Episcopul Salajului la biserica Sfantul Gheorghe din Jibou

În cea de-a doua zi de Pasti, Episcopul Salajului, Petroniu Florea, a savârsit Sfanta Liturghie în biserica cu hramurile Sfântul Proroc Daniel si Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din orasul Jibou. Din soborul de preoti care au savarsit sluj-ba au facut parte parintele Dan Dregan, parohul bisericii si protopop al Protopopiatului Jibou, preotul Claudiu Nechita, parohul vechii biserici din oras si inspector pentru asistenta sociala la Centrul Eparhial al Episcopiei Salajului si parintele Gheorghe Longodor, preot coslujitor la aceasta biserica.
Episcopul Petroniu a fost insotit la Jibou si de  grupul vocal Sfanta Cuvioasa Parascheva de la Catedrala Episcopala din Zalau.
Constructia bisericii noi din Jibou cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe a inceput în data de 16 iunie 1991, stop_coloanaiar în 23 aprilie 2002 a inceput sa se slujeasca in altarul de la demisolul bisericii. În anul 2012, biserica a pri- mit cel de-al doilea hram, luându-l ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Daniel. Biserica a fost finalizata anul trecut, iar la sfintirea sa a fost prezent si Patriarhul Daniel, alaturi de Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului. Cu acest prilej, Sfântul Prooroc Daniel a fost proclamat ocrotitorul orasului Jibou.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *