Romaniei pana la 15 mai 2020.

Astfel, in vederea asigurarii de protectie cetatenilor de pe teritoriul Romaniei in actualul context epidemiologic determinat de raspandirea noului coronavirus, Ministerul Sanatatii, prin Unifarm SA, dispune achizitionarea de masti de protectie, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producatori interni si din import. Fondurile pentru acordarea mastilor se asigura de la bugetul de stat si din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA", se arata in proiectul depus la Senat pe 27 aprilie.

Premierul Ludovic Orban anuntase o initiativa asemanatoare in cadrul unei sedinte de guvern, insa mastile gratuite erau destinate doar persoanelor fara posibiltati materiale. Liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat ca proiectul trebuie modificat la Camera Deputatilor, astfel incat "romanii care au nevoie de masti sa le poata primi si sa dispara elementul populist "pentru toata lumea", intrucat multi isi permit sa isi cumpere masti, treaba statului fiind sa asigure suport si ajutor acolo unde se impune".

Legea a fost initiata de deputati PSD si Pro Romania si trebuie aprobata de Camera Deputatilor. 

COMENTARII

  1. Până le vor distribui ăștia va trece covitul!!! In ritmul si halul in care se mișcă aceste autorități ne va apuca Paștele, până le vom primi!!!

  2. Nu este pe ce sa se cheltuie banii. cum sa accepti ca om cu venituri acceptabile sa-ti dea statul gratis un set de masti. da la oamenii sarmani sunt de acord dar si acolo la numai cei care nu pot sa le vinda pe toate pentru un pahar de palinca, iar daca le vind izolarea la domiciliu sa fie masura obligatorie.

  3. Asta suna exact ca "Dormi linistit, Guvernul lucreaza pentru tine", dar numai daca dormi. Dati-mi voi mie toti banii vostri si va fac eu cumparaturile. Nu ma intrebati cat costa si unele lucruri vor fi gratis. Chiar asa, cum GRATIS ?! :)))

  4. Minciuna gogonata am facut cursuri prin fonduri europene și nu am beneficiat de pachet de igienă s-au dat la cine au vrut ei sau facut manevre si aici nu m-ai cred pana nu primesc

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.